Сидеров за критиките на президента: Търси под вола теле!

Според него в изказването на Радев има много противоречия
4 юли 2018 11:13,
49
Сидеров за критиките на президента: Търси под вола теле!
Снимка: Архив, Булфото

Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров настоя, че президентът Румен Радев няма основания за критики към работата на правителството по време на европредседателството ни.

"Един президент може да бъде критичен към работата на правителството, когато има основания, а в случая няма основания", коментира той в декларация от парламентарната трибуна и така отговори на държавния глава, който вчера отправи остри критики към кабинета.

Още по темата

Президентът безспорно има качества, безспорно се развива като политик и държавник, но трябва много сериозно да се замисли преди да пристъпи към критики дали не прави тенденциозни нападки и дали не влиза в партийна линия, която е недопустима за един държавен глава, каза още Сидеров, цитиран от БТА.

Според него в изказването на президента има логически и вътрешни противоречия. Сидеров даде пример, че в един от абзаците Радев казва, че при определени условия може да се стигне до закриване на ЕС, но след това следва критика към правителството, че прави така, че българите се разколебавали от европейската идея. "Този, който е писал текста, вероятно е забравил какво е написал в началото", добави Сидеров.

Някой трябва да каже на президента, че председателството не предполага, нещо повече - забранява, поставянето на въпроси на съответната страна, които засягат нейните интереси, отбеляза още Волен Сидеров. По думите му критиката на президента относно Дунавската стратегия е некоректна.

Той посочи, че държавният глава поставя и въпроса защо не сме питали каква е тази военна група за интервенция от девет държави. Аз съм съгласен - можем да питаме и трябва да питаме по всички въпроси, които се отнасят до военни интервенции, каза Сидеров. А защо държавният глава не е питал американския посланик, с който се е срещнал в същия ден, защо неговата държава получава от 2006 г. тук четири военни бази, коментира той и заключи - "двойни стандарти".

Относно твърдението, че темата за миграцията е заглушила темата за Западните Балкани, Сидеров попита как да наложим на Брюксел коя тема да бъде първа. По думите му темата за миграцията явно е била много важна и е поставена на среща на върха.

Българското правителство в лицето на премиера постави много важни изисквания, които бяха чути и приети, отбеляза Сидеров. По думите му за първи път в Брюксел България е поставила въпроси за затваряне на границите на Европа, за изнасяне на бежански лагери извън европейските граници, за невръщане на тези, които са минали в транзитните страни.

"Вместо да получи похвала от държавния глава и да каже "Браво", че най-после тези въпроси са поставени, държавният ни глава, както се казва, търси под вола теле и започва да критикува тази политика, което просто не е коректно и държавнически издържано", коментира Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
7
 
! Отговори
Гн Миташки преди 5 години
На следващите избори ще останем без патриоти маи
34
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре Сидеров да се скрие под масата
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров повръща ни се от тебе.Амчи повръщайте кого чакате?
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът намери висока подкрепа, но ти какво и под кого търсиш, Волене? Под Бойко е Цецо, а под него - пълните памперси!
31
0
 
12
 
! Отговори
Варадеро преди 5 години
С какви пари жена ти в ранни младини купи жилище на Витошка?Келепир има в политиката,хората пари натрупаха.И да ти кажа,голям артист си.За малко навремето да ти се вържа на приказките.
30
0
 
9
 
! Отговори
чичо преди 5 години
ОТ ПЛИТКОУМНИ И ФУРНАДЖИЙСКИ ЛОПАТИ КРИТИКИ НЕ СЕ ПРИЕМА ,А ИМ СЕ ИЗПЛЮВАМ НА ЛИЦЕТО И ИЗПИКАВАМ В УСТАТА !!!ДАНО ЧЕРНАТА ЗЕМЯ ТЕ ПРЕГЪРНИ И ПОВЕЧЕ В ПАРЛАМЕНТА ДА СЕ НЕ ВЪРНЕ ТОВА ДРЪНКАЛО !!!!!
29
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ти Волене каква труженичка излезе думи нямам. Лижеш на дълбоко там дето си плюл.
28
0
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До АЗ хем си за нови избори,хем нема да гласуваш...?!?!?!?!...Що е то?Не гласуваш-ЗАТВЪРДЯВАШ СТАТУКВОТО!!!!!!!!!!!!!!
27
1
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
айдееее!...Отвързали са пудела..Тоя де_бил първо да обясни СОБСТВЕНИТЕ си противоречия:-Как стана така,че от върл критикар на Тиквата /та даже са и съдиха!!!/,изведнъж стана негов "ЧЕХЛОНОСАЧ" и ВЕРНА СОБАКА,лаеща срещу всеки,който си позволи да опонира на господаря му..Та?...-Как стават тия работа,мхльо?!
26
2
 
18
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
Та тои се чиста проба предател.Големи ги мяткаше,а сега лиже. Съединител.
25
0
 
12
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
пък съм за нови избори и то незабавно ! Тогава такива "същества" ще отидат където им е мястото - на бунището на историята. В същност Волен много добре си изплете кошницата, за себе си /за разлика от Бареков/, но е време вече да стане като СДС-то /ще рече никой да не знае какво е това/. В интерес на истината и аз /веднъж/ имах глупостта да гласувам за него - голяма грешка ! Е, вече си научих урока и изобщо не гласувам !
24
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
кой ти иска мнението бе недостойно човече,въртиопашка тъкава.
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко взе от Дънди Прешъс разбойнико да си играеш на патерица.
22
3
 
21
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Бойковият пудел си джавка по навик-ЗА ДА ГО НАХРАНЯТ !!!
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извини се беее! Извини се беее! Извини се беее! Извини се беее! Извини се беее! Извини се беее! Извини се беее! Извини се беее! Извини се беее! Извини се беее! Извини се беее!
20
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров кефи! Засега проявява реализъм!
19
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров повръща ни се от тебе.БЕЗ ДА ТЪРСИМ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ.Директно.
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боленчо е патриот, ама руски.
17
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скрий се бе мушморок цената на тока скача, а ти плюеш презединта това ли е държавничeство *** изкарай казармата и почни да се държиш като мъж най-сетне.
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Воленчо ти откога си принципен в коалиция си с ония които довчера наричаше васали, а днес ги наричаш държавници мнението ти не струва и пукнат грош вече.