Ядосан на Патриотите: Бойко Борисов пощади бездимните цигари!

Дотираме чужди компании по този начин, негодува премиерът
4 юли 2018 18:00,
125
Ядосан на Патриотите: Бойко Борисов пощади бездимните цигари!
Снимкa: Reuters, архив

ГЕРБ ще изтегли законопроекта за по-висок акциз върху бездимните цигари, заяви премиерът Бойко Борисов.

"Казах на Цветанов, след като партньорите ни не искат да изтегли законопроекта за повишаване на акциза върху бездимните цигари. ГЕРБ сме против това да бъдат дотирани цигари, но щом настояват, ще го направим", заяви премиерът при кацането си в Солун.

Още по темата

Поводът за думите му е е внесеният от ГЕРБ и депутати от Патритотите законопроект за промени в Закона за акцизите и данъчните складове, за който депутатите от ВМРО обявиха, че ще гласуват в пленарна зала твърдо против.

"Когато не събираме пари от бездимните цигари, това е загуба за държавния бюджет. Ние ще дотираме тези чужди компании, които Патриотите подкрепят, като не ги събираме. Те също са вредни, затова на тях го пише.

"ГЕРБ повече няма да става тупан, на който сутрин няма работа и излиза да се изказва. Много им стисках зъби, достатъчно", каза още Борисов, цитиран от "Труд".

Премиерът припомни, че европредседателството е свършило и даде знак, че няма да прави повече компромиси с коалиционния си партньор “Обединени патриоти”.

Борисов заяви и че ще поиска от Патриотите 15 млн. лв., които няма да влязат в хазната след оттеглянето на законопроекта за акцизите.
 
"В България всеки говори за реформа, но когато някой реши да направи нещо за обществото, всеки започва кой, майка му, леля му. Какво общо има с производството на цигари?", каза още Борисов.

"Имаме най-ниските данъци в Европа, най-ниското ДДС. Чувам непрекъснато дайте още милион, дайте милиард. Да си направят сметка и другите партии, че един ден и те ще управляват. Има си мандати, няма да сме вечни", добави Борисов.

Премиерът рязко прекрати брифинга с думите "Този зверски популизъм няма да излезе на добре".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Тия всички трябва незабавно да се отстранят от всякаква власт. Нагли, неграмотни и алчни *** в е! Ядосан бил.. На кого тия циркове бе, суджук мазен?
95
25
 
7
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 5 години
Само ГЕРБ!!!
94
22
 
4
 
! Отговори
До 89 преди 5 години
"Аз също съм за президентска република,друг път за спасението на България няма,завинаги ще се отървем от комунисти, герб-комунисти,дпс,питриоти,като болен,агент-иван,и от останалата ***." ОК, но само, ако Президентът е г-н Плевнелиев и никой друг!!! Най-добрият Президент!!!
93
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вожде ,задръж се на власт докато има Европейски фондове и далавери.Спре ли лапачката сдавай властта на БСП.
92
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не я споменавайте думата патриот.Патриотични нагаждачи и крадци.
91
6
 
6
 
! Отговори
БАЛАНС преди 5 години
ПАТРИОТИТЕ СА ГО ПРЕКАРАЛИ НА ЧАТАЛ И ГО РАБОТЯТ БЕЗПРОБЛЕМНО КАКТО СИ ИСКАТ
90
2
 
22
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Как точно са дотирани бездимниет цигари, бре Пуйо? Да не би ти от бюджета да ги плащаш. Когато някой пита защо цигарите, които са масова стока за народа, имат акциз, отговорът винаги е "Не е за парите, ами понеже цигарите са вредни, чрез акциза и скъпите цигари се стремим да намалим пушенето". а, защо бре Пуйо, не си признаеш че целта е вместо значително по-безвредниет цигари целта е да принудип хората да пушат вредните цигари на Пеевски и герберката мама Иренка?
89
1
 
10
 
! Отговори
Ех Бойко преди 5 години
Ти си Тръмп, бе. Я слагай ведна 200 % мита на всичко вносно, че дотираме чужди фирми :) Само руски фирми да ни цоцат, други не :) Толкова сте жалки.
88
2
 
25
 
! Отговори
хюго бос преди 5 години
Еднокнижният не спира да се оплаква от зверски популизъм, а той е най- големият популист. На акциз на ел. цигарите му вика реформа. ***. Спря съдебната регорма, разсипаха де що индуртсия има, и пак другите му виновни.
87
2
 
13
 
! Отговори
1 преди 5 години
До До 68,много си прав,но защо си забравил,най-големия комунист бойко.
86
5
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
До 47,Аз също съм за президентска република,друг път за спасението на България няма,завинаги ще се отървем от комунисти ,герб-комунисти,дпс,питриоти,като болен,агент-иван,и от останалата ***.
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простия вкарва простия изтегля ....На село това е е.ване !
84
0
 
20
 
! Отговори
Необразован преди 5 години
Дерзайте другарю Борчо , днес вкарвате б окл ук законопроект , престоява месец , идва спасителллля и го прати в бунището ГЕРП . И така Столипиново и Факултета ще ни подредят с Борисов четвърти !!
83
2
 
23
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
И каква стана тя?Преди скачахме,че решенията се взимали еднолично.Сега как е?Връща се бащицата от чужбина и всички се изпокриха?Няма кой да защити мнението си пред Него дори и да не е правилно.А че не е правилно всеки го знае.Иначе намирисва на "активно мероприятие" за повишаване на имиджа.
82
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Ядосан на Патриотите: Бойко ... "".....................Бойко трябва да си ходи ... въпроса е кой ще дойде след него.Слава богу вече има един достоен кандидат да го замести и това е Валери Симеонов !
81
4
 
30
 
! Отговори
смешник-- преди 5 години
Абе ТинВенту , какви 15 милиона очакваш да влязат в бюджета? В момента в който вдигнете акциза- IQOS цигарите са 5,50 кутията в Румъния, Гърция,Македония. Цената навсякъде е еднаква.Та.тези които сега купуват тук просто ще престанат и ще си въобще на минус.Ама..нали трябва да изчеткате дебелият.Ако е толкова важно и правилно що го оттегляш> приеми го!Но не ние искаме да представим неща които 100% ще минат,инак се губи от образа ти на ВЕЛИК.Направете нещо смислено-няма време..Народа ще те изгони
80
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб=смърт на България.
79
5
 
26
 
! Отговори
47 преди 5 години
Аз съм за президентска република! Видя се, че сегашното управление е вредно за България! Да се избере една личност, която да носи отговорност, а сегашната *** в затвора или на площада, всеки според заслугите!
78
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЛКО ДАНЪК ПЛАЩА ЗА ПУРИТЕ БОЙКО ? Или те са по социална програма щото по НОИ се води с най малка заплата и цялата я давал за домове . Кой го храни тоя човек ?
77
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бежанците на Меркел и "братята" колко струват на бюджета т.е. на нас?