Послушни и непослушни партньори! Борисов 3 като Борисов 2?

И да напуснат Патриотите, Марешки ще ги смени, смята Димитър Ганев
Обновена: 12 юли 2018 16:34 | 12 юли 2018 13:00,
87
Послушни и непослушни партньори! Борисов 3 като Борисов 2?
Снимка: архив "Булфото"

ГЕРБ отново има коалиционен партньор, отново този коалиционен партньор е със сложни взаимоотношения помежду си, с непослушни и послушни играчи, както бяха Радан Кънев, Меглена Кунева, например.

Така политологът Димитър Ганев описа последните напрежения в управляващия съюз и противоречията както сред Патриотите, така и между тях и ГЕРБ.

Според Ганев това са недвусмислените паралели между Сегашното правителство на Бойко Борисов и предишното. Анализаторът обаче смята, че сравняването на отношенията между партньорите в "Борисов 3" и в "Борисов 2" би било погрешно.

Още по темата

"На първо място Обединените патриоти са коалиция от три партии, които са родени от антисистемния характер на своите платформи. В момента, в който антисистемността влезе във властта – това е най-прекият път до политическия фалит", каза Ганев пред БНР.

Затова според него тримата лидери на Патриотите са започнали да търсят някакво лице, което да ги пази от това да изглеждат послушни партньори на Борисов.

"По този начин, с различни инициативи – дали ще намаляваме шума, дали ще обявяваме Крим за руски, Обединените патриоти търсят лице, търсят някаква идентичност. Представете си "Обединени патриоти" как щяха да изглеждат, ако го нямаше Валери Симеонов", каза Ганев.

Според него дори и да се стигне до изваждане на депутатите на Патриотите от властта, това няма да доведе до предсрочни избори. Политологът смята, че Каракачанов, Симеонов и Сидеров си дават много добре сметка, че държат ключа към управлението и че задават част от политическия дневен ред. Освен това двама от тримата са вицепремиери, единият е и министър. Не на последно място е и фактът, че през последните месеци няма сериозни размествания в политическите нагласи на българите.

"Да приемем хипотезата, в която Обединените патриоти напускат властта, то при нови избори какво ще се промени, с кого ще управляват? Трябва да имаме предвид, че г-н Марешки може да получи покана при евентуално разместване в "Обединени патриоти" да стане част от управляващото мнозинство. В този смисъл дали НФСБ, дали "Атака" или ВМРО изтегли част от депутатите си, това не означава непременно предсрочни парламентарни избори", категоричен е Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
Агент Буда и Пудела преди 5 години
Са дребни политически тарикати и големи крадци!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алтернативата е да се гласува за някой който не е бил в апартамента досега. Вярно че така беше и с царя и после и Борисов, но по-големи некадърници от тези които досега управляваха е трудно да се намерят, така че няма какво да се губи, а да всеки да гласува за някой който му се стори читав, но да не е бил в бранша...
23
2
 
4
 
! Отговори
Do 24 преди 5 години
До АнонименАми, започвай да правиш революция, де.Или не гласуваш...но и революции не правиш- чакаш някой друг...че така най-лесно.
22
1
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
И да доразвия: електоратът иска д априравния, идеята за върха с идеята за равнината и всичко да стане една хоризонтална тепсия. Когато това се получи, както стана с Бойко, имаме едно Блатно Безвремие с всепоглъщаща всичко тиня! Разберете, Върхът не може да бъде приравняван с Низината. Низината, ако иска да е на Върха, трябва да го изкатери!
21
3
 
8
 
! Отговори
Съдията преди 5 години
избори няманикой не гласувааз не познавам нито един човек, който да гласувавсичко е шашарма
20
3
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До Ф.Е. ДжержинскиАлтернатива, много отдавна има. идеите на Българският Саракт широко бяха прокламирани през годините, но електоратът, не е дорасъл като съзнание за тях. Защо? Защото за електората е важен тумбака и черпака! А, когато под алтернатива се разбира по-голям казан с по-дълбок черпак и по-голям тумбак, как искаме нещо да се промени?! Бойко е пряк резултат от това съзнание. Затова, той им рече: "Аз съм *** и вие сте прости, затова се разбираме".
19
3
 
10
 
! Отговори
Do 20 преди 5 години
До до 20Ами, гласувайте си за мутрата като няма закой, бе.После да не ревето по форумите кой какъв бил и т.н.А, алтернатива винаги има. Винаги има за кого да гласуваш.И да...десницата също е алтернатива.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма послушни няма не послушни всички са *** мирише на гьотверени от всички страни
17
3
 
10
 
! Отговори
до 20 преди 5 години
Сегашните не са читави. Спор няма. Но, кой да изберем - олигарсите от БСП или нарцисите от т.н. стара десница ?! ... или ДПС и да закриваме държавата ?!
16
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се оплаквайте. Сами си ги избрахте тези от снимката. Заедно с банкялийската мутра.Ще си мълчите, докато тези ви крадат и ще си траете.И на следващитв избори пак за ГЕРБ, че нали...нямало за кой друг.
15
2
 
21
 
! Отговори
ex преди 5 години
Тримата от Доньо Донев....
14
2
 
18
 
! Отговори
Вълю шилото преди 5 години
Ден да мине-друг да дойде - ТОВА Е управлението на герб
13
1
 
17
 
! Отговори
ex преди 5 години
Маскари!
12
1
 
19
 
! Отговори
Ф.Е. Джержински преди 5 години
Т.н. патриоти са вулгарни келепирджии. Волен е бялото пуделче на Путин, Валери е очеваден лобист на някои фирми, а Краско е за който плаща повече. От друга страна Бойко е на болшевишкия принцип - вся власт съвета. За сега някакси се разбират за голямата лапаница. Докога ще е така не се знае. А, народа опъва каиша и гледа сеир.Най-*** е, че алтернатива няма.
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои са тези мушмороци, които искат да управляват като средновековни феодали и да крадат до самозабрава. За една власт забравиха и род и родина не патриоти, а ***.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БГ има не един, а цели 4 държавника, браво вървим напред със големи крачки и жънем успех след успех, тъй де Тиквата жъне и папата го калесва по тиквата.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво съвпадение - и всичко останало е като при Борисов 2
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпоодата на снимката са вулгарни неуважителни побойници кьм всички които се опитат да им се изпречат пред далаверите им които са 99% за личните им падишах облаги!
7
5
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Към Борисов: Довиждане, довиждане, довиждане, довиждане... Не! Сбогом Борисов, Сбогом!
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Воленe ти откога стана васал на евроатлантиците и на Copoc.