След нареждането от Борисов: Нанков и Радев на инспекция

Щетите след наводненията в Мизия - почти 3 млн. лева
Обновена: 11 юли 2018 18:57 | 11 юли 2018 18:55, Красимир Ангелов
7

1894 гледания   |  Още видео

По първоначални оценки почти 3 млн. лева са нанесените щети в инфраструктурата в Мизия от природното бедствие, предизвикано от обилния дъжд в нощта на 10 юли. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след среща с кмета на община Мизия Виолин Крушовенски.

Министърът посети града заедно с председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов и областния управител на Враца Малина Николова, за да провери на място работата по отстраняване на последствията от природното бедствие.

Още по темата
Предстои да бъдат изготвени окончателни експертни оценки и да бъдат остойностени мерките за ликвидиране на последствията, уточни министър Нанков. Той каза, че са набелязани няколко мерки за решаването на проблема с наводненията при поройни дъждове в Мизия. Едно от тях е да се възстанови и разшири дъждовната канализация по улица Петко Банков. Улицата е най-сериозно засегната от пороя преди ден.

Ще бъдат възстановени и другите разрушени улици, допълни регионалният министър.

За финансирането на възстановителните работи ще се потърси помощ от междуведомствената комисия по бедствията от Министерския съвет, допълни той.

Същевременно вътрешният министър Валентин Радев посети Дупница, където заедно с областния управител на Кюстендил и с директора на ОД на МВР ще се срещне с местната управа и ще се запознае на място с нанесените от валежите поражения по инфраструктурата в града, след разпореждане на премиера Бойко Борисов.

„Сроковете за асфалтиране на улиците, засегнати от дъждовете "са веднага", посочи МВР шефът. „Целта е достъпът на хората до домовете да бъде осигурен и улиците да бъдат възстановени. Ще го направим различно от друг път. Има такава възможност по ЗОП - аварийно, да се оправят улиците и пътищата в населените места, въпреки, че са ангажимент на кметовете, а след това Междуведоствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС да ги разплати“, уточни Валентин Радев.

Министър Радев каза още, че досега междуведоствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, която председателства, е отпуснала около 21 милиона лева "Внимаваме, защото е средата на годината. Не трябва да позволим да се свършат парите. Проверяваме навсякъде, и даваме пари там, където е необходимо", подчерта още министърът.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Борисов нареди: АСФАЛТ ВЕДНАГА !
АБЕ, ПОЖАРНИКАРСКА МУ РАБОТА ...
6
1
 
6
 
! Отговори
Boko bo преди 8 месеца
Ще инспектират къщата в Барселона. Една от многото.... Те това е проблемът. Некъдърни и без грам морал и съвест. Един овчар ще свърши 100 пъти повече работа от тях щото знае как се вадят 2лв.
5
4
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 8 месеца
Борисов нарежда , Корделка пита и де ли иска.
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
4ти мандат, а цървените печелят по цъкане във форумите
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За съжаление, има стотици, да не кажа хиляди места в България, като след наводнение или бомбардировка. Така си стоят с години. Улици, сгради, тротоари... Ама и хората, доста голяма част не пазят, хвърлят си боклуците където им падне, като се напият - трошат... и т.н. Но по - голяма вина имат богатите, умните, висшисти, държавници... Те трябва да дават пример на невъзпитания и неук народ. Има още много да се учим … на възпитание.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще инспектират пак някоя партийна кьор-софра.
1
1
 
12
 
! Отговори
ни са знай преди 8 месеца
Не че нещо полезно ще извършат тези министри, но ако ТОЙ не им беше наредил.............