Радев: Уважавам избора на турския народ и очаквам същото

Турция е решаващ фактор за енергийната ни сигурност, каза той
Обновена: 9 юли 2018 18:47 | 9 юли 2018 18:47, Анисия Иванова
38
Радев: Уважавам избора на турския народ и очаквам същото
Архив: Булфото

"Моят стремеж е да градя отношения на взаимно доверие и уважение с всички президенти на всички наши съседни страни. Нека не забравяме, че в днешните реалности и особено в нашия регион, добросъседството играе ключова роля за опазване на мира и стабилността.“ Това заяви президентът Румен Радев в Анкара в отговор на въпрос, че е единственият президент на държава-членка на ЕС, който ще присъства на церемонията по встъпване в длъжност на Реджеп Тайип Ердоган като президент на Република Турция, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата

"Неведнъж съм обръщал внимание върху недопустимата намеса на Турция в българските избори и нашите религиозни дела, но убеден съм, че ненамесата във вътрешните работи е основата на това, така необходимо на всички ни, добросъседство. Тук съм, защото уважавам избора на турския народ и очаквам същото от страна на нашите съседи“, посочи още Радев, запитан за перспективите за развитие на двустранните отношения след утвърждаването на нашата съседка като президентска република.

Държавният глава добави, че Турция е най-големият търговски партньор на България извън Европейския съюз, а и югоизточната "врата" на Европа, която в момента удържа миграционния натиск.

"След катастрофалния провал на енергийната ни политика, Турция се превръща и в решаващ фактор по отношение на надеждността на нашата енергийна сигурност, на доставките и на цената на природния газ“, подчерта още българският президент.

Държавният глава изрази увереност, че с президента на Турция ще работят за развитие на двустранните отношения в дух на добросъседство, взаимно уважение и партньорство.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От теб ли никога ти и всичките ти съименници сте един дол дренки
7
16
 
22
 
! Отговори
Българин преди 5 години
"След катастрофалния провал на енергийната ни политика, Турция се превръща и в решаващ фактор по отношение на надеждността на нашата енергийна сигурност, на доставките и на цената на природния газ"Абсолютно правилно казано. След като загубихме възможността да сме енергиен фактор в Европа, сега ще се молим на Турция да ни пуснат газ. Разстрел за всички, които спряха ЮП, за да защитават чужди интереси.
6
11
 
24
 
! Отговори
келеш преди 5 години
За енергийната ни НЕсугурностсе сърдете на страхливото и чуждопоклоничеството величие , което зада угоди на Меркел отхвърли Южен поток.Не е виновен Радев за нашата турска енергийна зависимост.Бойко е за калайдисване .Лошото е , че рефлектира върху народа.Той е патило.
5
8
 
17
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До Анонимен 2 Какво да преживее Боко ? Канят се само президенти.Като стане Боко президент и той ще бъде поканен.
4
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре Радев да е там, отколко Тиквата да лази и да ни излага.
3
25
 
14
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Е до сега бе моя президент от сега нататък си фурнаджииска лопата о клоун.
2
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех, мъкааа! Бойко как ли ще го преживее?
1
15
 
20
 
! Отговори
Дишо преди 5 години
Каквотому е рекъл Путин в Сочи,запомнил го е. Малка глава ама умна.