БСП пита Борисов: Заплаха №1 ли са Китай и Русия?

Червените искат премиерът да се разграничи от Цветанов
Обновена: 2 юли 2018 18:06 | 2 юли 2018 16:15,
145
БСП пита Борисов: Заплаха №1 ли са Китай и Русия?
Снимка: архив "Булфото"

БСП попита премиера Бойко Борисов дали стои зад позицията на заместника си в ГЕРБ Цветан Цветанов, че Русия и Китай са сред основните заплахи за мира и сигурността.

Вторият човек в управляващата партия обяви на брифинг преди дни, че "Русия и Китай са едни от основните заплахи за мира и сигурността".

Още по темата

"Като оценяваме това изявление като безотговорно, непремерено и създаващо рискове за България, приемаме, че то е официална позиция на партията, респективно и на излъченото от нея и нейната Парламентарна група правителство", се казва в изявление на ръководството на БСП.

В него социалистите питат премиера как тази позиция кореспондира с обявените от него усилия за нормализиране на отношенията с Русия при неотдавнашната му визита в Москва.

"Как ще бъдат развивани енергийните проекти със страна, която е обявена за "основна заплаха за мира и сигурността", искат да знаят още червените.

Те питат и как изявленията на Цветан Цветанов кореспондират с предстоящата на 6-7 юли среща в София Китай - Централна и Източна Европа.

"Как ще бъдат постигнати целите на визитата на Ли Къцян, след като дни преди това е обявен за премиер на страна - "основна заплаха за мира и сигурността"?, обръщат се още от БСП към Борисов.

Социалистите настояват българският премиер да поеме лична отговорност за тези изявления като или ги потвърди, или се разграничи от тях категорично "със съответните действия по отношение на втория човек в партията му".

"Липсата на такива действия за нас ще означава, че правителството се солидаризира с тези позиции или че вторият човек в ГЕРБ вече, де факто, е първи", завършват от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
4
 
! Отговори
С РУСИЯ ЗАВИНАГИ!!!! преди 5 години
Русия не е враг на България нито пък Китай от руснаците много добрини и подаръци сме ВИДЯЛИ спрете се бе Русия е първи и последен брат на България а Цветан Цветанов трябва да лежи в затвора докато не изгние зад решетките
107
0
 
0
 
! Отговори
До 119 преди 5 години
Москвичът Ви идва малко в повече- достатъчно Ви е само бракмата!!!!
106
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За ЕС е жизнено необходимо да се разширява на ИЗТОК, КЪМ РУСИЯ. РУСИЯ е една икономическа, финансова пустиня. И ако ЕС НЕ СЕ РАЗШИРИ НА ТАМ ТОВА 550 МИЛИОНО НАСЕЛЕНИЕ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЛИШЕНО ОТ ТЕРИТОРИЯ ЗАВЗЕТА ОТ КИТАИСКАТА ИКОНОМИКА.За руснаците оставя сами да решеват като какви да се възприемат - европейци или китайци.
105
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е ПОЛИТИЧЕСКИ, ВОЕНО, ФИНАНСОВО, КУЛТУРНО СВЪРЗАНА С ЕВРОПА ЕС, НАТО.И да задават такива недомислени въпроси като този. Е напълно излишно и да се отговаря.
104
6
 
11
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВАТА НЕ МИ Е ПРЕМИЕР
103
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО БЯХА ДАЛИ БДЖ НА КИТАЙЦИТЕ, ДОСЕГА ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ ЗАВОД ЗА ЛОКОМОТИВИ И ВИСОКОСКОРОСТНА ЖЕЛЕЗНИЦА.АКО ИМ БЯХА ДАЛИ ТУНЕЛА ПОД ШИПКА , ДОСЕГА ЩЕШЕ ДА Е ГОТОВ БАРАБар с магистрала русе-свиленград.Сега ще видим какво ще стане с летгище София, като го дадат на турската фирма, на която е обещано.
102
2
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Питайте бе, не пречи. То с питане ... :)
101
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 85А аз ще добавя за обеднения уран - И БЪЛГАРИЯ! През лятото на 1999 г над СЗ България падна голямо количество оранжева лепкава маса. Покри ниви, ливади, гори. Костовистите не изпратиха хигиенно-епидемиологична команда да вземе проби! Случаите с рак се увеличиха драстично в Белоградчишко!!
100
19
 
11
 
! Отговори
8===o преди 5 години
русия и Турция СА заплаха за България.русия се стреми да ни дръжи всячески подчинени и зависими.Като се почне от газта и се мине през ядреното гориво за АЕЦ Козлодуй, бензинът на мизерниците от ЛукОйл и стигаме дори до "американските" централи чийто собственик е руска офшорка.И въпреки милиардите които наливаме в продънената им икономика имаха наглостта да ни наложат "контра-санкции".Накрая ще си останат само с водката и калашниците.
99
4
 
22
 
! Отговори
Путин, В.В. преди 5 години
"Таварищ Нинова, оня сациалист, Кристян ***, дето легитимира фашистката хунта в Киев..., той още ли е в ръководството на Вашата партия БСП? Само питам...."
98
6
 
21
 
! Отговори
Доброто,лошото ченге преди 5 години
Цветанов е проста ***, а Борисов е хитър Бай ***-вец. Ролята на Цецко е лошото ченге, което плюе по Русия и провокира 80%бегета,а Бойко е милият решителен политик, който точно преценява и отсъжда в полза роду. Българите плюят Юдата Цветанов, а Бог-отворят Борисов въпреки, че и двамата са еднакво,, грешни"! Българи, вярното решение е смяна на статуквото, но не ГЕРБ с БСП, а избора на президентска република! Браво на Ердоган голям политик милеещ за народа си на гърба на другите народи!
97
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изказвания от висши държавни служители от този тип могат да се очакват само в държави, в които държавниците не защиатават националните интереси и поради това държавата не е независима и свободна. Такива държавници трябва да се съдят и вкарват в затрвора за национално предателство.
96
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искрено се надявам физкултурника да има карта на света и да може да погледне на нея Китай и страните, които я заобикатял - Корея, Япония, Бутан, Бурма, Бангладеш, Тайван. И да прецени колко часа над 1 седмица ще отнеме на Китай да завладее тези страни. Ако Китайчетата започнат инвазия, то те ще тръгнат именно от съседите си. И като се има в предвид свръхвисоката им интелигентност, технологиите и финансите, могат да смажат всички заедно за под 2 седмици. АКО СА АГРЕСИВНИ. ВИФ акъл не дава ;))
95
9
 
34
 
! Отговори
гого преди 5 години
тоз ЦЦ играе сечено за ББ, точно когато се преговаря неифициално с китайски инвститор за рускаАЕЦ....нищо случайно
94
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако са истинска опозиция БСП трябва да напусне безабавно парламента. Иначе е само шикалкавене!
93
8
 
36
 
! Отговори
:):) преди 5 години
другаря Цв , умело прокарва политиката на ЮС да се вбива разкол в отношенията и бизнеса с Китай и Русия. То така закуски в уайт хаус никой не дава даром...Представете си ББ щом си трае, кой кара влака в държавата....жалко
92
2
 
5
 
! Отговори
SS до Сужук [#90] преди 5 години
SS до Сужук [#90]Да, това със сужука е ТОЧНО така !
91
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така да продължава Цвъки и се чудете после , защо на всяко тримесечие газта се вдига с по 10% , а китайските инвеститори ни заобикалят от далече. То народа си е го е казал , Каквото повикало , такова се обадило.
90
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименоставка ли?!..ЛИНЧ!!!детето на АБПФК не притежава НИКАКВИ качества,които биха могли да го направят поне малко "политик"!Този е ЕНИЧЕР !!!!..ОТ СЪВРЕМЕННИТЕ!все още подтискам погнусата си от един "народ",който позволява на такива да го яхат...Но не знам до кога ще удържа..
89
14
 
11
 
! Отговори
Wok преди 5 години
Писва ми от тия измислени палячовци само се хващат за всяка дума и крещят неистово оставка. Да си подават те оставките и да се махат.