Миков vs Нинова: БСП се управлява еднолично, в криза е

Според бившия лидер вотът на недоверие бил пълен провал
10 юли 2018 10:40,
40
Миков vs Нинова: БСП се управлява еднолично, в криза е
Снимка: архив "Булфото"

Бившият лидер на БСП Михаил Миков отправи критики към наследника си на поста Корнелия Нинова. Той я обвини в еднолично управление и обяви, че партията е в криза заради това.

"Всички тенденции са налице, че БСП се управлява еднолично. Взимат се решения, които не могат да минат през органите на партията и да стигнат от членовете и ръководните дейци“, каза Миков пред bTV.

Той разкритикува поведението на левицата около вота на недоверие за сигурността и го нарече провал. "Не породи онази нагласа за нужда от промяна в сектора и не затвърди убеждението, че БСП е алтернатива“, обясни Миков.

Още по темата

Той разкритикува Нинова и че управлението й в момента нарушава принципите на колективното ръководство – едно от нещата, с които БСП е била известна. "Например при вота на недоверие - темата му не беше обсъждана на националния съвет“, каза Миков.

Той допълни, че подобни политически действия се решават в тесен кръг – от лидера Корнелия Нинова и няколко души около нея.

"Наблюдават се отношения с големи организации – Хасково, Казанлък например, където се фаворизират близки и предани хора на ръководството. Други организации пък затъват – Монтана например", каза още ексшефът на БСП.

Според него в левицата има вътрешна криза и тя не е заради предстоящите избори, а заради опита да се контролира всичко и да се взимат еднолични решения.

Според Миков има напрежение около напускането на Жельо Бойчев. "Има всякакви версии, известна е близостта му с Румен Овчаров например. Със Спас Панчев е същият случай. Не е ясно защо си тръгна, ясно е, че БСП свива своите съюзници", обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
19
 
! Отговори
:) преди 5 години
Миков много да не критикува ,че Корнелия ще го извика насаме, да се разберат по мъжки.А тогава едва ли ще има смелост,като по БТВ.
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до хафен ди кукуМалееее, колко си зле
36
1
 
20
 
! Отговори
важното е преди 5 години
Е ми искайте ОТАВКА.може и на ердоган
35
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Мая ,Корнелия и Татяна Дончева се обединят - никой ,дори и от мъжките "мъже"не може да им се изпречи , крайно време е силните жени да управляват Бг ! другите по пол докараха държавата до упадък , *** хем страхливи,хем алчни ,хем подмолни ,хем безкруполни и безжалостни.
34
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за Герб нищо критично! Само срещу Нинова! Цялата ДС глутница е така! Освен гербаджиите и пишман патриотите - Миков, Първанов, Станишчев, Мерджака, Фонтан Петков, Бураджиева /потомствената убийца на ген. Луков, метресата на Доган Варелия В. и още цял легион мафиоти и шaфрaнтии! Скоро споминалия се Десар Димитров - и той там! Направо се изпусна от кеф в една ТВ, как гербаджиите я натиснали за Техноимпекс и щели да я гонят докато той не доживя....!
33
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледат да я провалят! Иначе знаят, че освен за параван на Буко Тиквата за друго не стават.По места е пълен бойкот и на изборите едно събрание не направиха. Мечтаят си за Първаноглу!
32
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Миков успее Борисов сигурно ще даде курбан.
31
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Досега никога не съм гласувал за БСП. Мислех да гласувам за тях сега. Но ако старите динозаври се върнат на бял кон - няма да стане. Миков и дружината му не разбират ли, че те са причината хората да се отдръпнат от БСП?
30
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който и да дойде след герберите,все ще е по-добре.И не виждам за какво има да спорят,като не харесват Нинова да я сменят,те не са диктаторска партия като гербаджиите!
29
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Миков беше лидер на БСП, партията му спечели 15% на изборите за НС.Когато Нинова стана лидер на БСП привържениците на партията станаха 28% на последните избори.Такива като Миков и компания ще затрият БСП.Не знам Борисов ли им плаща? Това, което правят е пагубно.
28
11
 
32
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Прав е другаря Микав да се жалва така ... Дамата от с.Крушовица, май е на път да приватизира и Партията-Майка, както направи с Техноимпекс ... !!!
27
7
 
25
 
! Отговори
Токту преди 5 години
Миков беше най-некадърният лидер на БСП, който докара партията до 9 процента рейтинг. При него БСП имаше 40 депутати, а сега са 80. И това недоразумение дава акъл. Виж си мизерията, бе, льольо!!
26
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой е алтернативата на Нинджата в БСП? Да не би да намирисва на власт и старата глутница освирепя!
25
3
 
33
 
! Отговори
Лелка Зелка преди 5 години
Корнелка си плете кошницата и хич не и е до БСП
24
4
 
35
 
! Отговори
месара преди 5 години
другарката "истина" нинова на другарски съд! тя не е политик, тя плюе, заяжда се, критикува, организира протести,......, всеки и всичко! това неино държане е резултат от махленския и манталитет, и липсата на мандри и агнета, глад гони "любимата" партия на българина!
23
3
 
35
 
! Отговори
гост преди 5 години
Не можах да разбера седесарката от БСП ли е или от ГЕРБ,щото в устата и е само Бойко Борисов???????????????
22
0
 
34
 
! Отговори
до чичо Гошо преди 5 години
Е, тя ако трябва да разкара олигарсите трябва от себе си да почне.
21
7
 
24
 
! Отговори
Дядо Поп преди 5 години
А Мишо да спре да пие.
20
3
 
35
 
! Отговори
БГ преди 5 години
За *** седесарката ли става дума????????????
19
6
 
36
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
До чичо Гошо 17 Чичо Гоша , аз съм ти дядо и ще ти кажа, че нямаме никаква нужда от БСП.Българите прогледнаха.