БСП пита Борисов: Заплаха №1 ли са Китай и Русия?

Червените искат премиерът да се разграничи от Цветанов
Обновена: 2 юли 2018 18:06 | 2 юли 2018 16:15,
145
БСП пита Борисов: Заплаха №1 ли са Китай и Русия?
Снимка: архив "Булфото"

БСП попита премиера Бойко Борисов дали стои зад позицията на заместника си в ГЕРБ Цветан Цветанов, че Русия и Китай са сред основните заплахи за мира и сигурността.

Вторият човек в управляващата партия обяви на брифинг преди дни, че "Русия и Китай са едни от основните заплахи за мира и сигурността".

Още по темата

"Като оценяваме това изявление като безотговорно, непремерено и създаващо рискове за България, приемаме, че то е официална позиция на партията, респективно и на излъченото от нея и нейната Парламентарна група правителство", се казва в изявление на ръководството на БСП.

В него социалистите питат премиера как тази позиция кореспондира с обявените от него усилия за нормализиране на отношенията с Русия при неотдавнашната му визита в Москва.

"Как ще бъдат развивани енергийните проекти със страна, която е обявена за "основна заплаха за мира и сигурността", искат да знаят още червените.

Те питат и как изявленията на Цветан Цветанов кореспондират с предстоящата на 6-7 юли среща в София Китай - Централна и Източна Европа.

"Как ще бъдат постигнати целите на визитата на Ли Къцян, след като дни преди това е обявен за премиер на страна - "основна заплаха за мира и сигурността"?, обръщат се още от БСП към Борисов.

Социалистите настояват българският премиер да поеме лична отговорност за тези изявления като или ги потвърди, или се разграничи от тях категорично "със съответните действия по отношение на втория човек в партията му".

"Липсата на такива действия за нас ще означава, че правителството се солидаризира с тези позиции или че вторият човек в ГЕРБ вече, де факто, е първи", завършват от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
15
 
1
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До анонимника. Оставка на Цветанов от какво - от членство в ГЕРБ ли?
27
3
 
34
 
! Отговори
факт преди 5 години
Цветанов се мазни на господарите си от САЩ който крепят това анти народно правителство.
26
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОВЦЕ не спете мухобоико да се измете защото тои и г.рберастите станаха за СРАМ И ПОЗОР пред света !!!
25
27
 
10
 
! Отговори
Рубашка преди 5 години
Китай не, но Русия определено да.
24
6
 
29
 
! Отговори
сега преди 5 години
Това изказване на Цветанов е за оставка,този се е побъркал и трябва да си ходи
23
4
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
"Как ще бъдат развивани енергийните проекти със страна, която е обявена за "основна заплаха за мира и сигурността" - Аз ще ви кажа другари и другарки! Затваряме си очите, както винаги сме правили(и правим в момента) и всичко е 6! На братушките друго не им трябва, само им мълчете, пък те картите ще си ги играят.
22
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво е заплаха Путин във Крим имаше референдум, който иска да плюе отива в Крим събира фaкти и доказателства прави разследване и ги предоставя фактите да ги видим другото са лъжи, пропаганда, заиграване със страховете на хората и популизъм е език на омразата към Русия.
21
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво има да пита. Само преди седмица Борисов също ни заплаши с Русия и Китай, във връзка с членството ни в НАТ0.БОРИСОВ, ХОДИ СИ СЪБЕРИ МИГРАНТИТЕ, КОИТО СТОВАРВАШ В МОМЕНТА В ХАРМАНЛИ. ДА НЕ ТРЪГНЕМ НИЕ.
20
3
 
31
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Бойко се мазни на китайците за инвестиции, а Цветан ги обявява за заплаха за мира. Нашата позиция винаги е ясна - безкрайно глупава и безпринципна.Права е Нинова.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги нападнем!
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори да каже, че са заплаха той е като фурнаджийска лопата.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че ние нямаме премиер това е един уволняч той си каза, че не носи отговoрност за нищо виновни са министърите за всичко а за какво ни е на нас такъв уволняч и сами можем да им искаме оствките ако не си вършат работата.
16
1
 
26
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
нещата ще се оправят когато се избавим от американските антибългарски помиярченца!
15
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП искаше да свали Плевнелиев, защото не обича РФ.На кого му пука за въпросите на неадекватни хорица
14
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лаладжиикаа. БОРИСОВ му се е...мамата да ходи по срещи и да договаря неща за Българската. Тая цял ден пърдиии в кабинетчето и дава акъл. Писнало ми е вече от такива хрантитниции.
13
13
 
8
 
! Отговори
Е, преди 5 години
Те това е най-важния въпрос който интересува цоциалистите-интернационалисти.Нищо друго.
12
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е еднственият човек, който попита кримчаните какво искат тоест те му казаха какво искат. Нямам спомен някой европолитик да е ходил в Крим и да е провеждал референдуми, но господата евролъжци и лицемери усилено говорят против Путин от името на гражданите на Крим без никой да ги е упълномощил.
11
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой като каже нещо лошо за просия и един легион предатели скачат да бранят интересите на чужда държаваНе е ненормално да има предатели, ненормалното е, че говорят свободно за своето предателство
10
21
 
12
 
! Отговори
Кво праим преди 5 години
Вчера Нинова питаше защо се вдига цената на тока и парното и си отговори - защото цената на газта и нефта е по-висока. Газта в България идва от Газпром , а нафтата от Лукойл. Тези две руски фирми са директно виновни за вдигането на цената на парното и тока в България. Нека Нинова да ходи в Кремъл и да издейства намаление на цената на нефтопродуктите , веднага ще признаем , че руснаците не са най-голямата заплаха и много ни обичат.
9
2
 
26
 
! Отговори
Валентин Александров преди 5 години
Най-голямата заплаха за България са политиците ни,но и простотията на една мнооого голяма част от населението,на приличащата вече на *** България!