Послушни и непослушни партньори! Борисов 3 като Борисов 2?

И да напуснат Патриотите, Марешки ще ги смени, смята Димитър Ганев
Обновена: 12 юли 2018 16:34 | 12 юли 2018 13:00,
87
Послушни и непослушни партньори! Борисов 3 като Борисов 2?
Снимка: архив "Булфото"

ГЕРБ отново има коалиционен партньор, отново този коалиционен партньор е със сложни взаимоотношения помежду си, с непослушни и послушни играчи, както бяха Радан Кънев, Меглена Кунева, например.

Така политологът Димитър Ганев описа последните напрежения в управляващия съюз и противоречията както сред Патриотите, така и между тях и ГЕРБ.

Според Ганев това са недвусмислените паралели между Сегашното правителство на Бойко Борисов и предишното. Анализаторът обаче смята, че сравняването на отношенията между партньорите в "Борисов 3" и в "Борисов 2" би било погрешно.

Още по темата

"На първо място Обединените патриоти са коалиция от три партии, които са родени от антисистемния характер на своите платформи. В момента, в който антисистемността влезе във властта – това е най-прекият път до политическия фалит", каза Ганев пред БНР.

Затова според него тримата лидери на Патриотите са започнали да търсят някакво лице, което да ги пази от това да изглеждат послушни партньори на Борисов.

"По този начин, с различни инициативи – дали ще намаляваме шума, дали ще обявяваме Крим за руски, Обединените патриоти търсят лице, търсят някаква идентичност. Представете си "Обединени патриоти" как щяха да изглеждат, ако го нямаше Валери Симеонов", каза Ганев.

Според него дори и да се стигне до изваждане на депутатите на Патриотите от властта, това няма да доведе до предсрочни избори. Политологът смята, че Каракачанов, Симеонов и Сидеров си дават много добре сметка, че държат ключа към управлението и че задават част от политическия дневен ред. Освен това двама от тримата са вицепремиери, единият е и министър. Не на последно място е и фактът, че през последните месеци няма сериозни размествания в политическите нагласи на българите.

"Да приемем хипотезата, в която Обединените патриоти напускат властта, то при нови избори какво ще се промени, с кого ще управляват? Трябва да имаме предвид, че г-н Марешки може да получи покана при евентуално разместване в "Обединени патриоти" да стане част от управляващото мнозинство. В този смисъл дали НФСБ, дали "Атака" или ВМРО изтегли част от депутатите си, това не означава непременно предсрочни парламентарни избори", категоричен е Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия на снимките отзад се обръщат в гробовете си като гледат наследниците си.
44
3
 
14
 
! Отговори
до 57 преди 5 години
Как става така, че във всички държави на ЕС И ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ ПОЛИТИЦИТЕ МОЖАХА ДА ГИ ДИГНАТ И СА ДАЛЕЧ НАД НАШИТЕ?Като не могат да се махат, да дойдат такива, които магат. Аман от некадърници.
43
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой политик не може директно да ви вдигне заплатите в частния сектор. Пенсии и държавни заплати могат да вдигнат, за сметка на задлъжняване на следващите поколения. Политикът е там за да прави политики, които след определено време могат да се отразят на икономиката, обществото и образованието, съответно на богатството в държавата и доходите. Тука всички разсъждавате все едно сме през 1980-та година.
42
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мизерници.
41
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСЕКИ ГЛАС ЗА ГЕРБ Е ПИРОН В КОВЧЕГА НА БЪЛГАРИЯ.
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русенският македонец, агеент Шкембе от ДС.Ямболският оннананист, презиращ родителите си.Бургаската, куха батка с акъл, колкото да чисти скумрия на някой траулер.
39
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно това казах, че ГРОБ управляват без никаква визия и само лавират между интересите на различните прислойки държавни служители, като им хвърлят някоя троха отгоре за да не протестират. Нито матряла е зрял, още по-малко елита.
38
12
 
3
 
! Отговори
666 преди 5 години
До ГешЗа 9 год моята пенсия се увеличи с 35 лв А преди 9-те години с колко и за колко време ти се увеличи пенсията бе бахур такъв ??? Няма угодия за вас - искаме си червенушките и тва е, а
37
6
 
14
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
До 36Вуйчо, ти къде видя дългосрочна политика?Да, Винету и шайката разбойници, виждат перспективи, дя си осигурят и внуците, за държавата йок!Образование, здравеопазване, инфраструктура, пенсионно осигуряване, демогравска политика? Нещо от изброените да е приоритет на управляващите, независимо от цвета на партията?Това не са политици, това са крадци!
36
5
 
10
 
! Отговори
Геш преди 5 години
До Анонимен 36За 9 год моята пенсия се увеличи с 35 лв Пита се в задачата колко ДЪЛГОСРОЧНА трябва да бъде тази ВИЗИЯ за да заживея като човек бе *** суджук ???
35
0
 
7
 
! Отговори
върнете ни Росен Пле преди 5 години
Свадата Трошица....веб-България -политика нефели без новините за десния корем на Розен Десиналиев
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да е... клоуните и клоунската ви държава.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светата троица при следващи избори са пътници към марс. 4есто слушам разговори на старци които са гласували за светата троица като казват 4е дебелия лу.дия и 4е,рния са ги излъгали и с тези 20 лв които им дадоха към пенсиите щели да им купят свещи. Когато ги попитах защо ще им купуват свещи ми казаха за да си светели щото са социално слаби и светата трица неможели да си плащат тока.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държава се управлява с дългосрочна визия за икономика, общество и култура десетки години напред, а "народа" винаги иска само повече ядене и пиене, но да е утре. Налага се да се правят структурни реформи от които винаги ще има недоволни, но при "демокрацията" всеки може да крещи, че му потъпкват правата. Затова ще тъпчем и ще пълзим на едно място.
31
4
 
3
 
! Отговори
СВЯТ преди 5 години
РЕШЕНИЕТО Е Д П С ГОСПОДА НЕСЕ СРАМУВАЙТЕ КОГАТО ГЛАСУВАТЕ
30
0
 
7
 
! Отговори
фалшива новина? преди 5 години
Официална покана от г-н Боко Тиквата до децата от Тайланд..нека да дойдат в БГ и да разкажат на всички как се оцелява без ток,светлина, храна и вода...Нека БГ народът се научи и да не мрънка много, като му се махне от главата на Лидерът на Балканите....
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да видя осъдени полицаи, митничари и нагоре по-веригата. Засега в панделата влизат само кокошкари и извършили убийства при битови скандали...
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Do 20С твърди десни убеждения съм. За последно гласувах за СДС, доколкото си спомням през 1997 г. Разочаровах се от Костов, защото и при него се крадеше. От тогава не гласувам. Не, че съм аполитичен, не виждам политическа организация, която да споделя разбиранията ми за държавно управление. За съжаление като мен са половината българи. Някои напуснаха държавата, други се спасяваме поединично на пук на управлението.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, ***
26
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ нямат алтернатива.