БСП пита Борисов: Заплаха №1 ли са Китай и Русия?

Червените искат премиерът да се разграничи от Цветанов
Обновена: 2 юли 2018 18:06 | 2 юли 2018 16:15,
145
БСП пита Борисов: Заплаха №1 ли са Китай и Русия?
Снимка: архив "Булфото"

БСП попита премиера Бойко Борисов дали стои зад позицията на заместника си в ГЕРБ Цветан Цветанов, че Русия и Китай са сред основните заплахи за мира и сигурността.

Вторият човек в управляващата партия обяви на брифинг преди дни, че "Русия и Китай са едни от основните заплахи за мира и сигурността".

Още по темата

"Като оценяваме това изявление като безотговорно, непремерено и създаващо рискове за България, приемаме, че то е официална позиция на партията, респективно и на излъченото от нея и нейната Парламентарна група правителство", се казва в изявление на ръководството на БСП.

В него социалистите питат премиера как тази позиция кореспондира с обявените от него усилия за нормализиране на отношенията с Русия при неотдавнашната му визита в Москва.

"Как ще бъдат развивани енергийните проекти със страна, която е обявена за "основна заплаха за мира и сигурността", искат да знаят още червените.

Те питат и как изявленията на Цветан Цветанов кореспондират с предстоящата на 6-7 юли среща в София Китай - Централна и Източна Европа.

"Как ще бъдат постигнати целите на визитата на Ли Къцян, след като дни преди това е обявен за премиер на страна - "основна заплаха за мира и сигурността"?, обръщат се още от БСП към Борисов.

Социалистите настояват българският премиер да поеме лична отговорност за тези изявления като или ги потвърди, или се разграничи от тях категорично "със съответните действия по отношение на втория човек в партията му".

"Липсата на такива действия за нас ще означава, че правителството се солидаризира с тези позиции или че вторият човек в ГЕРБ вече, де факто, е първи", завършват от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
14
 
13
 
! Отговори
Луд преди 5 години
Малко ме боли фара, какви ги дрънка Цвъцко, но не разбирам Нинова и БСП, като адвокати на Русия ли се изявяват. Аман от ***.
7
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За нас ДА. Русия всеки е знае , Китай ни конкурира вътрешния пазар с адски ниски цени.
6
6
 
29
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Китай иска да строи още 8 аеца в източна европа! да нариташ едновременно китай и русия, явно цц е по тъ п и от прецедента.... Глупомера счупи скалата още като спряха юп и белене
5
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питин иска д отрови цлия свят със Новичок в гаража на Путин има нелегална фабрика за химическо оръжие и няколко евтини китайски лаптопа със които хаква изборите в САЩ.
4
30
 
15
 
! Отговори
РУСИЯ ТЕРОРИСТ преди 5 години
АМИ РУСИЯ НЯМАТ НАЦИЯ И СА ТЕРОРИСТИ !?!? ВИЖТЕ КРИМ !!! ВИЖТЕ ДОНБАС И ЛУГАНСК КОЛКО ХОРА ВЕЧЕ СА ИЗБИТИ ОТ ШУТИН, РУСКО-ПОМАЗАНИ БЪЛГАРСКИ НЕКАДЪРНИЦИ !!? ШУТКИ ЧЕРВЕНО БЪЛГАРСКИ !!?
3
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова да пита кримчани, абхазци и осетинци.
2
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не е луд да отговори.. Той може само да се *** и да позира.Борисов, Харманли се пълни с бежанци. Кво прайм.
1
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срамота за българските политици .