Каракачанов: Българският народ може да разчита на армията!

"Възстановяването на наборната военна служба е неизбежно"
5 юли 2018 08:16, Василия Пейчева
81
Каракачанов: Българският народ може да разчита на армията!
Снимка: Архив, БТА

"Българската армия е служила само на едно - да защитава териториалната цялост и независимост на българския народ. Да, ние сме членове на силен Алианс, но аз смятам и го казвам открито, че българският народ и българската нация, могат да разчитат на своята армия". Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес в словото си на тържествената проверка (заря) по случай бойния празник на гарнизон Пловдив, който се отбелязва за трета поредна година.

"Правим този празник и заради хората, защото армията както преди, така и днес е необходима на родината", каза началникът на гарнизон Пловдив и командир на 68-ма бригада "Специални сили" бригаден генерал Явор Матеев, цитиран от БТА. Той подчерта, че честванията на бойния празник са под мотото "Вече възродихме една славна традиция, нека я утвърдим".

По-рано тази вечер се състоя празнично шествие на представителни блокове на военни формирования от гарнизон Пловдив по пешеходната зона в града, което събра стотици граждани и гости. Негово Високо Преосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите. Поднесени бяха венци и цветя пред паметника на военнослужещите, доблестно изпълнили воинския си дълг.

В честването участваха военнослужещи и служители от военните формирования на Българската армия от гарнизон Пловдив: 68-ма бригада "Специални сили", Трета авиобаза - Граф Игнатиево, 24-та авиобаза - Крумово, 110-ти Логистичен полк и 91-ви Инженерен батальон, Втора зона за управление и наблюдение, регионална служба "Военна полиция", Военна болница - Пловдив, Военен съд, Военна прокуратура, Военното окръжие и други по-малки формирования.

Министърът на отбраната заяви пред журналисти, че е въпрос на време възстановяването на наборната военна служба.

"Това ще стане един ден, неизбежно е, въпреки опитите за съпротива и неразбирането на някой политици", посочи министър Каракачанов и подчерта, че много страни в Европа вече са възстановили като традиция наборната военна служба.

В отговор на журналистически въпрос за имотите с отпаднала необходимост за армията министър Каракачанов заяви: "Времето на подаръците свърши. Не можем да подаряваме терени на общини, включително и на община Пловдив, при положение, че на тях можем да строим и да решим жилищния проблем на стотици военнослужещи".

Във връзка с резултатите от разследването на причините за катастрофата на хеликоптер Ми-17 на 11 юни 2018 г., министър Каракачанов подчерта, че минималния срок за приключване на процесуално-следствените действия е един месец, който още не е изминал.

Министърът на отбраната заяви, че към момента армията не разполага с хеликоптери за гасене на пожари и припомни, че хеликоптерите, за чийто ремонт гласува Министерският съвет миналата седмица, ще бъдат готови след около 9 седмици.

"Парите за възстановяване на летателната годност на всички хеликоптери са между 52 и 80 млн. лв. за около две години и половина", каза още министър Каракачанов.


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Имам двама сина.
Ако получат повикани лично ще ги замъка до поделението ако трябва и насила.
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако погледнем трезво на нещата. Този жилищен фонд, пътища, канализация, кабели за електричество и др. са строени точно от армията. Безплатна работна ръка в полза на държавата. Защо не.
И ромите, да си кажем истината излизаха с професия.
Самата казарма решаваше мн. проблеми за обществото (без значение добра или лоша)
Аз бях химик. И когато се обърна зистерна със солна киселина в Горна Оряховица. Именно наборните военните помогнаха за да не се разпростре отровата.
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нашата армия кърти мрака. Военно морските имат повече капитани от кораби.
Затова ще плуват с по едно торпедо на рамо и ще действат като диверсионни групи.
Виж за летците е малко по-сложно (много зависи колко високо ще ги хвърлят от инженерна поддръжка)
Иначе Танковите бригади са лесни. То се пада по 1000 човека на танк, все някак ще го избутат тоя танк до границата.
А ракетните батареи докато засекът ракета моментално я правят на скрап и за вторични.
Затова силно разчитам на армията.
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-много ми "кипват ..", като видя статия за "задължителна" казарма !
61
4
 
7
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 месеца
Каракачанка,не ми разтягай локуми,ами отговори на хората настаняват ли се бежанци от Германия със съдействието на армията.Изтече информация за нощни кацания на самолети в Безмер и превоз до Харманли с военни камиони!Досега нито една медия не потвърди или отрече това!?Всички мълчат ...!Остава само да чакаме Евроком и Сашо Диков да ни осветлят по въпроса!
60
2
 
6
 
! Отговори
Съаршинката преди 8 месеца
Да, може!!! До там са ни докарали, че освен да мятаме кал с лопатите и гумените ботуши друго май вече не можем... За справка Смолян миналата седмица.
59
3
 
8
 
! Отговори
Гичо преди 8 месеца
Аз на тоя толуп във вмирисаните му казарми няма да стъпя!
58
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Проблемът е ,че българският народ не може да разчита на Каракачанов!
57
1
 
12
 
! Отговори
Каракачанов-ДС агент преди 8 месеца
КАРАКАЧАНОВ Е АГЕНТ НА ДС:
Вербуван на 11.05.1989 година в хотел "РОДИНА" с агентурно име "ДОНЧО" с последващо превъплъщение и ново име агент "ИВАН".
Вербоващият офицер на това леке е л-т Новев.
МАЛКО ЛИ НИ БЕШЕ ДВА МАНДАТА ДА НИ УПРАВЛЯВА ЕДИН АГЕНТ НА ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДС /агент ГОЦЕ/ ? ХАЙДЕ БЕЗ ВАС "ПАТРИОТИ" ОТ ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ!!
56
2
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 8 месеца
Аз не виждам с тази политика която води Борисов от кого ще се пазим.
За това Баце е велик!!
Политиката на устойчив мир е единствената разумна политика.
Само мирът може да бъде основа за просперитет и благополучие на една нация.
Пълно разоръжаване, за един мирен и по-светъл свят!!
55
1
 
20
 
! Отговори
Смешна работа преди 8 месеца
И с какво ще я облечеш, обуеш, нахраниш и въоръжиш тази наборна армия бре, дрюгарю Каракочев? Каква беше идеята да си носят анцунг и маратонки от вкъщи :))))))))))))))))))))))))))))))))))
54
2
 
22
 
! Отговори
НГВС преди 8 месеца
Задължителната казарма ще я възстановят, ама друг път!!! Балъците свършиха. Всеки младеж още преди да е получил повиквателната ще е в Англия, Кипър или о. Бали с три седмици преднина.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зао за кметове и депутати има много желаещи и едни дълги листи със желаещ,и а за военни никой не иска оти тъй ?
52
2
 
16
 
! Отговори
реалист преди 8 месеца
"Каракачанов: Българският народ може да разчита на армията!"
Продължават да ни лъжат в очите.
51
5
 
6
 
! Отговори
Край преди 8 месеца
Няма значение дали го казва този или друг. Военно-патриотичното обучение за българските момчета за 6-8 месеца е крайно необходимо за запазване на българската нация. Даже не е необходимо да е задължително - достатъчно е да е задължително условие за безплатно висше образование и за постъпване на държавна работа.
1. Света кипна от агресия.
2. скоро ще сме малцинство в страната си
3. няма логика да искат да са кметове министри и депутати мъжете а да отказват да бранят държавата ни.
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
О неразумний Юроде поради що да ти служим ?
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
държавата е смешна,защо да я пазим,аз лично бих я пазил само от ислямисти,а всеки друг бих посрещнал с хляб и сол-нека я превзема,по-добре ще е от сега
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По скоро Строителни Войски да интегрирате 2 000 000 Роми в Държавата , не само по малко защоте повечето от тях се пишат за българи и турци и то от срам че са Роми
47
5
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 8 месеца
Мога да ида във швейцарската или руската армия там ще си изкарам по-добре наборната служба на такива като вас нямам намериние да служа, жалки сте Да на говорим, че сте вечно без пари и нямате техника Колко е рейтинга на Путин и колко е твоя кой ще тръгне да мре за тебе шкембе.
46
1
 
15
 
! Отговори
Агент Иван преди 8 месеца
Е гнусен лъжец и крадец!