Румен Петков: Пропуските на МВР шефа вредят на кабинета

Ботевград е зона, свободна от полиция, категоричен е той
Обновена: 4 юли 2018 06:11 | 3 юли 2018 22:25,
18

Ние - от ПП АБВ, първи поискахме оставката на вътрешния министър във връзка неспособността му да реши 3 основни въпроса. Първият е свързан с недостига на служители, вторият е неспособността му с наличния състав да се покрие територията на цялата страна и въобще беззаконието, което цари в страната.

Това каза лидерът на ПП АБВ Румен Петков в студиото на "Денят ON AIR" по повод исканата от БСП оставка на вътрешния министър заради несправянето му в сектор "Сигурност".

По думите на Петков аргументите за пропуските в МВР стават все повече и те вредят не само на ведомството, а и на самия кабинет.

"Явно е, че министърът не може да се справя при напрегнати ситуации. Пример за това е Ботевград. Това е градът, който е свободен от полиция. Там безчинства група роми, там се скри и избягалият затворник Пелов. Просто няма патрулно-постова дейност на служители на МВР", подчерта още политикът.

Според него се създава впечатлението, че когато се говори за контрабанда на гориво, МВР въобще не реагира.

"В МВР трябва да се приемат 3 групи мерки - да се преодолее проблемът с недостига на кадри, да се поработи върху подготовката и преподготовката на кадри и самото ведомство да започне да мотивира обществото да съдейства на властите", отбеляза още лидерът на ПП АБВ пред Bulgaria ON AIR.

Петков допълни още, че неговата политическа партия е готова за разговори и коалиция с БСП, но той е скептичен, че може да се получи някакво сътрудничество на бъдещи избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румен Петков е световно известна пияница ***
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От заглавието е очевидно че Пикаещият във Фонтани е сериозно загрижен за здравето на кабинета и лично на другаря Борисов.Сега разбрахте ли КОЙ крепи Боко?!Защото Румбата е човек на библиотекарите.И защото Станишев го изгони именно заради това.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представи си ако тоя *** е лидер на партията ,представи си останалите какви са Следващия парламент пълно мнозинство не им мърда
12
4
 
4
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Малеее...какъв възход беше в МВР когато беше министър.ЕС отпусна автикорубционни на всеки полицай а същият спонсорира с тях пари европейското по мотокрос че и го похвалиха.*** тотален....
11
3
 
9
 
! Отговори
не син преди 5 години
Румба, пияницо ниеден ! Няма ли фонтани за опикаване та си губиш времето с интервюта ?!
10
4
 
7
 
! Отговори
Бг преди 5 години
Само в България.... престъпници... могат да коментират каквото и да било.... от висока трибуна.... Само в България....
9
5
 
7
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, М.Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Мих.Константинов
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румене, къде са братя Галеви?
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
личи си, че има остра нужда от един фонтан, направо да го пратят в Рим и ще плаче, че фонтаните много, а пикучния му мехур един.
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румба, не пикай във фонтана!
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздравления. Снимката е супер, а иначе кой беше тоя?
4
2
 
14
 
! Отговори
Плевенчанин преди 5 години
Пияндето тръгнало да критикува. Как въобще е още жив тоя, имайки в предвид, как го изнасяха на ръце гардовете от нощният бар в Плевен, след запой? Нима не се чувства гузен, след срещата му с братя Галеви и последвалият скандал? Или за политиците, да са безочливо нагли е приоритет ?
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Петкав нали бяхте партньри с Борисов ? или вече сте извън борда и критикувате - макар, че това което казвате е верно за цела България с изключение, че имало недостиг на служители за МВР. Защо държат тогава вече три години пенсионери с пенсия и заплата в МВР ? Колко бюджет харчат те и на МВР и на НОИ? След като е пенсионер на вън от системата или ББ си ги пази като електорат. Ето това кажете.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как на кабинета бе плондир, на НАРОДА вреди. Отивай да пиеш от фонтана където баба Тиквуня ти е оставил бъбречна Фанта.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам кой беше по жалък тоя или Миков С какви очи коментираш бе,*** По негово време МВР беше импотентно имаше магистрални грабежи ,отвличания Срещаше се с братя Галеви щото той нямаше навика да сяда с *** и пульо на една маса така беше казал ...Алкохолик ,тръгнал да критикува той