Послушни и непослушни партньори! Борисов 3 като Борисов 2?

И да напуснат Патриотите, Марешки ще ги смени, смята Димитър Ганев
Обновена: 12 юли 2018 16:34 | 12 юли 2018 13:00, Вера К. Александрова
87
Послушни и непослушни партньори! Борисов 3 като Борисов 2?
Снимка: архив "Булфото"

ГЕРБ отново има коалиционен партньор, отново този коалиционен партньор е със сложни взаимоотношения помежду си, с непослушни и послушни играчи, както бяха Радан Кънев, Меглена Кунева, например.

Така политологът Димитър Ганев описа последните напрежения в управляващия съюз и противоречията както сред Патриотите, така и между тях и ГЕРБ.

Според Ганев това са недвусмислените паралели между Сегашното правителство на Бойко Борисов и предишното. Анализаторът обаче смята, че сравняването на отношенията между партньорите в "Борисов 3" и в "Борисов 2" би било погрешно.

Още по темата

"На първо място Обединените патриоти са коалиция от три партии, които са родени от антисистемния характер на своите платформи. В момента, в който антисистемността влезе във властта – това е най-прекият път до политическия фалит", каза Ганев пред БНР.

Затова според него тримата лидери на Патриотите са започнали да търсят някакво лице, което да ги пази от това да изглеждат послушни партньори на Борисов.

"По този начин, с различни инициативи – дали ще намаляваме шума, дали ще обявяваме Крим за руски, Обединените патриоти търсят лице, търсят някаква идентичност. Представете си "Обединени патриоти" как щяха да изглеждат, ако го нямаше Валери Симеонов", каза Ганев.

Според него дори и да се стигне до изваждане на депутатите на Патриотите от властта, това няма да доведе до предсрочни избори. Политологът смята, че Каракачанов, Симеонов и Сидеров си дават много добре сметка, че държат ключа към управлението и че задават част от политическия дневен ред. Освен това двама от тримата са вицепремиери, единият е и министър. Не на последно място е и фактът, че през последните месеци няма сериозни размествания в политическите нагласи на българите.

"Да приемем хипотезата, в която Обединените патриоти напускат властта, то при нови избори какво ще се промени, с кого ще управляват? Трябва да имаме предвид, че г-н Марешки може да получи покана при евентуално разместване в "Обединени патриоти" да стане част от управляващото мнозинство. В този смисъл дали НФСБ, дали "Атака" или ВМРО изтегли част от депутатите си, това не означава непременно предсрочни парламентарни избори", категоричен е Ганев.


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тия на снимките отзад се обръщат в гробовете си като гледат наследниците си.
54
3
 
14
 
! Отговори
до 57 преди 8 месеца
Как става така, че във всички държави на ЕС И ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ ПОЛИТИЦИТЕ МОЖАХА ДА ГИ ДИГНАТ И СА ДАЛЕЧ НАД НАШИТЕ?
Като не могат да се махат, да дойдат такива, които магат. Аман от некадърници.
53
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Никой политик не може директно да ви вдигне заплатите в частния сектор. Пенсии и държавни заплати могат да вдигнат, за сметка на задлъжняване на следващите поколения. Политикът е там за да прави политики, които след определено време могат да се отразят на икономиката, обществото и образованието, съответно на богатството в държавата и доходите. Тука всички разсъждавате все едно сме през 1980-та година.
52
10
 
7
 
! Отговори
Предложение преди 8 месеца
Предлагам да дойде Станишев от Брюксел и да вдигне пенсиите и заплатите!
51
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мизерници.
50
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ВСЕКИ ГЛАС ЗА ГЕРБ Е ПИРОН В КОВЧЕГА НА БЪЛГАРИЯ.
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русенският македонец, агеент Шкембе от ДС.
Ямболският оннананист, презиращ родителите си.
Бургаската, куха батка с акъл, колкото да чисти скумрия на някой траулер.
48
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На българите Русия им предлагаше преференциални цени на газта и да печелят от транзитни такси на газ за запада Европа, но българите на 05.07.2009 г. избраха ГЕРБ, които осем дни след като ги избраха, първата им работа беше да замразят договора с Газпром за „Южен поток“, в полза на „Турски поток“, за което Бойко Борисов бе потупан по рамото от Реджеп Ердоган.
47
13
 
2
 
! Отговори
само герп преди 8 месеца
с герп до дупка!
46
13
 
2
 
! Отговори
Ташко Ерменко@ преди 8 месеца
Ех само един път да се доберем до властта.Корни-премиер.Аз-Вътрешните работи,Жаблянката-правосъдието,някой от ДПС-външните работи,Гечев-икономиката,на Орешарски пак трябва да му измислим нещо и бате Ламбо-културата.Правителство та дрънка.Палци горе ребята.
45
3
 
7
 
! Отговори
Преложение преди 8 месеца
Предлагам да ни дойдат политици с визия и да ни оправят!
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Точно това казах, че ГРОБ управляват без никаква визия и само лавират между интересите на различните прислойки държавни служители, като им хвърлят някоя троха отгоре за да не протестират. Нито матряла е зрял, още по-малко елита.
43
9
 
3
 
! Отговори
Ташко Ерменко@ преди 8 месеца
Другари какво още трябва да направим за да спечелим някога парламентарните избори.Защо народа вече не ни вярва?
42
12
 
3
 
! Отговори
666 преди 8 месеца
До Геш
За 9 год моята пенсия се увеличи с 35 лв

А преди 9-те години с колко и за колко време ти се увеличи пенсията бе бахур такъв ??? Няма угодия за вас - искаме си червенушките и тва е, а
41
6
 
14
 
! Отговори
Башка Луд преди 8 месеца
До 36
Вуйчо, ти къде видя дългосрочна политика?
Да, Винету и шайката разбойници, виждат перспективи, дя си осигурят и внуците, за държавата йок!
Образование, здравеопазване, инфраструктура, пенсионно осигуряване, демогравска политика? Нещо от изброените да е приоритет на управляващите, независимо от цвета на партията?
Това не са политици, това са крадци!
40
5
 
10
 
! Отговори
Геш преди 8 месеца
До Анонимен 36
За 9 год моята пенсия се увеличи с 35 лв Пита се в задачата колко ДЪЛГОСРОЧНА трябва да бъде тази ВИЗИЯ за да заживея като човек бе *** суджук ???
39
0
 
7
 
! Отговори
върнете ни Росен Пле преди 8 месеца
Свадата Трошица....

веб-България -политика нефели без новините за десния корем на Розен Десиналиев
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
да е... клоуните и клоунската ви държава.
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Светата троица при следващи избори са пътници към марс. 4есто слушам разговори на старци които са гласували за светата троица като казват 4е дебелия лу.дия и 4е,рния са ги излъгали и с тези 20 лв които им дадоха към пенсиите щели да им купят свещи. Когато ги попитах защо ще им купуват свещи ми казаха за да си светели щото са социално слаби и светата трица неможели да си плащат тока.
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Държава се управлява с дългосрочна визия за икономика, общество и култура десетки години напред, а "народа" винаги иска само повече ядене и пиене, но да е утре. Налага се да се правят структурни реформи от които винаги ще има недоволни, но при "демокрацията" всеки може да крещи, че му потъпкват правата. Затова ще тъпчем и ще пълзим на едно място.