Плевнелиев пред студенти: Радев действа като генерал и популист

Светът да избере по-мъдри политици от Путин и Тръмп, иска той
30 юни 2018 12:00, Александър Попов
608
Плевнелиев пред студенти: Радев действа като генерал и популист
Снимка: Булфото, архив

Росен Плевнелиев призова света да си избере "по-мъдри политици от Тръмп и Путин", в специална лекция пред студенти от Нов български университет.

Важно е следващите лидери да облекат в правила индустриалната революция, с което президентите на САЩ и Русия явно не могат да се справят, подчерта той, цитиран от "Дарик".
 
Връщайки се многократно към президентския си мандат, Плевнелиев отправи критики и към българските политици. Той подчерта, че като държавен глава е променил приоритетите на България и че продължава и днес вече не като активен политик, но активен гражданин да играе важна роля, работейки за индустрията на бъдещето.

Плевнелиев критикува Румен Радев, действал като генерал и популист. Държавният глава не е изпълнителна власт, той има друга много по-отговорна функция – да представлява държавата, заяви Плевнелиев и допълни, че е горд, защото е успял да промени приоритетите на страната.

"Вече не в качеството си на действащ държавен глава, но президентът Плевнелиев, който остава, научил уроците и грешките на много други президенти. Някои от тях решиха да се върнат в парламента – груба грешка. Някои от тях решиха да правят собствена политическа партия, за да превземат една друга политическа партия - още по-груба грешка. Тези уроци аз се опитвам да науча, затова оставам посветен на всички тези приоритети, които зададох като държавен глава. Разбира се действията на действащия държавен глава, който не се интересува от икономика, камо ли от индустрия на бъдещето, по-скоро ми помагат да продължа да играя тази много важна роля", каза още Плевнелиев.

Той допълни, че продължава да се посвещава на индустрията на бъдещето, но вече като гражданин. Той иска да вижда смислени млади хора. Техните герои да бъдат не тоя или оня олигарх, който има фолк певица за жена и Бентли или Ролс-Ройс, а героите на България да бъдат тези, които по правилата, с идеите си успяват да действат глобално.
 
Според него много важно е светът да си избере по-мъдри политици от Тръмп и Путин и е много важно, какви лидери ще ги наследят.

"Следващите пет-десет години новата индустриална революция ще набере страшна сила – изкуствен интелект, блок чейн, каквото се сетите, всичко това ще набере страшна сила. И ако нямаме мъдри политици, които на световната сцена да го облекат в институции и правила, ще се сбъдне негативният сценарий – пълен хаос", каза Плевнелиев.

Кой от двата сценария ще се случи, зависи от гражданите и техните избори. Гражданите трябва да са активни, да гласуват мъдро, а не на базата на пропаганден сценарий, а институциите трябва да са обърнати към надграждането на правила, посочи още Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
333
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 350Точно!
332
54
 
7
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Congratulations, Mr. President !Най големият проблемна Президента Плевенлиев е,че е прекалено умен за простия български народ.......................
331
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без съмнение - по-добрият президент е Радев. А този господин по-горе е едно жалко мекотело, което никога не застана на страната на тези, които си струват - от собствената му жена до Кристиан Таков. За него изобщо няма значение съдбата на тази страна. За управленските му качества няма да говоря - той просто нямаше какво да управлява. Държава ли - дръжки. Радев поне не забравя, че е българин и не е марионетка на мутрите!
330
5
 
44
 
! Отговори
никой преди 5 години
А кой е този Плевнелиев?че ни занимават с него?
329
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
джав,джав..USA.....джав,джав.
328
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Необразован човек като Плевнелиев да говори за високи технологии и гражданство е направо смешно. Все едно сикаджия да говори за политика...
327
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев действа като генерал, защото е генерал. Плевнелиев действа като пухльо, защото е пухльо.
326
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес удари гонга, станахме под 7 милиона, в чужбина работят повече българи отколкото в България и хранят чужди пенсионери, Там също се раждат повече деца отколкото в България.
325
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
резидентът на цру с най ниския рейтинг в историята тръгнал да дава акъл..
324
4
 
27
 
! Отговори
плевня преди 5 години
Тъз цвъкня пак се изходи неоформено.Злобен човек.
323
3
 
30
 
! Отговори
До 347 преди 5 години
С кой си съгласен бе? Със двете заблудени овце,които пишат от името на сто гърбави по указания на Винету.
322
7
 
24
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До 123А въпросният Расим Плевнелиев, на кой е пионка? На кръга "Капитал". И Бойко му подръпваше ушето. Хайде, г-да гербери, Радев ни послужи да бутнем "Борисов 2". Това е. За друго не ни й трябва;))) А Расим, за какво служеше? За да върне Борисов на власт, и благодарение на него, имахме "Борисов 2". Чрез Радев, ние получихме нашият реванш срещу чифуто-помака Плевнелиев, за 2013 г. Това е. Нищо лично. Просто политика.
321
13
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Всъщност на българите в чужбина не им пука за България и геноцида е в главата ти само.
320
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев в пример за това, че образованието и интелекта са две различни неща. Определено откъм образование, владеене на езици и изказване той надминава Радев. От друга страна, когато образован човек позволи да бъде ръководен директно от пожарникар, то това не показва високо ниво нито на интелект, нито на политик. Показва безгръбначност и липса на собствени принципи. Ще се радвам ако Плевнелиев продължи да си бъде икономически анализатор, а Радев- президент.
319
5
 
14
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Аз винаги се бъзикам с интелекта на Борисов, обаче в сравнение с този тип си е направо мъдър държавник, защото отказва да влезне в предвоенна риторика с Русия.
318
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гражданите, българите в чужбина стачкуват срещу геноцида ГЕРБ над българите.
317
38
 
8
 
! Отговори
123 преди 5 години
Съгласен съм с повечето хора, че Радев не трябва да бъде повече президент, трябва да си тръгне или да го махнат. Това, че тук двама човека пишат от 10 различни имена нищо не значи. Очевадно е, че Радев е пионка на Нинова, а това не може да бъде истински президент.
316
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Браво Роска!Кое точно е сериозното на Плевнелиев и за какво точно го бравосваш? Феновете на Плевнелиев са по-заблудени и от тези на Борисов, никога нямат аргументи.
315
5
 
24
 
! Отговори
"Червен трол&qu преди 5 години
Не знам защо хората, които не искат да следват пропагандната политика на ЕС спрямо Русия, са наричани червени ***... Позицията на ЕС е крайно безпринципна и детска: Русия винаги е лошата, САЩ са винаги добрите... Цялата идея да има обединена Европа е в това да бъдем световна сила, а не да се подчиняваме на една от другите две световни сили! И ако трябва да сме съвсем честни, по-логично е да сме в добри отношения с Русия предвид природните й ресурси. Не да сме русофили, а дипломатични...
314
4
 
30
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Плевелиев се унижава всеки път като се постави на една плоскост с Радев.Къде е Радев, къде си ти бе?Виж рейтинг на Радев виж си твоя.Каква ти беше на тебе стратегията - да ни направиш главен източен фронт на атаката срещу Русия. Кой има полза от това? Ти даже нямаш полза от това, ама не можеш да го стоплиш.Щото не си гледал битката при Сталинград.