Румен Христов оглави СДС след тайно гласуване

Новият председател обеща, че няма да има "лов на вещици"
Обновена: 7 юли 2018 17:11 | 7 юли 2018 16:58, Веселина Йорданова
84
Румен Христов оглави СДС след тайно гласуване
Снимка: архив, БулФото

На най-висшия си форум СДС избра Румен Христов за председател на партията.

Гласувалите делегати са 719. Действителните бюлетини са 691, а недействителните 28. За Румен Христов са гласували 369 делегати, а за Антон Койчев 322, съобщи "Фокус".

Още по темата
Гласуването за нов лидер на СДС беше тайно и продължи над 2 часа. Преброяването на гласовете на делегатите от изборните комисии също продължи над 2 часа. Резултатите за зам.-председатели на партията ще бъдат обявени по-късно на сайта на СДС.

След избора Христов заяви, че ще работи за консолидация на партията и няма да има "лов на вещици".

На 12 май стана ясно, че Божидар Лукарски няма да се кандидатира за нов мандат като лидер на СДС. Форумът на партията реши на 7 юли да се състои заседание, на което да бъде избран нов председател.

Божидар Лукарски смята, че синята партия трябва да има консервативно-патриотичен профил и е водил разговори за коалиция с НФСБ на Валери Симеонов. Това негово виждане предизвика критики в партията. На заседанието на 17 април се стигна и до физическа саморазправа между двата лагера в СДС.

Божидар Лукарски бе избран за лидер на 6 юли 2013 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полезна информация за археолозите, когато изкопаят останките на СДС.
36
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До 681Мислите ли,че тоя човек и другите около него и преди него имат срам ?
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
kakvo beche tova sds.
34
1
 
20
 
! Отговори
Край на мъките! преди 5 години
След като СДС беше разобличено като ,,Синьото БКП'', в следствие на отварянето на някои досиета на големи лидери,се оказа че СДС е резервен вариант ПолитБюро на ЦК на БКП да запази влиянието си на власт в държавата.СДС беше създадено от Комсомолски секретари,доносници на ДС,и деистващи агенти на тоталитарната власт. И съвсем закономерно ,,АД СДС'' се саморазпадна след Приватизацията.Преходът се състоеше в това. БКП чрез СДС,да Приватизира държавата,и успя. Да ви е честит новият Председател.
33
1
 
20
 
! Отговори
Стар СДС-р преди 5 години
Бяхме 1 000 000, сега са останали 500 600 души. Диагноза - алчни и късогледи лидери.
32
0
 
11
 
! Отговори
питанка преди 5 години
' *** т'ва СДС-то живо ли било ?
31
3
 
13
 
! Отговори
Потресен преди 5 години
СДС-най-големите слуги на тиквената партия.
30
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СДС изигра своята роля ... за СДС трябва да се говори като за умрял човек.Ролята на СДС беше в това, че постепенно ни откъсна от съветското влияние, което беше АБСОЛЮТНО НЕОБХОДИМО за да започне да се възражда България от руините на комунизма.Този процес се оказа много труден заради простотията на българския селянин, който обожествява поробителите си - турски или съветски няма значение ... българския селянин обича да е поробен и смазан, тогава е най-щастлив.
29
0
 
11
 
! Отговори
681 преди 5 години
Питам тоя как не го е срам да стои пред портрета на един от най-достойните Председатели на Народното събрание,който достойно е заслужил този пост?
28
3
 
17
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
Се се чуда откъде ги вадите тез умреляци след като те отдавна си изиграха ролята да заблудят българите с демокрацията? Докато серсемите търчаха и скачаха по площадите като улави едни некадърни голтаци си напълниха гушите за 10 поколения напред и сега се показват по телевизиите, за да доказват колко са били прави!Ех, Българийо, много има да теглиш от свои и чужди мекерета и пак ще се налага дядо Иван да се намесва и аз както го виждам скоро ще е!
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тия стари измамници им мина времето. Вече не е модерно да си тарикат хитрец
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СДС изигра своята роля ... за СДС трябва да се говори като за умрял човек.
25
3
 
15
 
! Отговори
Прекрасна новина! преди 5 години
СДС и партиите метастази като ДСБ, бойкикевци, прошковци, трайковци и другите подобни са обречени на провал, с удоволствие ще гледам тяхното представяне на всякакви избори вечер със салатката и ракийкита. Ха, наздраве и да гледаме мача!
24
0
 
20
 
! Отговори
баста преди 5 години
Вадят скелети от гардероба. СДС предаде синята идея. Предаде надеждите на българина за реална демокрация и народа я самоуби. Оказа се че са само С'тани Д'а С'една.
23
0
 
15
 
! Отговори
Демократично? преди 5 години
"на 17 април се стигна и до физическа саморазправа между двата лагера в СДС."Това се казва партия за пример, невиждана демокрация и ценности в СДС.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже помня че малко преди да се пръсне Атака се говореше за тъмносиния Костов с националистически уклон. Но уви при нас нашият тъмносин лидер не успя да премине катарзиса на Орбан. Може пък наистина да е цганин и затова да не го влече такова развитие
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
719 GLASUVALI?SDS NYAMA TOLKOVA CLENOVE
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За ДСБ мога да кажа че техния път беше лидерът им Костов да поеме по пътя на Орбан, но той предпочете да е със сросоидите и да се крие зад някакви хомосмешници като Рада Дълбоката върли защитници на гй парада. А сега обезличаването им с тая левичарска коалиция да България е пълно.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тези още съществуват ли бе?Та кой симпатизира на тези смешници.А как викахме на времето за тях...
18
0
 
9
 
! Отговори
Колко ли, преди 5 години
пъти този ще се кандидатира , въобразявайки си че СДС може да възкръсне от мъртвите?!?