Цветанов убеден: ЕС и САЩ могат да се справят със заплахите

Русия и Китай са потенциалните заплахи за мира, заяви той
30 юни 2018 13:15, Александър Попов
139
Цветанов убеден: ЕС и САЩ могат да се справят със заплахите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В панела с участието на представителите на Европейския парламент и на Конгреса на САЩ се обсъждаха политическата ситуация и диалогът между ЕС и САЩ, каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Той участва в съвместни изявления в рамките на 82-то Междупарламентарно заседание Европейски парламент - Конгрес на САЩ - трансатлантически диалог между законодателите, чиито домакин е Народното събрание.

Цветанов добави, че е впечатлен от приятелските отношения между двете страни. Има искреност, доверие, убеден съм, че това е подходът, с който трябва да дадем посланията за повече Америка в Европа и повече Европа в Америка, каза той.

Цветан Цветанов посочи, че част от темите, които са били обсъждани, са свързани с потенциалните заплахи от трети страни. Русия, Китай са едни от основните потенциални заплахи за мира и стабилността, фалшивите новини, свидетели сме всекидневно на провокативните действия от някои държави. Но ЕС и САЩ заедно могат да се противопоставят на всички тези заплахи, каза Цветанов.

Той посочи, че 82-та среща е в София във връзка с българското европредседателство. За първи път София е домакин на подобен формат, на този диалог, който се води между Европейския парламент и САЩ. Темите вчера и днес са свързани с един от основните акценти на българското председателство - Западните Балкани, обсъждана е била и киберсигурността. Трябва да бъдем подготвени за потенциалните заплахи и предизвикателствата, свързани с киберсигурността, отбеляза Цветанов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този субект е личен приятел със Столарски, призна пред Диков в интервю, че му е гостувал със всички екстри и се е возил на яхтата му!!! Подмаза се на Диков след това признание, за да прекрати по - бързо интервюто.... Нямало конфликт на интереси.... А щеше да прекара през парламента специален лобистки закон....
52
0
 
18
 
! Отговори
pipo преди 5 години
Много разбира тия работи тоя Физкултурник, сигурно е слушал внимателно речите на мистър Бийн. Добре обещават явно, да "пееш" за братята отвъд океана. Да не си останат само с обещанията, но с празни джобове.
51
2
 
12
 
! Отговори
Yoan преди 5 години
"Тръмп към Макрон: Защо не напуснеш ЕС"? На нашият "велик" политик не му е ясно, че най-големият враг на ЕС е Тръмп? Вие как мислите, дали му е ясно?
50
20
 
2
 
! Отговори
вие рубладжиите преди 5 години
едва 200 човека събирате на един митинг срещу ЕС и НАТО , а искате цяла България да се съобразява с вас и с болната ви рубладжийска ориентация ! България е избрала своя път ! Българският народ е гласувал за проевропейски ориентирани политици ,а вие сте само едно нищожно малцинство ,което си излива мъката по форумите ! Щом не искате ЕС и НАТО гласувайте за Атака , тя обещава да извади България от ЕС и НАТО !
49
25
 
2
 
! Отговори
баба Тамара преди 5 години
До Тамарке, Тамарке,Стига си дърдорил глупости бе т.ъп *** ! Плевнелиев бил продал България и затова си бил получил възмездието ?! На кого я продаде ?! Ти на "братушките" ли искаше да я продаде ?! Тебе утре като те блъсне автомобил ти какви "грехове" ще плащаш ?!Но дано да не те убие ,а да те осакати за цял живот , та белки злобата изчезне от главата ти !
48
2
 
0
 
! Отговори
земеделец преди 5 години
И без да ми каже го знам от години!
47
0
 
23
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Яд ме е що не се явиха Плевналиев-Цветанов като президентска двойка!Тогава щяхме да преброим ястребите-американофили в държавата.Дали щяха да го докарат до 10%(с клиз.***)????То едно е да харесваш Америка,ама друго е да искаш война с Русия.Едва ли има много навити за участие в такова нещо.Армията на Плеви и Цецо без войници ще остане,ха-ха.
46
0
 
26
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Ограничения физкултурник пак ли е ръсил глупави клишета със сериозен тон ?
45
2
 
21
 
! Отговори
Тамарке, Тамарке, преди 5 години
Това, че изчадието Плевнелиев продаде България е най-голям грях.Просто си получи възмездието.
44
19
 
4
 
! Отговори
баба Тамара преди 5 години
До баба мараАбе както гледам Господ и на тебе ще прати нишан щом толкова много се радваш на нещастието на Плевнелиев ,че е загубил сина си ! За да угодите на руските агресори дори се радвате на нещастието на критиците на руската агресия ! И твоят ред ще дойде ! Ти кво си мислиш ,че като си рубладжийка ще минеш между капките ли ?! Или Путин ще ти прати един шаман от Сибир за да те предпазва от "зли духове" ?!
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те самите са заплаха,***!
42
1
 
23
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
А Цецо няма ли да каже нещо за развитието на американския пазар за недвижимости?Много разбирал от тая тема,разправят?То тъй се почва-първо ти подаряват няколко апартамента и после като се разтръгне....
41
2
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
абе този чиляк до кога ще говори простотии или предизвиква господ да му пратинишан като на плевналиев и московски и спас гьрневски не си ли вадят поука тезииндивиди
40
1
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Цецо-главен специалист по Америка!Само че там отчитат как се е опитвал да л.и.же подметките на Обама,така че да не очаква много-сега властта е друга.Всъщност тоя ми напомня един книжен герой-лейтенант Шайскопф от Параграф 22 и култовата му реплика:"Аз и майор Майор можем да пребием всеки редник от моето поделение!"
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ отказват да махнат визите за България.
38
15
 
1
 
! Отговори
рубладжия преди 5 години
Русия и Китай са потенциалните заплахи за мира, заяви той...........................Е как може да говорите така бе госпудине ?!Дразните мене и другите рубладжии !
37
3
 
21
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Така ли каза ЦРУ? Акъл от папконосци от ДС не искам. Елементарен човек!
36
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тоя като ни го пуснат в един ден с Плевнелиев, няма нужда да ходим на цирк.
35
0
 
11
 
! Отговори
карина преди 5 години
Леле, кой говори за "киберсигурността".......какво падение ЦЦ да прави коментар за ЕС и САЩ........
34
1
 
11
 
! Отговори
Барчо преди 5 години
Ко каза,Ко?