БСП пита Борисов: Заплаха №1 ли са Китай и Русия?

Червените искат премиерът да се разграничи от Цветанов
Обновена: 2 юли 2018 18:06 | 2 юли 2018 16:15,
145
БСП пита Борисов: Заплаха №1 ли са Китай и Русия?
Снимка: архив "Булфото"

БСП попита премиера Бойко Борисов дали стои зад позицията на заместника си в ГЕРБ Цветан Цветанов, че Русия и Китай са сред основните заплахи за мира и сигурността.

Вторият човек в управляващата партия обяви на брифинг преди дни, че "Русия и Китай са едни от основните заплахи за мира и сигурността".

Още по темата

"Като оценяваме това изявление като безотговорно, непремерено и създаващо рискове за България, приемаме, че то е официална позиция на партията, респективно и на излъченото от нея и нейната Парламентарна група правителство", се казва в изявление на ръководството на БСП.

В него социалистите питат премиера как тази позиция кореспондира с обявените от него усилия за нормализиране на отношенията с Русия при неотдавнашната му визита в Москва.

"Как ще бъдат развивани енергийните проекти със страна, която е обявена за "основна заплаха за мира и сигурността", искат да знаят още червените.

Те питат и как изявленията на Цветан Цветанов кореспондират с предстоящата на 6-7 юли среща в София Китай - Централна и Източна Европа.

"Как ще бъдат постигнати целите на визитата на Ли Къцян, след като дни преди това е обявен за премиер на страна - "основна заплаха за мира и сигурността"?, обръщат се още от БСП към Борисов.

Социалистите настояват българският премиер да поеме лична отговорност за тези изявления като или ги потвърди, или се разграничи от тях категорично "със съответните действия по отношение на втория човек в партията му".

"Липсата на такива действия за нас ще означава, че правителството се солидаризира с тези позиции или че вторият човек в ГЕРБ вече, де факто, е първи", завършват от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън руснаците от България.
67
4
 
27
 
! Отговори
до Факт преди 5 години
На Цветанов трябва да се обръща най-голямо внимание. Този огромен тумор се е впил като кърлеж в българския живот и трябва да бъде изрязан. Той е срам за България. Точно като Плевнелиев.
66
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми те енергийните проекти няма да бъдат развивани.Баце това го обеща още през 2013-та на САЩ. И САЩ, трогнати го потупаха по гърба. Онази риза, с която беше тогава Бойко така си седи още непрана да го радва.
65
4
 
20
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Голяма грешка на Радев и Нинова е да спорят с Цветанов или да го оборват!Радев го осъзна,обаче ***-явно не.Към Цветанов би трябвало да се приложи правилото:"С *** не спори!" или "В рядко лай.но/кал не се хвърля камък"Цяла България много добре знае какво представлява Цветанов и е безсмислено да му се обръща внимание.
64
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китай не, ама Русия е огромна заплаха за България.Руснаците изкупуват България като към местното българско население се отнасят с пренебрежение.Техните фирми (Лукойл, Газпром)не плащат никакви данъци понеже все са на загуба.Имат си своя територия в която българин не може и да припари (Росенец).Продават ни най-скъпата газ поради което се вдигат цените на парното и тока.Не дават да добиваме собствена газ.
63
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами Плевнелиев изтече в канализацията, трябва някой да го замества.И кой по-добър от Цецо - молитвената закуска. А Борисов - ни чул, ни видял както обикновено. Много му гила тая роля - на изненадан.
62
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко, може да говорим каквото си искаме, китайците още не са ни забелязали къде сме на картата.
61
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
51 лукойла е най-големия данъкоплатец и осигурява хиляди работни места, проблема е кевр. не си ги смучи от да не казвам къде. има една пасмина на която и плащат да ги маже тези, от тях ли си?
60
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ненормалник готов да ни вкара във война със Русия и Китай едновременно само за да се подмаже на Джон Макейн и да го погалят по ***.
59
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
китай сигорно не знаят че и съществуваме изобщо
58
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от апартаментчици.
57
1
 
8
 
! Отговори
Пепа преди 5 години
*** тва сериозно ли?
56
3
 
16
 
! Отговори
Цеко апартаменто преди 5 години
Цуци заработва за седми апартюмант, не му се сърдете! Така де той ползува челния опит на другия и диот плевнелийчето! Само така се пИчелят американски гущери! Само че Цвъки нали виждаш плевела дорде я докара?! И на тебе ти пожелавам неговата съдба, дано вкусиш и от меда, и от жилото! Не забравяй, богатите също реват и то много! Господ да те накаже!!!!
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ни наредят (знаете откъде) и марсианците ще обявим за непосредствена заплаха.
54
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквите ги е страх някой да им измъкне кокала от ръцете голям страх ги тресе. Hавсякъде виждат руснаци, извънземни, конспирации, масони, хора с увреждания заплатени от арменският поп и малки зелени човечета участващи във хибридни войни.. Единствено Меркел не е заплаха за БГ защото внася Некачествени храни в БГ на скъпи цени. и бежанци.
53
10
 
7
 
! Отговори
Защита преди 5 години
Корни с голи гърди ще защити Българите от руския монополст Газпром.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светанов не е физкултурник, а юрист по професия.
51
11
 
5
 
! Отговори
Бесепар преди 5 години
Не всички руснаци за заплаха за България. Само руската монополна фирма Лукойл. Вдига цената на бензина както си иска и не мога да си карам старата лада , а сега вдигат и парното заради тях. Как да ги уважавам. Те са реална заплаха за обикновения български гражданин.
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички и всичко, което заплашва вечното им стоене на власт, за Герб е заплаха. Цветанов навсякъде тръби, че щяло да има кабинет Борисов 4, 5, 6 и т.н. Значи е сигурен, че техни хора и наследниците им ще продължават след тях.... Бог да ни пази от такива...!
49
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветан ще смачка тов. Путин и другаря Си дайте му малко време.