България се справи с еврошефството, наложи приоритет!

Борисов обаче вече няма да е балансьор, отбеляза политолог
2 юли 2018 11:23,
28

Премиерът Бойко Борисов символично предаде председателството на Съвета на Европейския съюз на австрийския канцлер Себастиан Курц. Това ще бъде третото заставане начело на европейската политика за Австрия. От своя страна България приключи първото си такова.

Според политолога Румяна Коларова и социалния антрополог Харалан Александров страната ни се е справила добре с председателството си на Съвета на ЕС.

"България много ефективно се справи с онези ежедневни включени в дневния ред на ЕС въпроси, които придвижи напред, но второ - наложи приоритет", коментира политологът Румяна Коларова в студиото на "България сутрин". По думите ѝ приоритетът "Западни Балкани" директно отговаря и на националния ни интерес.

Социалният антрополог Харалан Александров се съгласи с факта, че България е направила много по време на своето председателство.

"България е в по-добра позиция категорично, отколкото беше преди председателството, въпросът е дали ще можем да я отиграем", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Румяна Коларова предупреди, че българският премиер не трябва да се заблуждава, че след края на председателството, може да продължи с ролята на балансьор или посредник, защото това е статут за държава, която е председател. Харалан Александров пък обърна внимание, че по време на председателството ни, българската администрация е научила много в този процес.

Двамата коментираха и действията на опозицията у нас в лицето на БСП през последните 6 месеца, като Коларова и Александров споделиха разочарованието си от нея.

"В момента омбудсманът Мая Манолова върши повече работа еднолично, отколкото цялата БСП", каза социалният антрополог. По думите му това е много тъжно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може ли някой да ми обясни що е това социален антрополог,какво върши,кой се интересува от услугите му и най-вече кой го спонсорира.Аман от всичколози и видни експерти в тая държава.Специално на тоя тюффлек и на оная грозотия до него ако им спрат грантовете в кофите за смет ще започнат да ровят.Такива и за портиери не стават.
20
0
 
9
 
! Отговори
33 преди 5 години
Абе кухи всезнайко,защо ЕС се тресе сега от мигрантска криза ,а не от Западнали Балкани?Защото пожарникарят и физкултурникът избраха погрешен приоритет!Стратегическа грешка!Ето криза в Германия!И престани с твоята псевдопсихология от този набеден университет,чиито випускници са загубили при вас четири години и се чудят след това къде да се доучват!
19
0
 
13
 
! Отговори
Антропологичен преди 5 години
От къде ги намирате тия ?! Сериозно? Някъде конкурси ли обявявате?
18
1
 
13
 
! Отговори
Цербер преди 5 години
"Да питам аз премиера сега след като не сме "ЕВРО ПРЕДСЕДАТЕЛИ" какво ще правим с "Министъра на Евро-председателството"Аз предлагам да я назначим за Минитър на пропагандата, и безтова е много мотивирана след премията от 150 хиляди евро, за успешното ни председателство. А на протестиращите майки на болните деца наложиха глоби за саботаж на успешното ни председателство. Анатема!
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То на тоя Харталан за това му плащат,да хвали всички власти!Помня го още от бай Тошово време!А народа какво разбра от евроПръцедателството ви?Ниищо!Само откраднатите милиони покрай него и оня ден някакви симфонии по телевизора!Туйто!
16
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според двама измислени "експерти", един набеден "евролидер" се е справил добре.Според останалите малко над 7 милиона българи, "европреЦедателството" си беше една чиста полюция.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Burzum"Социалния антрополог...хахаха.."---Burzum, не се смей! Социален антрополог е нещо като ДЪРВЕНО ЖЕЛЯЗО.А, самият Харалан (егати никнейма!) е обект на изследване на антропологията. :)
14
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава на Бойко!
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мобилизиани са всички Тиквопоклонници и ли-зачи на банкянсксия а-нус да защитават откраднатите пари.Много му дреме на българина за жалкото ви европредЦедателство, той се чуди как да си плати тока, дето му увеличи оня, дето си купува Острови.
12
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хихихихи врякащи червенуги
11
1
 
17
 
! Отговори
до 179 преди 5 години
Ами шефът на Лукойл в България е партньорът по карти на Вожда ти.Що не го питаш него.
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕЖИВЯВАМЕ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА, ПРЕДИЗВИКАНА ОТ ЕДИН ЧОВЕК И АПАЛОГЕТИТЕ МУ, КОИТО НЕ СПИРАТ ДА ГОВОРЯТ ЗА НЯКАКВО ПРЕСЕДАТЕЛСТВО, СЯКАШ ПОКРИВКИТЕ НИ, КАТО ГИ ТРЪСНЕМ, ИЗСКАЧАТ ПЕЧЕНИ ПУЙКИ
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
журналист е само човекът, който поставя честта си над хляба и е готов да се откаже от хляба си в името на истината и правдата ! а всички други са най-обикновени ПРЕС-титуткии са най-верните защитници на престъпната шайка, която ни управлява ! и всяка ежедневно се опитват да приспиват българския народ /срещу солидно заплащане+бонуси/ с дежурното си празноговорене, че видите ли няма нищо по-добро за нас от стабилността на държавата, сиреч на мафията а ако някой се опита да изкаже противно на тях мнение, първо му прилагат хватката да го разконцентрират с други въпроси, нямащи отношение по т
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо ББ постоянно твърди, че са се разбрали за мигрантите, а Вишеградската четворка отрича такова нещо! Не знам защо след като са се разбрали в Харманли продължават да пристигат т.е да ни ги връщат! Защо това по нито една медия не се споменава?
7
1
 
19
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
А 3, Ами защото сме 111-ти ! Да не би да видя по "ТЕЛЕвиЗОРа нещо за тока в Румъния !
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избутаха на самотек председателството ... председателствуваха и в крайна сметка - нищо!
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СМЯХ В ЗАЛАТА УСПЕШНО БИЛО...! Да питам аз премиера сега след като не сме "ЕВРО ПРЕДСЕДАТЕЛИ" какво ще правим с Министъра на Евро-председателството и десетките знайни и незнайни войни около него които получават държавни пари...т.е издържат се на наш гръб
4
2
 
20
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
Министъра за европрЪЦ.едателството което свърши сега какво ? Ще ходи във Виена на КУРц да му го ( предава опита си) ! Име ще остане МИНИСТЪР на НИЩОТО демек ценен НИЩОПРАВЕЩ кадър !
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България се е обърнала към Брюксел с молба да спре сайт, където се критикува българското еврошефство. Що нищо не четем за това???
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На бате му се услади външната политика и сякаш бг му е тясна и вече излезе на евро сцената... Обаче за малка страна вътрешната политика е мнооого по- важна и трябва да си се върне обратно в калта и да се заеме с ежедневната си работа