Георг Георгиев за Румен Радев и европредседателството

Президентът сменял мнението си според мястото, смята зам.-министърът
Обновена: 4 юли 2018 06:10 | 3 юли 2018 22:40,
51

"Отличен" 6 написаха председателите на Европейския парламент и Европейската комисия Антонио Таяни и Жан-Клод Юнкер на българското европредседателство.

Антонио Таяни очерта като най-голям успех на европредседателството ни Западните Балкани и изрази надежда да продължим да работим по въпросите с бежанците и миграцията.

Борисов прие похвалите от представителите на целия политически спектър в залата. Той подчерта, че сме постигнали 41 от общо 105 споразумения. Комплиментите за българското председателство не трябва да ни заблуждават, каза на конференция в София президентът Румен Радев. Според него състоянието на Европейския съюз е такова, че Брюксел може да си позволи само положителни оценки.

Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, заяви в студиото на "Денят ON AIR", че е изненадан от критиките, които днес българският президент Румен Радев отправи и попита коя е истинската позиция, която държавният глава защитава.

"В последните 2 месеца съобразно неговото местонахождение, аз виждах много променливи позиции. Позицията е една в София, друга в Брюксел, трета в Москва, четвърта във Вършава. Аз не мога да проследя неразривна нишка на послания, които да следват някаква последователност в твърденията", аргументира се Георг Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Според заместник-външния министър само преди няколко седмици Румен Радев е интерпретирал българското европредседателство по съвсем различен начин.

"Той каза, че е постигнат напредък и по затворените преговорни глави и по отношение на отношенията с Република Македония, и по отношение на напредъка по процеса евроинтеграция на Западните Балкани, и по отношение на миграцията", допълни Георгиев и подчерта, че в днешното си изказване президентът Румен Радев е отрекъл остро всяко едно от тези неща.

Заместник-министърът на външните работи заяви също, че тезите на държавния глава се покриват с тези на определена политическа сила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
бай ганьо преди 5 години
До АнонименПРОСТ СИ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ТРЯБВА
45
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН НА 65Г. преди 5 години
До ПОРЕДЕН ПРОВАЛ БОКОВТУК Е ПЪЛНО С ДРОГИРАНИ И ТАТУИРАНИ ПРОСТИ И НЕОБРАЗОВАНИ ***. ПОВЕЧЕТО МОМЧЕТА. КАК МОЖЕШ ДА ИЗКАЗВАШ МНЕНИЕ КАТО ЩЕ ТИ ЛЪСНЕ ПРОСТОТИЯТА.
44
1
 
1
 
! Отговори
бай ганьо преди 5 години
До РЕЗИЛТИ МАЙ НЕ СИ ДОБРЕ
43
2
 
4
 
! Отговори
РТФ преди 5 години
Президентина стана кукла на конци на Крушовица!Карат по опорни точки, държат ги на каишка,все по странно става,каква е тази зависимост,забравя правомощията си !Не може да се изплати на ***,брей!От тук нататък ще пада рейтинга!
42
4
 
5
 
! Отговори
To6 преди 5 години
МЛАДИ, ЗЕЛЕНИ И ЯКО ПЛАТЕНИ.
41
8
 
10
 
! Отговори
To6 преди 5 години
ВАЖНА Е ОЦЕНКАТА НА НАРОДА ! Всичко останало е "флайтокс и фльонги" !
40
11
 
10
 
! Отговори
РЕЗИЛ преди 5 години
ВЕЛИКАТА ОЦЕНКА ЗА БОКО Я ДАВА ЕДИН ОБИКНОВЕН ПИЯНИЦА И НЯКАКЪВ, КОЙТО ПО-ДОБРЕ ДА ГОНИ ФУСТИ, ОТКОЛКОТО ДА ЗАРАБОТВА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ГРЕШНИ ЕВРА ЗА НАША СМЕТКА. ТИЯ ИЗОБЩО НЕ ГО БРОЯТ ЗА НИЩО НАШИЯ ТИКВОНИЙ. ИНТЕРЕСУВАТ ГО ГЛАСОВЕТЕ НА НЕГОВИТЕ ДЕПУТАТИ, С КОИТО СИ ПРОКАРВАТ ВСЯКАКВИ ДЯВОЛСКИ РЕШЕНИЯ
39
9
 
10
 
! Отговори
ПОРЕДЕН ПРОВАЛ БОКОВ преди 5 години
РУМЕН РАДЕВ СЕ ДЪРЖИ КАТО ПОЛИТИК. И Е ПРАВ.В ОРГАНИЗАЦИОННО ОТНОШЕНИЕ, С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ПОДШУШНАТИТЕ ПЛОЧКИ ПРЕД НДК, КОРУПЦИОННИЯТ РЕМОНТ ВЪОБЩЕ, КОИТО СА ВЪТРЕШНА РАБОТА, МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ Е УСПЕШНО. ВСИЧКО ГРУГО, БЕШЕ ПЪЛЕН ПРОВАЛ. ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТЕМАТА ЗАПАДНИ БАЛКАНИ. БОКО И ЗАХАРИЕВА -ЕДИНИЯТ Е СОЛИДНО ПЛАТЕН/БОКО/ И ОБЕЩАНИЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКА КАРИЕРА НА КАТА ЗАХАРИЕВА, ТИКАТ ВЪПРОСНИТЕ БАЛКАНИ КЪМ НАТО И РЕЖАТ ВЛИЯНИЕТО НА РУСИЯ.ГОЛЕМИЯТ ПЕЧЕЛИВШ ЩЕ Е СЪРБИЯ, НО ТИКВАТА НЯМА НИКАКВА ЗАСЛУГА
38
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гумен Гадев Курноконски.Много тъпо човече изкезе!Става все антипатичен!
37
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** да си гледа драмата и да не ръси глупости непрекъснато.
36
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казало нещо "външното момче", а съвсем забравя, че патронът му от Банкя си сменя версиите поне по два пъти дневно! Една сутрин, една - вечер, а ако трябва да ходи "повънка" -още веднъж!
35
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 01.06.2018 австрийски Мин. председател :,, Европа не може да продължи без Русия , ще работим за това " !!!!Вчера Юнаккер : ,, Скорошно приемане на нови членове в ЕС няма да има "!!!Какви З А Д Н И Б А Л И К А Н И ??? Вече е забравено !!!За какви успехи се години , като Бай *** беше длъжен да е портиер шест месеца .Това е написано 2007 г , когато нямаше герп , тиква , салами , острови , саниране .......и жесток ГЕРБ комунизъм .
34
3
 
8
 
! Отговори
хахаааа преди 5 години
Важното е да остане вярна руска ***
33
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако аз им кажа истината няма да я чуят .Благодаря ВИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ !!!!!!!
32
17
 
24
 
! Отговори
daaa преди 5 години
разбира се че тези за които работехте през цялото време ви хвалят *** герберастки,вие друго и не правите да работите за чужди интереси, а защо 7 млн българи не могат да ви спрат е друг въпрос, там е заровено кучето.
31
13
 
24
 
! Отговори
yyyyy преди 5 години
представяте ли си до къде е стигнала БГ, някакво идиотче издигнало се благодарение на подлизурството си да дава оценка за един достоен българин, докога медиите ще ни заливат с пръдните на управниците намърдали се на власт с разни фокуси и далавери,а не поставени от народа.
30
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой може ли да ми каже защо разбиха чисто новите трамвайни линии по бул. България? Там направиха основен ремонт преди три години и трябваше да издържат поне 20 ? Имам чувството, че някой забърса 20-30 млн.
29
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радеф е толкова прос, колкото може да бъде само един русофил. И като лидер е кръгла нула. Никакъв изказ, никакво запомнящо се послание, само пораженчество сее. Манталитет като на някой пенсионер пред блока.
28
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В името на кариерата няма никаква разлика между натегливите комсомолски секретари по татово време и сегашните гербави комсомолски пудели едни и същи бокл.ци са.
27
22
 
30
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Георг? Тва на дедо му Георги ли е кръстен или е производно на "Джордж"? И кой е тоя хлапак с жълто по устата, та да дава оценка на Президента? Колко са гласували за него?