Ядосан на Патриотите: Бойко Борисов пощади бездимните цигари!

Дотираме чужди компании по този начин, негодува премиерът
4 юли 2018 18:00,
125
Ядосан на Патриотите: Бойко Борисов пощади бездимните цигари!
Снимкa: Reuters, архив

ГЕРБ ще изтегли законопроекта за по-висок акциз върху бездимните цигари, заяви премиерът Бойко Борисов.

"Казах на Цветанов, след като партньорите ни не искат да изтегли законопроекта за повишаване на акциза върху бездимните цигари. ГЕРБ сме против това да бъдат дотирани цигари, но щом настояват, ще го направим", заяви премиерът при кацането си в Солун.

Още по темата

Поводът за думите му е е внесеният от ГЕРБ и депутати от Патритотите законопроект за промени в Закона за акцизите и данъчните складове, за който депутатите от ВМРО обявиха, че ще гласуват в пленарна зала твърдо против.

"Когато не събираме пари от бездимните цигари, това е загуба за държавния бюджет. Ние ще дотираме тези чужди компании, които Патриотите подкрепят, като не ги събираме. Те също са вредни, затова на тях го пише.

"ГЕРБ повече няма да става тупан, на който сутрин няма работа и излиза да се изказва. Много им стисках зъби, достатъчно", каза още Борисов, цитиран от "Труд".

Премиерът припомни, че европредседателството е свършило и даде знак, че няма да прави повече компромиси с коалиционния си партньор “Обединени патриоти”.

Борисов заяви и че ще поиска от Патриотите 15 млн. лв., които няма да влязат в хазната след оттеглянето на законопроекта за акцизите.
 
"В България всеки говори за реформа, но когато някой реши да направи нещо за обществото, всеки започва кой, майка му, леля му. Какво общо има с производството на цигари?", каза още Борисов.

"Имаме най-ниските данъци в Европа, най-ниското ДДС. Чувам непрекъснато дайте още милион, дайте милиард. Да си направят сметка и другите партии, че един ден и те ще управляват. Има си мандати, няма да сме вечни", добави Борисов.

Премиерът рязко прекрати брифинга с думите "Този зверски популизъм няма да излезе на добре".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
И дали не е свинско - така му наредил Ердоган, а те били май нещо роднини...
55
3
 
22
 
! Отговори
???? преди 5 години
"Имаме най-ниските данъци в Европа, най-ниското ДДС."Този в коя държава живее, в Германия с 16%в Румъния с 19% за нехранителните и 9% за храните
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то и сока от Боровинки от краварника е безвреден що не го пускате без данъци и кацизи, а Тръмп ви чатка с мита и данъци и визи. Колко е заплатата на един даскал в америкя и колко у Байганистан.
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демографията, ***!
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ядосвай се на Менда а вече няма кой да се уплаши и да гласува за тебе защото си по-малкото зло УЖ,явно Борисов НЕ ЖЕЛАЕ ВЕЧЕ ГЕРБ ДА УПРАВЛЯВА аз така тълкувам това изказване.Ми айде тогава парцалите и довиждане ЗАЩОТО И НА МЕН/НАС/НИ ПИСНА!!!Взимай си и външната лейка и пайдос.Фандъкова също да се разкарва.
51
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все пак ,да не забравяме слуховете за 5 % -на собственост на ББ в "Булгартабак".
50
1
 
22
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 44: Засрами се бе и'диот. Бойко велик държавник - тоя бивш полицай с пожарникарско образование и криминално минало. Той две думи накръст за икономика и финанси не може да каже, ако някой не му ги е написал. Велик държавник? Горката България.
49
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата е създадена от народа за да му служи, а не обратното.
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато хазната е прибрала над 2,9 млрд. лв. от продажбата на цигари и тютюневи изделия за 2017 г., в криминалния сектор печалбите от контрабанда на цигари достигат между 110 и 160 млн. лв. по оценки на Института за пазарна икономика 10 ГОДИНИ УПРАВЛЯВА ГЕРБ (с доброволни 3 отказвания/оставки да поемат отговорност за повали и връщане на власт с измами и заплахи към народа )контрабандата не е спаднала нито е изчезнала.Правителството работи с престъпността или се бори с нея ? Знаем отговора!
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не са познатите на всички електронни цигари, други са. Бездимните цигари са на българския пазар от края на миналата година и са патент на "Филип Морис", чиято фирмена политика е да заменят традиционните цигари с тези. Бездимните също съдържат тютюн, но обработен, така че да не гори, а само да се подгрява в устройството, в което се слагат тези цигари. По света вече са много модерни и изследвания показват, че нямат вреда за здравето, както традиционните и електронните цигари.
46
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да напълниш хазната с повишени данъци е СРАМ , а не хвалба !
45
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе що ревете - всичко сте си го заслужиликато сте се оставили да ви управляват избраниците на 80-те процента дебилчетате ще си трупат милиардите а вие и децата ви ще си ходите голи и босиайде хаирлия - да живеят експлоататорите от гербавата кочиназаслужили сте си гоооо
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мека Мара Банкянска
43
1
 
24
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Тоа тиквeник направо цепи мрака. Като не събира пари от българските клиенти, дотирал чужди компании. Моля? Тя доставната цена си една и съща, без значение колко е акцизът. Такъв есперт е по всички въпроси в държавата, затова са я оcpaли отвсякъде
42
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце е велик държавник и ръководител!Правителство е стабилно! Борисов работи неуморно за благоденствието и просперитета на всички българи!!Благодарение на него България играе съществена роля в политиката и взаимоотношенията в ЕС!!Благодарение на него "гласът" на България се чува в ЕС!!Благодарение на политиката му на устойчив мир, България не се нуждае от излишни разходи за превъоръжаване!! Госодин Борисов, бъдете жив и здрав и да управлявате все така разумно!
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кадър на ГЕРБ е ръководител на групата за следене и подслушване и убийства 32254. Всички ли в тази ПП ГЕРБ са започнали така?
40
23
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 5 години
Народът ни не бива да мисли,а и не трябва.Вместо него мислят управниците му.В случая премиера е прав,защото мисли как да напълни хазната.Напълни ли се хазната, народът ще добрува и богатее,това трябва да се разбере от всички!
39
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриотите пак изч укаха боко и пеевски
38
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
я да видим какво казват официалните статистики за ддс в ЕС. хоооппс..англия от 0-20%; словакия от 0-20%; румъния от 0-19%; малта от 0-18%; люксембург от 0-17%; германия 0-19%; франция 0-20%; естония 0-20%; кипър от 0-19%; австрия от 0-20%.я сега и корпоративния данък: унгария -9%; румъния - до 1 милион евро печалба е 1 (ЕДИН) % данъка.....буратино, винету и пинокио = три в едно..
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм ядосан на патриотите, че направиха коалиция с ГЕРБ!