Плевнелиев пред студенти: Радев действа като генерал и популист

Светът да избере по-мъдри политици от Путин и Тръмп, иска той
30 юни 2018 12:00, Александър Попов
608
Плевнелиев пред студенти: Радев действа като генерал и популист
Снимка: Булфото, архив

Росен Плевнелиев призова света да си избере "по-мъдри политици от Тръмп и Путин", в специална лекция пред студенти от Нов български университет.

Важно е следващите лидери да облекат в правила индустриалната революция, с което президентите на САЩ и Русия явно не могат да се справят, подчерта той, цитиран от "Дарик".
 
Връщайки се многократно към президентския си мандат, Плевнелиев отправи критики и към българските политици. Той подчерта, че като държавен глава е променил приоритетите на България и че продължава и днес вече не като активен политик, но активен гражданин да играе важна роля, работейки за индустрията на бъдещето.

Плевнелиев критикува Румен Радев, действал като генерал и популист. Държавният глава не е изпълнителна власт, той има друга много по-отговорна функция – да представлява държавата, заяви Плевнелиев и допълни, че е горд, защото е успял да промени приоритетите на страната.

"Вече не в качеството си на действащ държавен глава, но президентът Плевнелиев, който остава, научил уроците и грешките на много други президенти. Някои от тях решиха да се върнат в парламента – груба грешка. Някои от тях решиха да правят собствена политическа партия, за да превземат една друга политическа партия - още по-груба грешка. Тези уроци аз се опитвам да науча, затова оставам посветен на всички тези приоритети, които зададох като държавен глава. Разбира се действията на действащия държавен глава, който не се интересува от икономика, камо ли от индустрия на бъдещето, по-скоро ми помагат да продължа да играя тази много важна роля", каза още Плевнелиев.

Той допълни, че продължава да се посвещава на индустрията на бъдещето, но вече като гражданин. Той иска да вижда смислени млади хора. Техните герои да бъдат не тоя или оня олигарх, който има фолк певица за жена и Бентли или Ролс-Ройс, а героите на България да бъдат тези, които по правилата, с идеите си успяват да действат глобално.
 
Според него много важно е светът да си избере по-мъдри политици от Тръмп и Путин и е много важно, какви лидери ще ги наследят.

"Следващите пет-десет години новата индустриална революция ще набере страшна сила – изкуствен интелект, блок чейн, каквото се сетите, всичко това ще набере страшна сила. И ако нямаме мъдри политици, които на световната сцена да го облекат в институции и правила, ще се сбъдне негативният сценарий – пълен хаос", каза Плевнелиев.

Кой от двата сценария ще се случи, зависи от гражданите и техните избори. Гражданите трябва да са активни, да гласуват мъдро, а не на базата на пропаганден сценарий, а институциите трябва да са обърнати към надграждането на правила, посочи още Росен Плевнелиев.
 


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
5
 
4
 
! Отговори
3anzibar преди 6 месеца
Tози комсомолец докога ще показва противната си мутра на българската публика.Нищо повече от един плазмодий,назначен с комбик....
420
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не можа да помъдрее бившият президент, че не е добро да плюе другите преди него на поста. За технологичната революция -хубаво и вярно, но защо лее помия за другите. Като е далноеиден и заможен, нека да даде най-доброто от себе си да убеди и обясни относно бъдещето, защо му е да бълва змии и гущери против другите. Дано последното не е единствения му талант, освен да обременява златотърсачки, които предвиждат времето.
419
7
 
6
 
! Отговори
+ или - преди 6 месеца
за да остане за спомен и на поколениеята които искатфигурината на Росен да бъде одлята и изсушена от ВОСЪК-натисни минус. Тези които желаят да го имаме за поколеният от LайNо-поставете плюс.
Да се има на предвид че втория вариянт най-достоверно би предстявял Рсен какъв е бил като Презо и така характерът му ще кореспондира на тялото, главата и други карантии.
418
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Банов, я си затваряй *лювалника!
417
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По умен от Тръмп и Путин е...........палячо Плевнелиев.
Поне той така си мисли
416
4
 
22
 
! Отговори
marquise преди 6 месеца
Всеки честен и уважаващ себе си гражданин не следва да се интересува и коментира поведението на един бивш политически клоун и настояща обременена психически, морално и сексуално личност като Росен Плевналиев.
415
7
 
56
 
! Отговори
Студент преди 6 месеца
Бил съм студент. Никога не бих допуснал това нищожество да ми изнася лекция и да ми дава акъл ! Веднага щях да напусна аулата. Просто уважавам себе си и не допускам до слуха си жалки човекоподобия.
414
47
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 6 месеца
Руският шпион Румен Решетников няма място в българската политика!
413
4
 
37
 
! Отговори
Саки преди 6 месеца
Те пък едни студенти, мале мале.
412
4
 
46
 
! Отговори
Авицена преди 6 месеца
Какъв беше този Плернелиев?Някакво *** из кабинетите на властта.След напускането трябваше да изчезне от погледа на хората.А той реши да стане известен сега когато никому не е нужен даже и на децата си.Изложи се много това малко човече.Нямаше достойнство авторитет.Имаше места в страната дето не знаеха кой е президент.Сега с глупостите си показа кой е.По добре да не се меси в политическият живот на страната ни да не взима отношение.Срам за него.
411
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Милият и той да плюне по Тръмп... джендърята тъй отделиха Америка от президента й и я обичат ама без него, а Меркел я люби и с мигрантите барабар. Клиничен случай
410
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До FCK

Започна президенството си с поне 50 млн. лева, от проектите, над които е работел. За всеки трябва да а е ясно, че позицията му бе за престиж. Охраната, пенсиите, резиденциите ... Това са дребно трохи за екс президента ни. Ни сега, винаги казва, че е президент на страна от ЕС, което му отваря много врати.
409
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Може би имаме нужда от генерал и популистки който прави ТОЧНО, каквото искаме.
408
4
 
48
 
! Отговори
Владо преди 6 месеца
Тоя ***,който ни изложи пред цял свят,и напакости непоправимо на България.Как е възможно въобще да се изказвя.Като го видя на екрана си,ми се повдига.Най долният "българин".
407
2
 
25
 
! Отговори
Fck преди 6 месеца
Този келнера така наречен от БГ обществото. Горкия всичките му жени го изтискват за пари и винаги са някви мега хитри. Тая синоптичка и тя си е...таковата. първата му жена яко го цоца. А на него ше кажеш зпе не му дреме ,че почва месеца минус 200-300 хилки заради бившите си. Егати колко пари има тая "усмивка"????
406
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя пък какво тръгнал да говори, че някой имал фолк певица за жена и май го е казал, че все едно е много лошо. А той, като си е хванал синоптичка за жена, по-хубаво ли е? Фолк=народен. Фолксваген=народна кола. Сещам се за фолк певици, които имат завидно много обща култура и бърз ум. А това, че могат да пеят е хубаво, а не лошо.
В някакъв сайт четох, че уж синоптичката искала предбрачен договор, Роската да и плаща по 150 000 на година, ако се разделят. Не знам дали е вврно, но е нечовешко!
405
3
 
42
 
! Отговори
Pilot преди 6 месеца
Този колкото се може по-скоро трябва да бъде персона нон-грата за България!
Не. Знам защо дразнят хората като ни го навират в лицето?
Да се кандидадира за следващите избори за да видим колко е уважаван , ще вземе ......
Жалък .............
404
2
 
49
 
! Отговори
Боцко преди 6 месеца
И тоя клоун мисли, че е правил политика! Нещастно недоразумение.
403
2
 
21
 
! Отговори
той е много ич преди 6 месеца
Росен ДесиНалиев е най-десния от всички които са праили боЦЪ на Деси
402
47
 
3
 
! Отговори
Атем преди 6 месеца
Натовеца Радев е по-зле от пастирката,щото се прави на тоя дето не е и се опитва да излъже избирателите си ....а те му вярват на лъжите