Ядосан на Патриотите: Бойко Борисов пощади бездимните цигари!

Дотираме чужди компании по този начин, негодува премиерът
4 юли 2018 18:00,
125
Ядосан на Патриотите: Бойко Борисов пощади бездимните цигари!
Снимкa: Reuters, архив

ГЕРБ ще изтегли законопроекта за по-висок акциз върху бездимните цигари, заяви премиерът Бойко Борисов.

"Казах на Цветанов, след като партньорите ни не искат да изтегли законопроекта за повишаване на акциза върху бездимните цигари. ГЕРБ сме против това да бъдат дотирани цигари, но щом настояват, ще го направим", заяви премиерът при кацането си в Солун.

Още по темата

Поводът за думите му е е внесеният от ГЕРБ и депутати от Патритотите законопроект за промени в Закона за акцизите и данъчните складове, за който депутатите от ВМРО обявиха, че ще гласуват в пленарна зала твърдо против.

"Когато не събираме пари от бездимните цигари, това е загуба за държавния бюджет. Ние ще дотираме тези чужди компании, които Патриотите подкрепят, като не ги събираме. Те също са вредни, затова на тях го пише.

"ГЕРБ повече няма да става тупан, на който сутрин няма работа и излиза да се изказва. Много им стисках зъби, достатъчно", каза още Борисов, цитиран от "Труд".

Премиерът припомни, че европредседателството е свършило и даде знак, че няма да прави повече компромиси с коалиционния си партньор “Обединени патриоти”.

Борисов заяви и че ще поиска от Патриотите 15 млн. лв., които няма да влязат в хазната след оттеглянето на законопроекта за акцизите.
 
"В България всеки говори за реформа, но когато някой реши да направи нещо за обществото, всеки започва кой, майка му, леля му. Какво общо има с производството на цигари?", каза още Борисов.

"Имаме най-ниските данъци в Европа, най-ниското ДДС. Чувам непрекъснато дайте още милион, дайте милиард. Да си направят сметка и другите партии, че един ден и те ще управляват. Има си мандати, няма да сме вечни", добави Борисов.

Премиерът рязко прекрати брифинга с думите "Този зверски популизъм няма да излезе на добре".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
23
 
! Отговори
До Биби преди 5 години
Бибче, много крадите. Тия,, законни" присвоявания с извиване на ръцете на най-бедните няма да стане! В нашата община командват твоите хора! На всеки проект с евро участие като изпълнители, наблюдатели и участници в проекта се пишат твоите хора, кмет, зам кмет, специалист в областа, а след това изпълнители са техните рода, които вместо да вложат 10лв, 5 ги прибират!!! Така Биби(нарочно те умаловажавам) държава не се управлява! Ще свършиш като Плевела, че може и по лошо!
75
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За плюскането на безполезните и..... бюрократите имаше софри безкрай, за българина тоягата .
74
3
 
29
 
! Отговори
Тоя гАз Борисов преди 5 години
Тоя дебилитет иска да наложи данък и на малкото неща, доставящи удоволствие на плебеята! Абе кю тюк *** намали заплатите на тъ ртеите в народното събрание, субсидиите на партиите командировъчни, за съветници и т. н.близо половин милиярд ни струвате! Аве гАз не обърсан само от Южен поток щеше да вържеш бюджета за танкове, полици, даскали... Ейй айде да си набиеш пръчката, да не ти я набие народа!!!
73
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 74Как за кой за партията ,до година има национални кметски избори .Трябват пАри ЗА ШЕДСКИТЕ БАРОНИ , УСЛУЖЛИВИТЕ ЗАБРАВЯЩИ БРОЯЧИ НА ГЛАСОВЕ И ТН. Неграмотни и стари хора с деменция гласуват ... тва е реалността
72
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Борисов са му проблем тридесет милиона лева а днес без да му мигне окото е дал позволение ДА СЕ ДАДЪТ 104 МИЛИОНА НА ДЕ ФАКТО ФАЛИРАЛАТА ДЪРЖАВНА ФИРМА БДЖ!!!"БРАВО"ТИПИЧНО ПО БОЛШЕВИШКИ ДА НЕ "ЗИНАТ"ДАЙТЕ ИМ ПО НЕКОЙ ЛЕВ,А ТИЯ ПАРИ ОТКЪДЕ СА,КОЙ ГИ ИЗКАРА ДА ГИ ДАВАШ НА ХРАНТУТНИЦИ НЕКАДЪРНИ???Борисов след тоя мандат колкото толкова какъв ли ще го д..рвиш после,всичките карти са на масата,ей много иска БСП да управляват,ама неистово го иска.
71
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От кого ще прибереш тези милиони Тикво глупа.ва ? От пушачите ,от народа !!!!!За кого си ги нагласил ,че сега въвеждате акциза ???
70
1
 
31
 
! Отговори
До 62 преди 5 години
Не лъжи! Финансовото министерство го казва!15 Страни в ЕС имат по-нисък ДДС от нас, а навсякъде където има колкото нас и повече, има диференцирани ставки, които са доста по-ниски.
69
2
 
10
 
! Отговори
bzzzzz преди 5 години
Дотираме чужди компании - това е конкуренцията, обаче никой не иска конкуренция. Акоосвободят и горивата....
68
13
 
12
 
! Отговори
До 68 преди 5 години
Ако БКП/БСП ги нямаше, България рязко щеше да тръгне напред и нямаше да тъпчем на едно място!1 - при разпада на комунизма, пътьом ограбиха до шушка България и оставиха в наследство една разорена държава.2 - всички от крадливата шайка се събудиха милионери, хотелиери, работодатели, рентиери...3 - отрочетата обичащи безумно Русия, хукнаха на Запад с парите на народа4 - всеки, който се опита да изтегли България от блатото е обругаван и оплютНяма такова безкрайно комунистическо робство!!!
67
3
 
5
 
! Отговори
Новак преди 5 години
Хайде стига с тия патриотари - бяха обеднели, сега са обогатели, вече е време да си ходят.
66
19
 
4
 
! Отговори
До 50 преди 5 години
"10 ГОДИНИ УПРАВЛЯВА ГЕРБ". Лъжа!!0 г. управлява БКП/БСП. 6.5 г. - ГЕРБ 11.5 г. - други
65
0
 
28
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Искам спокоен живот, искам нормални доходи, не искам агресия, не искам унизително заплащане, не искам фалшиви новини за ниска безработица, за ръст и т.н. Искам малко по-високи пенсии, искам здравна система, искам работа за децата ни. Толкова ли е сложно?!
64
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще вземат пари за лобизъм от другата страна. Тяхното не се губи.
63
5
 
8
 
! Отговори
До 49 преди 5 години
"По света вече са много модерни и изследвания показват, че нямат вреда за здравето, както традиционните и електронните цигари." Това е голяма заблуда. При проведени изследвания, се оказва, че е без значение дали бездимните цигари отделят дим или не, защото парата съдържа еквивалентно количество канцерогенни вещества с тези от конвенционалните цигари и дори по-високи количества от опасните полициклични ароматни въглеводороди.Всичко, в което има химия е вредно.
62
3
 
20
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Не съм против системата, не съм и против ГЕРБ, просто ми се иска да чуят, че тази тяхна арогантност ще им изяде мандата, станали са... нямам думи, пример - Десислава Атанасова, Данаил Кирилов, помачките Даниела Дариткова, Джема Грозданова, много са ми смешни като се правят на сериозни капацитети.
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой трябва да произведе нагревател за обикновени цигари. Универсален. Който иска да си пуши, който иска - да си изпарява.
60
2
 
1
 
! Отговори
Do 57 преди 5 години
Не говори глупости. 19%,е
59
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко служи на народа и само пред него.
58
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов ти хората които те подкрепиха за *** ли ги имаш,ТРИЙСЕТ МИЛИОНА,това ли е проблемът за бюджета на България??Какво само повтаряш като папагал пенсии,заплати,въоръжаване ТИ ЗА ЧИЙ СИ ТАМ и кохортата финансови т.н. експерти??ТИ НЕ СЪЗНАВАШ ЛИ ЧЕ ДОРИ НА ТИЯ КОИТО ТЕ ПОДКРЕПИХА ИМ ОМРЪЗНА ОТ ГЛУПОСТИТЕ НА ВЪНШНАТА,НА МЕНДА,НА ДЪРВЕНИЯ ФИЛОСОФ ДОНЧЕВ,НА ФАНДЪКОВА,НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ БЕ??Тридесет КИРЛИВИ МИЛИОНА били проблем за бюджета!Ако не искате власт ПРИЗНАЙТЕ СИ,не само търсите причини!
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Покажете как става ?? Всеки ден хилядни протести , днес 4 , вчера 3 .....А изследване показва ГЕРБ 23%. ??????????