Борисов пред НС в петък, ще отчете европредседателството

Премиерът ще има 10 минути, за да отчете свършеното
11 юли 2018 14:37,
43
Борисов пред НС в петък, ще отчете европредседателството
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Премиерът Бойко Борисов ще отчете пред народните представители резултатите от българското европредседателство в петък на 13 юли.

Какви да бъдат правилата, по които да се проведе изслушването, обаче скара управляващи и опозиция и те дебатираха един час какви да са промените в правилника за дейността на Народното събрание.

В крайна сметка те решиха в рамките на 10 минути Борисов да представи пред депутатите доклада на Министерския съвет за свършеното по време на еврошефството, както и за приоритетите на България по време на текущото председателство.

По 10 минути ще може да се изказва и по един представител от парламентарна група. След това министрите ще могат да отговарят на поставените въпроси в рамките на общо 10 минути.

От БСП настояваха депутатите да имат и право на отношение след отговорите на министрите, но от ГЕРБ се заинатиха и се позоваха на досегашната парламентарна практика и допълниха, че в последните три парламента няма подобна процедура. Очаквано червените не останаха доволни и обвиниха управляващите в налагане на цензура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари