От хора с увреждания: Не жертвайте Султанка Петрова!

Отстраняването на зам.-министър ще задълбочи проблемите
56
От хора с увреждания: Не жертвайте Султанка Петрова!
Снимка: архив "Булфото"

"Експертността се натрупва с години опит и знания и  не бива да бъде жертвана с лека ръка"! Това написаха няколко организации на хора с увреждания в открито писмо в защита на зам.-социалния министър Султанка Петрова.

Оставката й бе поискана от БСП вчера след като стана ясно, че съпругът й и бащата на внуците й са в ръководството на фирмата, охраняваща строежа на новото Народно събрание в бившия Партиен дом. Тези факти излязоха наяве покрай смъртта на охранител от фирмата, открит мъртъв в шахта на строежа.

Още по темата

Днес над 10 национално представителни организации на и за хората с увреждания предупредиха, че отстраняването на пореден зам.-социален министър ще влоши още повече ситуацията в социалната сфера.

"Неминуемо ще става още по – лошо, когато специалисти заредени с енергия, желания и амбиция за промяна, ангажирани с нормотворчество за  хората с увреждания са  подложени на натиск", пише в писмото, адресирано до премиера Бойко Борисов, шефът на парламента Цвета Караянчева и лидерите на Патриотите Каракачанов, Симеонов и Сидеров.

Според организаците отстраняването на пореден зам. министър от процесите по изготвяне на промените за хората с увреждания ще премести диалога в друга посока за пореден път и ще се намери оправдание работата да не се свърши.

"Експертите в областта на хората с увреждане са недостатъчни и всеки един от тях е ценен за решаване на тези сложни проблеми. Колкото по – малко се откликва на жълтия натиск, а се мисли повече в перспектива, толкова шансовете за добра политика в сферата на хората с увреждане е по-сигурна", завършва писмото.


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
С5 преди 8 месеца
Предложение ББ да я махне от заю министър и с тази фамилия да я направи посланик в Турция.!! Ще угоди на Везира да му прати Султанка!!..има да му баят от уплах на везира..що работа ще отвори на ходжите
49
0
 
2
 
! Отговори
Шменти капели преди 8 месеца
Оставка на заместник министърката! Проверка на цялата дейност на въпросната фирма!
48
1
 
7
 
! Отговори
абе .. преди 8 месеца
абе тази корКУРдилка не ходи ли в Бразилия , да ги разказва за нашите успехи с инвалидите?? Нещо съвсем се покри случаят , както и на онази невеста която бе в САЩ за торба пари.Оная поне хубава... заслужила си бе ходенето.Ама тази??филм ли са снимали с еня в Бразил?или са я използвали за борба с терористи.Видят я и се предават.С кой да хвана бас на каса с бира,че този трагичен случай ще се потули! Че ББ го е страх от Огладнелите Патриоти и няма да я изгони
47
0
 
5
 
! Отговори
нпо вън преди 8 месеца
ВСИЧКИ НПО-ТА САМО НА ЛИЧНО ФИНАНСИРАНЕ, А НЕ ДА ИМ РАЗДАВАТ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА, ЗА ДА ЗАЩИТАВАТ "ПРАВИЛНИТЕ" РЕШЕНИЯ НА ПОДОБНИ ВЛАСТИМЕЮЩИ! СТИГА ХРАНИЛКИ ЗА НПО-ТА, КАКТО ВИДЯХМЕ ПО СВЕТА МАЙ ТОЧНО ТЕ ПОДДЪРЖАТ ДАЛАВЕРКАТА НА ТРАФИКАНТИ НА "МИЛИ БЕЖАНЦИ"? ДА СИ ГИ КАРАТ У ТЯХ!
46
0
 
4
 
! Отговори
бачо Илия преди 8 месеца
До садомазо
Добри хора са тези родители ! Нека богатее каката.
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо една успешна бизнес дама,ката то тая с татаро-монголската мутра,трябва да се бута в политиката? Дали защото не става за нищо друго или защо в България политиката служи на бизнеса или обратно?
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Та нали точно тези "национално представителни" организации получават тлъсти суми от държавата, за да бранят интересите не на хората с увреждания, а на този, който им плаща?
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Според смените дет ги описаха фирмата й не охранява строежа,койт се извършва поради простата причина,че по времето когат се извършва ремонта или работното време за извършване на ремонтно-монтажни-строителните работи на обекта тоз обект се охранява от НСО служебно по задължение кат обект от държавно значение-държавна сграда задължително охранявана от НСО по всяко време и времена,а защо нейна фирма или как там обяснена още с внуците й охранява такава сграда през ноща неизвестно,как писмото е мило.
42
0
 
11
 
! Отговори
СГ. преди 8 месеца
Много хора знаят много неща,но много хора ги е страх от власта и си траят.Просто споделяйте своите виждания смело, изпратете вашите страхове и коментари до Лондон,Париж,Брюксел и Берлин - пълно е с разследващи журналисти и смело. Използвайте втори IP. адрес за да не бъдете заловени и така ще се преборим с политическата мафия. Повярвайте ми само един Бойко Борисов е безсилен.
41
0
 
14
 
! Отговори
Сг-групопострадалия преди 8 месеца
Немога да си обясня какъв му е проблема на тоя български народ??? Та нали всички ние плащаме на родната полиция да ни бие и изтезава и в същото време да закриля крадливите политици които грабят бият убиват и дерибействат по дръзко и нагло дори и от времето на башибозуците.
40
1
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 8 месеца
Бащата на внуците и е ЗЕТ !!!
39
0
 
15
 
! Отговори
изпатил от СГ-груп преди 8 месеца
Аз искам да разбера само едно-истина ли са слуховете които чувам , че Султанката е била управител или собственик (незнам повтарям само ,че се носят слухове) -на фирма за събиране на дългове -СГ ГРУП (СВЕТИ ГЕОРГИ ГРУП). И при фактите колко много българи са били изнудвани,тормозени,и унижавани от въпросната фирма(в това число и аз) ,то тогава кой и защо я издигна до този пост във власта?
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Работата е ясна. Печелиш конкурса за строителство и после задължително наемаш фирмата Х да охранява докато тече строителството. Корупция до дупка и до 6-то причастие.
37
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 8 месеца
До Вуте, султанка валиде.
36
0
 
17
 
! Отговори
садомазо преди 8 месеца
Султанкината мафия източва бюджета, но те искат да си остане.
35
0
 
15
 
! Отговори
До сайта преди 8 месеца
Уеажаеми *** по закона за общ. имформация имате право / ако ви стиска/ да получите и предоставите на нас читателите информация за: каква е тази фирма,щат,дейност,какво досега е охранявала,стойност на договорите,колко са от държавни поръчки,платени данъци,...и много въпроси от този сорт.Чакаме да научим.Така ще спечелите само нашето уважение. А,стиска ли ви??/ Може да ме изтриете..сигурно/ но въпросите остават
34
1
 
9
 
! Отговори
Джендър Потриоти преди 8 месеца
Джамийски е избран от партията на *** ( Бареков) и след това мигрира при " Пърдиотите"
На това му се казва Джендър политик
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Интересно,че в никоя от статиите не се задава въпроса КАК е загинало това момче?
Проверява ли се версията за умишлено убийство?Извършва ли се аутопсия?
Предполагам,че пак ще измъкнат някоя лъжлива версия,като онази със самоубития.
32
0
 
20
 
! Отговори
скрито покрито преди 8 месеца
ако не бе пострадало горкото момче, нямаше да се знае нищо за тази Супер Охранителна фирма ползваща 2-ма човека.Хора пълно е с такива фирмички,кото са се нагласили и ни източват.И нито една от тях не е случайна.Едни санират,други охраняват.трети ремонти правят, други доставят закуски на завишени цени,има и доставящи крерокси под наем- на цена 6 ст на копие като хартията е за сметка на държавата..печелят о един ксерокс на година по 5000 лв..и много много такива.Кърлежи!ББ-прочети бе тук..
31
0
 
14
 
! Отговори
логика.. преди 8 месеца
нямало е никаква нужда от тази охранителна фирма.След като на смяна са и то само вечер 2-ма младежи. Целта е чрез фиктивно присъствие да се лапнат едни МНОГООО бари, част от които ще се върнат по веригата в партията хранилка.Айде смятаме ..8 човека "охранители" студенти и понсионери , на половин щат по 300 лв- 2500 на месец.Ако ремонта трае година около 30 000 за заплати и всичко. Не са въоръжени нямат радиостанции- държат връзка с телефоните си.И около тях пълно с НСО. Цел-Гуша за ББ