Цветанов убеден: ЕС и САЩ могат да се справят със заплахите

Русия и Китай са потенциалните заплахи за мира, заяви той
30 юни 2018 13:15, Александър Попов
139
Цветанов убеден: ЕС и САЩ могат да се справят със заплахите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В панела с участието на представителите на Европейския парламент и на Конгреса на САЩ се обсъждаха политическата ситуация и диалогът между ЕС и САЩ, каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Той участва в съвместни изявления в рамките на 82-то Междупарламентарно заседание Европейски парламент - Конгрес на САЩ - трансатлантически диалог между законодателите, чиито домакин е Народното събрание.

Цветанов добави, че е впечатлен от приятелските отношения между двете страни. Има искреност, доверие, убеден съм, че това е подходът, с който трябва да дадем посланията за повече Америка в Европа и повече Европа в Америка, каза той.

Цветан Цветанов посочи, че част от темите, които са били обсъждани, са свързани с потенциалните заплахи от трети страни. Русия, Китай са едни от основните потенциални заплахи за мира и стабилността, фалшивите новини, свидетели сме всекидневно на провокативните действия от някои държави. Но ЕС и САЩ заедно могат да се противопоставят на всички тези заплахи, каза Цветанов.

Той посочи, че 82-та среща е в София във връзка с българското европредседателство. За първи път София е домакин на подобен формат, на този диалог, който се води между Европейския парламент и САЩ. Темите вчера и днес са свързани с един от основните акценти на българското председателство - Западните Балкани, обсъждана е била и киберсигурността. Трябва да бъдем подготвени за потенциалните заплахи и предизвикателствата, свързани с киберсигурността, отбеляза Цветанов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТА"Да пазим света от ислямизация... - и путинизация."---Абе, дай да го опазим от цветанизация и боковизация, че от тия двамата нияо не остана за опазване ... всичко опоскаха, даже и за напред.
92
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цвъки Цв. се преквалифицира. От говорене на лъжи, премина на говорене на глупости.Вече надминава по неадекватност и недоразумението Росица Плювналиева.
91
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъй, тъй, интересно а с теб колекционерю на апартаменти кога ще се справим.
90
24
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Ако не беше се появила ПП ГЕРБ... - комунистите щяха да опоскат държавата... - видяхме, че може да се управлява и без да се краде...
89
21
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Да пазим света от ислямизация... - и путинизация...
88
3
 
16
 
! Отговори
българин преди 5 години
При друга политическа ситиация, ОПГ-банда ГЕРБ трябваше вече да лежи до животно,начело с УшеФ.
87
0
 
20
 
! Отговори
от фак..ти до аноним преди 5 години
Източването на язовири,насъскването на етническа омраза,медийни поръчки с цел отнемане вниманието отистинската всъщност,изкуствена безработица,ниски заплати,скъп над Европейски стандарт,ток,парно...кредитиБългарина в момента е заложник на управляващите!!!!!Апел към целия български народ не си продавайте гласовете на следващите избори!!!!
86
3
 
22
 
! Отговори
Сиртаки преди 5 години
Заплахата ще падне, когато Цветанов дари половината от апартаментите си
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До фак...тиАз мисля че Русия няма нужда от вашите съвети............
84
2
 
27
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Най-голямата заплаха за българите е ГЕРБ. Убеден съм, че народа рано или късно ще се справи с тях.
83
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз се смея.................
82
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А СЪЩО ТАКА НЯКОЙ ТРЯБВА ДА СЕ СПРАВИ И СЪС ЗАПЛАХИТЕ ОТ 240 ТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ...
81
2
 
19
 
! Отговори
ЕС и НАТО преди 5 години
Населението в България: все по-малко, все по-неграмотно!
80
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До фак...тида ама една шепа рубладжии не мислят като тебе ! Окупирали са сайтовете и пишат от името на българския народ ! Семействата им са членове на бившата комунистическа номенклатура изкупиха заводите и хотелите , сега затова доста рубладжии са в сайтовете защото нямат нужда от работа , бащите им държат хотелите и заводите ,а те тролят безплатно в полза на "братска" Русия !
79
3
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Цветанов убеден,че комунистите са винаги на власт в Руска България!!!!
78
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия успешно продължава строителството на Северен поток 2.
77
13
 
4
 
! Отговори
фак...ти преди 5 години
България все още под Руско управление 75г.не сме мръднали от тоталитарно управление,народа е смачкантотално.Запада нарече България,Троянския кон на Русия.Управляващите ни са национални предатели!!!!
76
2
 
16
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
" ЦЪФТОК ЦЪФТОКОВ " - ИМАШ ЧУДЕСНО СЕМЕЙСТВО И ТЕ ПИТАМ : " С КОГО-С КОГО... И КЪДЕ ЩЕ ЖИВЕЯТ ВНУЦИТЕ ТИ ...СЛЕД КАТО СИ НИ ПРОДАЛ НА САЩ ...ТЕЗИ КОИТО, ЧРЕЗ МВФ И /ОТЧАСТИ СВЕТОВНАТА БАНКА/ УНИЩОЖИХА 1400 ПРЕДПРИАТИЯ БЪЛГАРСКИ ...ЗА ДА НЯМА СЪПРОТИВИТЕЛНА РАБОТНИЧЕСКА КЛАСА И ДА НИ ДАВАТ МИЛОСТИНЯ!!!??? НИЕ СИ БЯХМЕ САМОДОСТАТЪЧНИ ,НО БКП И ВИЕ "гушократите" НИ "СМАЗАХТЕ" ... КАКВО ОЧАКВАТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ ОТ ТЕЗИ КАТО МЕН ???? Ще ти убия и правнука !!!! И НА БОБЧО ТРОПЧО СЪЩО !!!!!!!!!!!!
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дето се вика мноо *** !!!!
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По официални статистически данни броят на бездомниците в САЩ пред декември 2017 г. е 553,742 човека, като 76,500 от тях са в Ню Йорк и 55,200 в Лос Анжелис.