Борисов откри "16+1": Форматът ще укрепи Европа!

Страни като нас бързо трябва да наваксат с изоставането, отбеляза той
Обновена: 7 юли 2018 12:30 | 7 юли 2018 10:45, Петя Славова
107

Снимка: БТА

"16+1" е формат, който цели укрепване на Европа", заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на Седмата среща на ръководителите на правителствата на страните от Централна и Източна Европа и Китай - "16+1", предаде "Фокус".
Още по темата

"Фактът, че този бизнес форум започва с 1500 фирми от всички страни, които са тук, точно отговаря на логото за задълбочаване на откритото, прагматичното сътрудничество за приобщаващ просперитет. Това е седма от нашите срещи в този формат, който цели укрепване на Европа. Той не ни разделя. Напротив, дава още повече възможности на тези, които сме по-назад. По-късно сме се присъединили към ЕС, по-бързо трябва да наваксаме изоставането. Да успеем да финансираме и завършим общи проекти за свързаност, по които няма пари по кохезионната политика или не представляват интерес за ЕС към момента", заяви Борисов.

"Мисля, че с тези послания трябва да успокоим всички в Европа, които считат, че тези срещи не са полезни за Европа", допълни той.

Министърът на икономиката Емил Караниколов отбеляза от своя страна, че впечатляващото присъствие на форума на предсатвителите на бизнеса от Китай и страните от Централна и Източна Европа е доказателство за нарастващия интерес и потенциала за развитие на още по-мащабното партньорство между компаниите от тези страни и реализирането на повече съвместни проекти.

"Отдаваме важно значение на инициативата като много добра основа за разширяването на сътрудничеството с китайската страна вобласти от взаимен интерес, като високите технологии, инвестициите, индустриалното партньорство, смесените предприятия, селско стопанство, инфраструктура и транспорт, енергетика, туризъм и т.н.", допълни той, като подчерта, четова ще са и основните теми на предстоящия бизнес форум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
1
 
! Отговори
ЦЦ го рита отсекъде преди 5 години
До Анонимен 69ти написа:БОЙКО БОРИСОВ ВЕЛИК ДЪРЖАВНИКхората казват:БОЙКО БОРИСОВ шъ *** ДЪРЖАт докът му ВНИКнът или уденът на Цецо щуцера.
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво ще укрепи народа суджук кръгъл
91
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
една прабаба казва каза в трамвая, че ГЕРБелс и Рудофл Цец са ново-наците в Европата
90
2
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...po tova shte mu vidite akala !!! sobstvenata mu darjava tane v bednotia ,koruptsia ,naroda I ia napuska ...a toi ( vodacha ) ,ukrepva Evropa I Zapadnite Balkani ?!?!!?
89
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банкя над всичко!
88
1
 
5
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Вървете в Китай за няколко дни и няма да ви се иска да се върнете. Страна пълна с живот и хора. Като пристъпиш в татковината ни - разруха, старост, мъртвило. Направо да заселят 2-3 милиона китайци, че няма кой да работи. У нас има къде, къде повече комунизъм.
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 89"Чао! Прав ви път към майка ви Русия!!!" казал поляка и се отправил към пещите на Аушвиц, умнико дебилен!
86
1
 
3
 
! Отговори
До 89 преди 5 години
"...Преди да тръгнем вкупом към Азия..." Чао! Прав ви път към майка ви Русия!!!
85
3
 
4
 
! Отговори
до Анонимни 88 и 89 преди 5 години
Почти съм сигурен,че си един и същи. Аргументът ти е да псуваш. Напомням ти, че Китай също е комунистическа държава и открай време с Русия са имали търговски отношения,затова и Тръмп смята Китай за,,потенциално опасна държава".А наш Бойко знае само едни локуми да разтяга, обиколи Балканите с държавни пари и Щял да ги обединява. НИКОЙ НЕ го взема на сериозно,защото ходи да се мазни на всички. Политиците му се подиграват навсякъде по света, съветвам го като иска да е ОБЕДИНИТЕЛ да ОБЕДИНИ БЪЛГАРИЯ
84
4
 
9
 
! Отговори
ха,ха,ха, преди 5 години
Бойко укрепи България, укрепи Турция, укрепи западните Балкани, сега ще укрепи и Европа ли? Божееее, та той може да крепи да не падне пияния Юнкер и да го целува където му покажат!!!!И сега страшния въпрос: население, което избира, търпи, боготвори, харесва такива, дали заслужава и едно оризово зрънце повече уважение, зачитане, от това, което му/ни засвидетелстват?
83
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОГ БЪЛГАРИЯ БОЙКО!
82
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като я нагъзят китайците Европа ще си промени стандартите и ще ти нагодиш към китайските.Благодарение на Тръмп
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 88МНОГО СИ НЕРВЕН, БЕ, ПЛОНДИДА НЕ БИ ЗАРАДИ ТЪРГОВСКАТА ВОЙНА МЕЖДУ САЩ И ЕС ДА СА ТИ НАМАЛИЛИ ХОНОРАРА ОТ КОЗЯК?
80
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"16+1" е формат, който цели укрепване на Европа", заяви премиерът Бойко Борисов-------------------------------------------Европа толкова го е закъсала вече, че чака някой да я укрепи.Преди да тръгнем вкупом към Азия
79
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бойко я помислидали Китай няма да поиска и Русия и тя да се включи---------------С какво да се включи ***?С Бояришник или може би с Патьомкинские деревни?Или с Кобзон или с "Любе" ?Да ти Е.Б. майката скапана...
78
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бойко я помислиТи мало умен ли си, бе?Китай бил приятел на ***...Китай е големия бос, а *** само се опитва да се присламчи към него.
77
3
 
6
 
! Отговори
До 83 преди 5 години
"не знам дали е за добро но с китайския бизнес идват и китайските правила, копрумпираните на стадиона". Тук май се състезават кой по-голяма тъ.потия да напише. Ако се постараеш да гледаш и чуеш нещата от форума 16+1, щеше да знаеш, че китайците заявиха, че ще се запознаят и приложат във всеки един проект стандартите и правилата на ЕС. За разлика от Русия, която, когато от ЕС й спряха Южен поток, със забележки, че не отговаря на Европейските стандарти, тя вместо да ги отстрани, се оттегли.
76
10
 
5
 
! Отговори
Бойко я помисли преди 5 години
Бойко я помисли добре. Китай е първи приятел на РУСИЯ. Ако искаш да присъединяваш Китай към твоята формула си помисли дали Китай няма да поиска и Русия и тя да се включи.А като знаем как Путин ти каза,че си му слуга нещо няма да ти се получи идеята...
75
2
 
6
 
! Отговори
До 81 преди 5 години
"ама тогава ГЕРБ трябв ада се премахне като партия и да с епреименува на ГКРБ, т.е. Гражданиз а китайско развитие на България...". Мислиш си, че си смешен и забавен и това ти пречи да се огледаш и да видиш, че си безумно Т.Ъ.П!!! Много те съжалявам, но и забелязвам, че не си си пил редовно хапчетата!!!
74
5
 
4
 
! Отговори
k2 преди 5 години
не знам дали е за добро но с китайския бизнес идват и китайските правила, копрумпираните на стадиона