За конфликт на интереси: БСП иска оставка на зам.-министър

Съпругът на Султанка Петрова охранява строежа на Патрийния дом
9 юли 2018 16:37,
29
За конфликт на интереси: БСП иска оставка на зам.-министър
Снимка: архив "Булфото"

БСП поиска оставката на зам.-социалния министър Султанка Петрова заради конфликт на интереси. Ръководството на соцпартията призова лидерите на "Обединени патриоти", от чиято квота е тя, да я оттеглят от властта.

Името на Султанка Петрова изплува покрая трагичния случай с починал охранител в сградата на бившия Патриен дом. Там в момента се извършва мащабно строителство по преместването на работата на Народното събрание.

Оказа се, че Петрова, която в предишния мандат бе депутат от Патриотичния фронт, допреди няколко години е била съдружник в охранителната фирма, която е работодател на загиналото момче. Сега, на висок пост в организацията, е съпругът й.

Още по темата

Социалистите изразиха съболезнования за смъртта на младежа и се обърнаха към Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров с искане Султанка Петрова да бъде извадена от правителството.

"Като достойни патриоти, дайте пример, че за вас конфликтът на интереси в политиката е недопустим", призоваха от БСП.

Червените напомнят, че Симеонов преди време се е противопоставил смело на "калинките" на ГЕРБ и на "партизанските назначения". "Призоваваме Ви да продължите със същото отношение към съвместяването в едно семейство на пост заместник- министър и управление на фирма, която охранява Народното събрание", допълват социалистите..

Те са категорични, че когато властта и парите са така здраво обвързани, за хората остава засилващото се чувство за несправедливост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
До Роко 11 Ами *** в Русия. Там изобщо не смърди. Всичко е мед и масло , а и ще вземаш половината от българската си мизерна заплата.
26
0
 
3
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
До сега 1 Бъзикаш се , нали? Нима съпруга на Султанка трябвада стои безработе? А съпруга на Корделка защо работи ?
25
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
От БСП досега не са искали оставката на патриарха, главния мюфтия и арменския поп.С последния изглежда имат стабилни взаимоотношения
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Султанка - това само в България може да се случи! Егати и скапаната държава със скапани индивиди.
23
3
 
15
 
! Отговори
а да знаете вие преди 5 години
с какво султанско самочувствие е нашата Султанка.Пред името си е сложила "д-р" и ЕС вирната глава . Тя е доктор по педагогика , а точно тази докторантура струва 10 000 лв.,мой познат също стана доктор в тази област .Ясни са нещата.Морал -химера , мислят и обмислят как да източат и малкото жълти монети останали в хазната.
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
К'во става бе? Къде са протестърите? Не е ли сезонът на спектаклите? Нали уж нещо за правосъдие, за съдебна риформа? Сега са се кротнали и чакат транша ли? Но ние виждаме и помним!
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въшлясали от корупция на всички нива!!!!! Какво викане и скачане беше срещу Бай Тошо & Со, но се оказа, че той е бил светец пред тези и скачането е било, защото е пречил да се развихрят чакалите от трети ешалон!
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГЛАС ОТ БЕЗДНАТАСултана Рачо Петрова е била известна красавица за времето и,а тази прилича на бракувана,изсипана ***!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен ко заместника не го е поканил на работен обед тъи като без него не може
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въико бела роза каке бе брат аз не знаех че феновете слушат култова музика гледам началника мина витошка на оверлог се така приятно да шофира доста странен бе началник що така да не си бил на вилно парти
17
6
 
26
 
! Отговори
ГЕРБ мафия преди 5 години
Както при мафията ГЕРБ и ОП се разделят баницата в семейни фирми с кръстници.
16
21
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
За да се успокои Нинова... - всички роднини на ГЕРБ до девето коляно трябва да са безработни...
15
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей, колко е морална Султанка.
14
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка!
13
3
 
38
 
! Отговори
"наше" мом преди 5 години
Тя подава оставка, той я отхвърля, защото е ценен кадър и си кюта та поста.Тя подава оставка, той е приема, В. Симеонов я прави някъде шеф на нещо си.И пак продължава да си е на хранилка и да "печели" обществени поръчки.
12
3
 
30
 
! Отговори
това е преди 5 години
То само Солтанка да беше,здраве му кажи а то цялата система е проядена от конфликт на интереси и корупция,няма спасение...освен ако не увиснат по стълбовете на Цариградско.
11
6
 
29
 
! Отговори
Роко преди 5 години
Оставка на Мафиотското Правителство и всичките му там държавни и недотам частни агенции.Президента да обяви извънредно положение и да докара независими експерти от Европа!Само така ще влезем в релси.Смърди от всякъде,че не се търпи повече!
10
31
 
17
 
! Отговори
Конфликт на интереси преди 5 години
Пример за конфликт на интереси е Румен Радев.Изобщо не искаме този президент Радев. Внася морално разложение. Докато още е женен, 2 години лъже жена си и децата си, като те не знаят, че си има любовница - сервитьорката Десислава. След това я назначава едновременно на 2 щатни длъжности във ВВС, въпреки, че няма армейска подготовка и ценз. Всичко това естествено се прикриваше и комунистите го ожениха набързо, за да може да го кандидатират за президент. Сега той е само едно чу.чело в ръцете им.
9
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А когато Овчаров урежда мъжа на Нинова на работа в Нефтохим не е конфликт на интереси.
8
5
 
17
 
! Отговори
ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА преди 5 години
""зам.-социалния министър Султанка Петрова""".Тази женица ,дали има нещо общо със Султана и генерал Рачо Петров