Липсват ли знания и ценности на българските политици?

Експерти за социалното напрежение и политическото противопоставяне
Обновена: 6 юли 2018 22:46 | 6 юли 2018 22:42, Елка Василева
24

2720 гледания   |  Още видео

 

Българското председателство на Съвета на Европейския съюз приключи. Сега социалното напрежение се увеличава, виждаме протести, но до какво може да доведе това? Политологът Христо Панчугов е на мнение, че е напълно нормално да се говори за подобно напрежение вече, а според психолога проф. Антоанета Христова то вече спокойно ще може да се реализира. Така двамата коментираха различните протести, които виждаме в последно време у нас.

"Обществото не може да се обедини около една много по-съществена тема и това посредствеността в българската политика", каза Христо Панчугов в студиото на "Денят ON AIR".

Той беше категоричен, че в българската политика се ползва инструмент с решаване на парче на проблемите в различните части на обществото.

Проф. Антоанета Христова пък беше категорична, че на българските политици, които са такива сега, им липсват капацитет, знание и ценности.

"Това личи, когато дебатът е сведен до ниво скандал, а ние сме само на ниво скандал", допълни тя пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Христова каза също, че тези политици, които са най-активни в скандалите, са тези, които показват по-ниската възможност за оценка и управление на процеса. По думите честите караници и епитети, които се наблюдават в Народното събрание в последно време, са нещо, което служи в предизборна обстановка, в която обаче сега не сме.

Политологът Христо Панчугов допълни също, че политиката у нас се свежда до краткосрочно противопоставяне, а по думите му такова трябва да има при решаването на проблемите.

Той каза също, че е нормално да не съвпадат мненията по решаването на проблеми, но политиците трябва поне да се опитат заедно да дефинират какъв е той.

Вижте видеото на Bulgaria ON AIR с целия разговор.

 


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
по наклонената пл преди 8 месеца
След като си загубиш морала и човешкия образ, накрая си губиш и акъла.
21
0
 
4
 
! Отговори
то, преди 8 месеца
Няма български политици.Всички се кланят на чужди интереси и търсят лична облага.Никой не работи за интереса на българите в България.Народа се стопи заради тях но не им пука изобщо.Партийте са вредни.Системата е вредна,тя бетонира политиканите.
20
0
 
0
 
! Отговори
Драскача преди 8 месеца
СТИГА ГЛУПАВИ ВЪПРОСИ!!НВСЕКИ ДЕН СЛУШАМЕ ЕКАНЕ , К:ВО , Т: ВА , МЕКАНЕ. ВСИЧКО ЗАВЪРШВАЩО НА "ОО". СТАВА"У" !! ВРЕМЕТУ УЧИЛИЩЕТУ , ТУВА , У НУВА, ВИКЪТ, И Т.Н. И Т. Н.. А ЗА ДУХОВНОСТ И ЦЕННОСТИ НЕ МИ СЕ ГОВОРИ!! АЗ МИСЛЯ ЧЕ ТЕЗИ ДУМИ ЗА ТЯХ СА НЕПОЗНАТИ. НО НИЕ ИМ ПОКАЗВАМЕ ЧЕ СМЕ ЛОШ МАТР:АЛ И ТЕ ЗАТОВА ТАКА НИ ПРАВЯ. А ДА ИДАТ В ГЪРЦИЯ ДА МАЧКАТ. ОООХ БОЖЕ!!! ЖАЛНА ИМ МАЙКА НА НЕДОНОСЕНИТЕ. И МИ Е ИНТЕРЕСНО.. ТУРЦИТЕ ОТ Д П С- ГОВОРЯТ ПРЕКРАСНО ЧИСТО И ПРАВИЛНО БЪЛГАРСКИ!!!87
19
0
 
0
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 8 месеца
Да.
18
0
 
6
 
! Отговори
Име преди 8 месеца
ка' щяло да им липсват ценности на политиците бе хора, като те са набълбукани с "евроатлантизъм" и "либеpеаст-болшевизъм", че чак от ушите им прелива. колкото до знания..., на тях не им трEб'ат такива, щото те си имат платени от нпо "експерти", които да ги "съветват". морал може да им липсва в порядъка на отрицателните, многоцифрени числа, но наглост, самовлюбие, арогантност, некомпетентност, бездуховност - колкото искаш, че чак прелива.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Активист на БКП
"След като Пекин е столица на Виетнам,Вие как мислите ?!!!"
---
Изглежда има приемственост на поста Председател на НС.
Предишната преЦедателка (тетка Цачева) убеждаваше депутатите, че "петелът НЕ Е ГРЪБНАЧНО животно". :)
16
0
 
4
 
! Отговори
Веско преди 8 месеца
Да!
15
0
 
13
 
! Отговори
681 преди 8 месеца
Какви знания и после изградени ценности у едни профани, бе хора!? Та всичката тази пасмина, която сега си мисли ,че управлява България е кадърна да продаде и баща и майка за жълти евра!
14
0
 
11
 
! Отговори
ШМАТКА преди 8 месеца
За 30 г върху България се упражняваха какви ли не еднокнижници,бавноразвиващи се,завършили рабфакове ,хора с основно и средно образование и всякакви мишки ,които преди и след 89г са се опитвали да се издигнат до върха на държавата но по втория начин!Вижте сега какъв е резултатът от който страда целия български народ ,но да видим какво ще решат големите на 16 юли.
13
2
 
5
 
! Отговори
Бел преди 8 месеца
И на политиците и на Антоанета Христова им липсва морал еднакво
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-вече им липсва Морал, Човеколюбие и Патриотизъм !
алчни ,арогантни,самозабравили се "величия"
11
1
 
14
 
! Отговори
48 преди 8 месеца
Злобната риторика след 10-ти ноември и особено метежът на СДС от 97-г. зададоха културата на политическия живот у нас.Защо ни са избори след като с един минибунт,протестъри ,гладна стачка,палатков лагер... можеш да сменяш правителства!
10
2
 
21
 
! Отговори
Активист на БКП преди 8 месеца
След като Пекин е столица на Виетнам,Вие как мислите ?!!!
9
0
 
25
 
! Отговори
избирател преди 8 месеца
чувство за срам и мярка им липсва най вече
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пари! Пари им липсват!
7
1
 
22
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 месеца
Вечна слава на Партията!Бог да прости България.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
.............родната полиция ни пазиииииииииииииии......................
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да! Да! Да!
Много ми се иска да ги изпитам по произволни въпроси публично! Там - в Парламента!
Особено евроатлантиците!
4
5
 
25
 
! Отговори
Шофер преди 8 месеца
Каквито политиците, такова е и мнозинството от народа...
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ДА!