Ядосан на Патриотите: Бойко Борисов пощади бездимните цигари!

Дотираме чужди компании по този начин, негодува премиерът
4 юли 2018 18:00,
125
Ядосан на Патриотите: Бойко Борисов пощади бездимните цигари!
Снимкa: Reuters, архив

ГЕРБ ще изтегли законопроекта за по-висок акциз върху бездимните цигари, заяви премиерът Бойко Борисов.

"Казах на Цветанов, след като партньорите ни не искат да изтегли законопроекта за повишаване на акциза върху бездимните цигари. ГЕРБ сме против това да бъдат дотирани цигари, но щом настояват, ще го направим", заяви премиерът при кацането си в Солун.

Още по темата

Поводът за думите му е е внесеният от ГЕРБ и депутати от Патритотите законопроект за промени в Закона за акцизите и данъчните складове, за който депутатите от ВМРО обявиха, че ще гласуват в пленарна зала твърдо против.

"Когато не събираме пари от бездимните цигари, това е загуба за държавния бюджет. Ние ще дотираме тези чужди компании, които Патриотите подкрепят, като не ги събираме. Те също са вредни, затова на тях го пише.

"ГЕРБ повече няма да става тупан, на който сутрин няма работа и излиза да се изказва. Много им стисках зъби, достатъчно", каза още Борисов, цитиран от "Труд".

Премиерът припомни, че европредседателството е свършило и даде знак, че няма да прави повече компромиси с коалиционния си партньор “Обединени патриоти”.

Борисов заяви и че ще поиска от Патриотите 15 млн. лв., които няма да влязат в хазната след оттеглянето на законопроекта за акцизите.
 
"В България всеки говори за реформа, но когато някой реши да направи нещо за обществото, всеки започва кой, майка му, леля му. Какво общо има с производството на цигари?", каза още Борисов.

"Имаме най-ниските данъци в Европа, най-ниското ДДС. Чувам непрекъснато дайте още милион, дайте милиард. Да си направят сметка и другите партии, че един ден и те ще управляват. Има си мандати, няма да сме вечни", добави Борисов.

Премиерът рязко прекрати брифинга с думите "Този зверски популизъм няма да излезе на добре".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
непушач преди 5 години
Като непушещ признавам,че миришат много по малко от обикновените цигари.Не знам защо,но преди 30 години когато влезех в заведение имаше много пушещи,но тогавашните цигари миришеха по слабо.Сега други сортове ли се отглеждат-не знам,но дори на улицата пушача първо го надушвам и после го виждам.Разликата между днешните и тогавашните цигари е огромна!
115
0
 
3
 
! Отговори
Браво х-н Борисов! преди 5 години
Г-н Бойко Борисов завладява света! Браво, браво!Вече всички идват при нас! Всички разбраха и чуха коя е България и къде се намира!Всички говорят за нас и се интересуват от нас!!! Преди бяхме в девета глуха...При Бойко Борисов имаме само успехи!!!
114
1
 
4
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Схемата 108 Ми като няма работещи да изкарват данъците , да се нахвълим на пушачите, а ? Бойко го каза ясно. Целта е да се пълни бюджета, а за пушачите майната им.Това се отнася и за всички останали, наречени народ.
113
0
 
1
 
! Отговори
Демокрация преди 5 години
Бюджета го усвояват както и европейските средства, само, че за европейските средства глобяват и спират а с бюджета всичко може. Ами няма да се въоръжаваме! Колкото повече се въоръжаваме толкова по-големи жандарми ставаме. Повече консумативи трябват, повече войници. Разходите се увеличават многократно. Но управата ни е с пагони, тръгна от демокрация (популизъм), нищо чудно да стигне до военщина.
112
1
 
7
 
! Отговори
Куку преди 5 години
Бездимни цигари, безалкохолна бира, безкофеиново кафе, вегани, *** и т.н. и т.н. Извратена работа
111
5
 
3
 
! Отговори
чиновник преди 5 години
Не съм най-големият фен на ББ, но мисля, че е прав за акциза на тези цигари. Редно е да е еднакъв данъкът, както на обикновените цигари. А и наистина бюджетът не е бездънна каца и все някак трябва да се пълни, друг въпрос е как се разходват средствата от него.
110
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що така критикувате Боко, че бил чел само една книжка в живота си... че той си е просто един средностатичстически българин И ПО ТОЗИ показател!
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
някой няма ли да раследва Далавери с колко се облажил за лобизма си?
108
1
 
3
 
! Отговори
Схемата преди 5 години
До Възмутен 102Поредния неадекватен 16 годишен патриот си и ти. Ти плосък данък знаеш ли какво е? Що не прочетеш малко по въпроса? Въобще знаеш ли какво е данък и как се определя? Повече от явно е, че знаеш само как да мрънкаш, че видиш ли - няма кой да ти дава на готово! Няма кой да се грижи за теб! Все някой ти е виновен! Все някой ти е длъжник...ЕЕЕЕ! Вярно значи! Как да живее човек в такава държава, където никой не ходи след тебе да ти трие невежия ***? 10% плосък данък бил най-висок...
107
0
 
1
 
! Отговори
Патриот от БСП преди 5 години
Аз ако бях сега на власт щях НЕЗАБАВНО да приема закон за паричните дъждове! Та да могат да валят пари из цяла България от небето и хората да имат! И щях да приема закон, с който се забранява на съдебната система да не работи правилно! И щях да приема закон, с който армията да стане 1 милион души с най-новата техника! И щях да приема закон, с който пенсионерите да живеят в дворци и да карат бентлита на държавна издръжка! Много е лесно, както виждате, обаче """ОнЕзИ""" в парламента не искат явно!
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-НИСКОТО ДДС В ЕВРОПА СМЕ ИМАЛИ! СРАМА НЯМАТ
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обединените популисти искат да ни превърнат във VAPE NATION??????За псевдопатриотите, комунистите и другите невежи разбирам да си мислят, че в парламента има кладенец, от който депутатите могат да вадят безконечно пари и да ги раздават. Те там долу си извират, а нашите само бъркат с кофите и вадят. Неизчерпаемо количество са и само желанието определя, колкото ще извадиш! Обаче за образовани хора (уж), такива стигнали до властта като ОП, не разбирам до кога още ще го вярват това нещо?
104
1
 
2
 
! Отговори
ТЪП БЪЛГАРИН преди 5 години
До Горд БългаринАйде стига, като не си разбрал за какво иде реч, за какво даваш мнение??? "Горд" българин...***!! Пази боже..
103
1
 
3
 
! Отговори
Схемата преди 5 години
До Горд Българин 103Ти си горд аутист, не българин. Хубави въпроси задаваш, от тях си личи, че нищо не разбираш и си на около 16-20 години. Не разбирам, защо в училищата не се учи елементарна икономика и право? Та да знаят поне "гордите българи", че безвъзмездни дъждове от пари няма, казват се данъци и акцизи. Че пенсиите се плащат от данъците на работещите, а такива няма, че болница, която работи на загуба, колкото и да ѝ даваш никога няма да се оправи и т.н. и т.н. и т.н.
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитирано от вестник Труд .....................хаха .........в Днес.бг някой пише ли въбще
101
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛАВА НА БОЙКО!
100
1
 
3
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
До Много се радвам!По твоята "логика" излиза, че 90% от българския народ са червени ***! Единствено по- зле умствено от теб е шефа ти Биби!
99
2
 
6
 
! Отговори
фанайме го ...за преди 5 години
....микропроцесора ---Вече дава интервюта само от самолети и космически станции не можеш да го виздиш на земята...света оправя това западни покраинини ,съседи ,мигранти,потоци хъбове за магистралите направо нямам право да пиша унищожи мафията в българия вдигна на крас всичко с фуражка ,като таифун 11-та степен е не пии не пуши ще го канонизираме с право трима папи са го галили...къде ще го ядосвате бе еи ще ви хакне една подсечка и сте на ***..
98
2
 
5
 
! Отговори
Горд Българин преди 5 години
А БЕ КВО МИ ДРЕМЕ НА ЦИГАРИТЕ ДИМНИ ИЛИ БЕЗДИМНИ? ТОЗИ ББ ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ В ДЪРЖАВАТА ОПРАВИЛ,ЧЕ С ЦИГАРИТЕ СЕ ЗАЕЛ. МИ АЗ СЪМ ПРОТИВ ДА ДОТИРА ЦИГАРИТЕ, КАКВО РЕВЕ? ЩО НЕ ДАДАТ ПАРИ ЗА БОЛНИЦИТЕ, КОИТО ДЕН ПРЕЗ ДЕН ФАЛИРАТ НЯКЪДЕ, А ЦИГАРИТЕ ТА ЦИГАРИТЕ. МИ,КОЙТО СИ ИМА БРАДА ДА СИ НАМЕРИ ГРЕБЕНЧЕ. МЕН НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ПУШАЧИТЕ,МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ОБРАЗОВАНИЕТО, ОПАЗВАНЕТО НА ЗАКОННОСТТА И СНИЖАВАНЕТО НА ПРЕСТЪПНОСТТА В ДЪРЖАВАТА, ПРАВИЛНОТО ФУНКЦИОНИРАНЕ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.
97
4
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Този тъпан ББ, няма ли най-после да се хване на работа! Шест месеца-първи турист!Целувки, прегръдки, усмивки,софри и накрая-нищо! "Имаме най-ниските данъци в Европа, най-ниското ДДС...." и НАЙ-НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ. Процентно данъци и ДДС към заплати-НАЙ-ВИСОКИТЕ в Европа!