Послушни и непослушни партньори! Борисов 3 като Борисов 2?

И да напуснат Патриотите, Марешки ще ги смени, смята Димитър Ганев
Обновена: 12 юли 2018 16:34 | 12 юли 2018 13:00, Вера К. Александрова
87
Послушни и непослушни партньори! Борисов 3 като Борисов 2?
Снимка: архив "Булфото"

ГЕРБ отново има коалиционен партньор, отново този коалиционен партньор е със сложни взаимоотношения помежду си, с непослушни и послушни играчи, както бяха Радан Кънев, Меглена Кунева, например.

Така политологът Димитър Ганев описа последните напрежения в управляващия съюз и противоречията както сред Патриотите, така и между тях и ГЕРБ.

Според Ганев това са недвусмислените паралели между Сегашното правителство на Бойко Борисов и предишното. Анализаторът обаче смята, че сравняването на отношенията между партньорите в "Борисов 3" и в "Борисов 2" би било погрешно.

Още по темата

"На първо място Обединените патриоти са коалиция от три партии, които са родени от антисистемния характер на своите платформи. В момента, в който антисистемността влезе във властта – това е най-прекият път до политическия фалит", каза Ганев пред БНР.

Затова според него тримата лидери на Патриотите са започнали да търсят някакво лице, което да ги пази от това да изглеждат послушни партньори на Борисов.

"По този начин, с различни инициативи – дали ще намаляваме шума, дали ще обявяваме Крим за руски, Обединените патриоти търсят лице, търсят някаква идентичност. Представете си "Обединени патриоти" как щяха да изглеждат, ако го нямаше Валери Симеонов", каза Ганев.

Според него дори и да се стигне до изваждане на депутатите на Патриотите от властта, това няма да доведе до предсрочни избори. Политологът смята, че Каракачанов, Симеонов и Сидеров си дават много добре сметка, че държат ключа към управлението и че задават част от политическия дневен ред. Освен това двама от тримата са вицепремиери, единият е и министър. Не на последно място е и фактът, че през последните месеци няма сериозни размествания в политическите нагласи на българите.

"Да приемем хипотезата, в която Обединените патриоти напускат властта, то при нови избори какво ще се промени, с кого ще управляват? Трябва да имаме предвид, че г-н Марешки може да получи покана при евентуално разместване в "Обединени патриоти" да стане част от управляващото мнозинство. В този смисъл дали НФСБ, дали "Атака" или ВМРО изтегли част от депутатите си, това не означава непременно предсрочни парламентарни избори", категоричен е Ганев.


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
3
 
! Отговори
СВЯТ преди 8 месеца
РЕШЕНИЕТО Е Д П С ГОСПОДА НЕСЕ СРАМУВАЙТЕ КОГАТО ГЛАСУВАТЕ
34
0
 
7
 
! Отговори
фалшива новина? преди 8 месеца
Официална покана от г-н Боко Тиквата до децата от Тайланд..нека да дойдат в БГ и да разкажат на всички как се оцелява без ток,светлина, храна и вода...Нека БГ народът се научи и да не мрънка много, като му се махне от главата на Лидерът на Балканите....
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Искам да видя осъдени полицаи, митничари и нагоре по-веригата. Засега в панделата влизат само кокошкари и извършили убийства при битови скандали...
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Do 20
С твърди десни убеждения съм. За последно гласувах за СДС, доколкото си спомням през 1997 г. Разочаровах се от Костов, защото и при него се крадеше. От тогава не гласувам. Не, че съм аполитичен, не виждам политическа организация, която да споделя разбиранията ми за държавно управление. За съжаление като мен са половината българи. Някои напуснаха държавата, други се спасяваме поединично на пук на управлението.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не става да се гласува за такива, които не са били до сега в парламента. Познавам няколко Патриоти, нови лица, има един свръх богат, дете на богати родители, бивш наркоман, изгонен от Герб...

Да гласувам ли за него а?
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ганчо, Ганчо
29
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ГЕРБ нямат алтернатива.
28
0
 
6
 
! Отговори
Агент Буда и Пудела преди 8 месеца
Са дребни политически тарикати и големи крадци!
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Алтернативата е да се гласува за някой който не е бил в апартамента досега. Вярно че така беше и с царя и после и Борисов, но по-големи некадърници от тези които досега управляваха е трудно да се намерят, така че няма какво да се губи, а да всеки да гласува за някой който му се стори читав, но да не е бил в бранша...
26
2
 
4
 
! Отговори
Do 24 преди 8 месеца
До Анонимен

Ами, започвай да правиш революция, де.
Или не гласуваш...но и революции не правиш- чакаш някой друг...че така най-лесно.
25
1
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 8 месеца
И да доразвия: електоратът иска д априравния, идеята за върха с идеята за равнината и всичко да стане една хоризонтална тепсия. Когато това се получи, както стана с Бойко, имаме едно Блатно Безвремие с всепоглъщаща всичко тиня! Разберете, Върхът не може да бъде приравняван с Низината. Низината, ако иска да е на Върха, трябва да го изкатери!
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И аз отдавна не гласувам, то няма за кого. Знам, че трябва да се гласува ама това е положението...

Почвам да си мисля, че тези неща се оправят само с революция..
23
3
 
8
 
! Отговори
Съдията преди 8 месеца
избори няма
никой не гласува
аз не познавам нито един човек, който да гласува

всичко е шашарма
22
3
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 8 месеца
До Ф.Е. Джержински
Алтернатива, много отдавна има. идеите на Българският Саракт широко бяха прокламирани през годините, но електоратът, не е дорасъл като съзнание за тях. Защо? Защото за електората е важен тумбака и черпака! А, когато под алтернатива се разбира по-голям казан с по-дълбок черпак и по-голям тумбак, как искаме нещо да се промени?! Бойко е пряк резултат от това съзнание. Затова, той им рече: "Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме".
21
3
 
10
 
! Отговори
Do 20 преди 8 месеца
До до 20

Ами, гласувайте си за мутрата като няма закой, бе.
После да не ревето по форумите кой какъв бил и т.н.

А, алтернатива винаги има. Винаги има за кого да гласуваш.
И да...десницата също е алтернатива.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма послушни няма не послушни всички са *** мирише на гьотверени от всички страни
19
3
 
10
 
! Отговори
до 20 преди 8 месеца
Сегашните не са читави. Спор няма. Но, кой да изберем - олигарсите от БСП или нарцисите от т.н. стара десница ?! ... или ДПС и да закриваме държавата ?!
18
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не се оплаквайте. Сами си ги избрахте тези от снимката. Заедно с банкялийската мутра.

Ще си мълчите, докато тези ви крадат и ще си траете.
И на следващитв избори пак за ГЕРБ, че нали...нямало за кой друг.
17
3
 
15
 
! Отговори
Киро Скалата преди 8 месеца
Тея тримата почнах да ги харесвам точно колкото Цветан Цветанов, Пеевски и Гущеров..
16
2
 
21
 
! Отговори
ex преди 8 месеца
Тримата от Доньо Донев....