Депутатите искат шефката на Агенцията по лекарствата в НС

Тя отказа заради ангажименти, БСП се разгневи
11 юли 2018 12:35,
9
Депутатите искат шефката на Агенцията по лекарствата в НС
Архив: Булфото

Депутатите задължиха шефката на Изпълнителната агенция по лекарствата проф. Асена Стоименова да се яви пред парламента и да бъде изслушана.

Повод за това е спирането на 62 медикамента заради субстанция, която може да бъде класифицирана като вероятен канцероген. Лекарствените продукти са за лечение на хипертония, инфаркт и сърдечна недостатъчност.

Още по темата

По-рано БСП направиха предложение Стоименова да бъде поканена и изслушана от депутатите да даде повече информация заради сериозността на случая.

Час след това обаче стана ясно, че директорката на Изпълнителната агенция по лекарствата е отказала да дойде в парламента, тъй като има други ангажименти. Също така е посъветвала народните представители да се запознаят с информацията, изнесена в сайта на агенцията по случая.

Отказът на Асена Стоименова разгневи депутатите и с пълно единодушие те решиха тя да бъде призована в парламента по чл. 113 от правилника на Народното събрание. Според него парламентът може да извършва изслушвания по въпроси, засягащи държавни или обществени интереси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
медико-мента преди 5 години
Лекарите без граници за безгранични
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Островитянина сега ще й набие чимберите.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно недопустимо е да откажеш присъствие на заседание на НС. Какво си мисли въпросната? Депутатите са представители на целокупното българско население, ако ще да я викат, за да им обясни азбуката, е длъжна да се яви и да обяснява. Потресаващо неуважение към българската държавност.
4
8
 
5
 
! Отговори
Лелка Зелка преди 5 години
Абе вие от БСП толкова ли сте зле с главите, че все трябва да ви се обяснява. Махнете ги тези каскети да може да ви влезе нещо в *** кратуни
3
1
 
5
 
! Отговори
:):) преди 5 години
що за наглост
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия горките само се чудят за какво да се закачат и все нищо не излиза. Я кажете за острова, как са там нещата
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таз продължава с наглеенето ...