Послушни и непослушни партньори! Борисов 3 като Борисов 2?

И да напуснат Патриотите, Марешки ще ги смени, смята Димитър Ганев
Обновена: 12 юли 2018 16:34 | 12 юли 2018 13:00,
87
Послушни и непослушни партньори! Борисов 3 като Борисов 2?
Снимка: архив "Булфото"

ГЕРБ отново има коалиционен партньор, отново този коалиционен партньор е със сложни взаимоотношения помежду си, с непослушни и послушни играчи, както бяха Радан Кънев, Меглена Кунева, например.

Така политологът Димитър Ганев описа последните напрежения в управляващия съюз и противоречията както сред Патриотите, така и между тях и ГЕРБ.

Според Ганев това са недвусмислените паралели между Сегашното правителство на Бойко Борисов и предишното. Анализаторът обаче смята, че сравняването на отношенията между партньорите в "Борисов 3" и в "Борисов 2" би било погрешно.

Още по темата

"На първо място Обединените патриоти са коалиция от три партии, които са родени от антисистемния характер на своите платформи. В момента, в който антисистемността влезе във властта – това е най-прекият път до политическия фалит", каза Ганев пред БНР.

Затова според него тримата лидери на Патриотите са започнали да търсят някакво лице, което да ги пази от това да изглеждат послушни партньори на Борисов.

"По този начин, с различни инициативи – дали ще намаляваме шума, дали ще обявяваме Крим за руски, Обединените патриоти търсят лице, търсят някаква идентичност. Представете си "Обединени патриоти" как щяха да изглеждат, ако го нямаше Валери Симеонов", каза Ганев.

Според него дори и да се стигне до изваждане на депутатите на Патриотите от властта, това няма да доведе до предсрочни избори. Политологът смята, че Каракачанов, Симеонов и Сидеров си дават много добре сметка, че държат ключа към управлението и че задават част от политическия дневен ред. Освен това двама от тримата са вицепремиери, единият е и министър. Не на последно място е и фактът, че през последните месеци няма сериозни размествания в политическите нагласи на българите.

"Да приемем хипотезата, в която Обединените патриоти напускат властта, то при нови избори какво ще се промени, с кого ще управляват? Трябва да имаме предвид, че г-н Марешки може да получи покана при евентуално разместване в "Обединени патриоти" да стане част от управляващото мнозинство. В този смисъл дали НФСБ, дали "Атака" или ВМРО изтегли част от депутатите си, това не означава непременно предсрочни парламентарни избори", категоричен е Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРП -покорните ,тия послушните .
64
6
 
8
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, М.Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Мих.Константинов
63
12
 
8
 
! Отговори
Г преди 5 години
Никога БСП на власт, никога, никога, никога или трагедия за целия Български народ.
62
4
 
7
 
! Отговори
цурук ретърн Росен преди 5 години
треа да е ясно!една цувня нема да напишеме ако не ни върнета на сайта Росен-рохгатия шотладски баф-джафсвободата на словото изисква перманентно присъствие на плевналиев на този саит!
61
1
 
10
 
! Отговори
24/7 преди 5 години
Тези тримата пародийни патриотари , ако се кандидатират по отделно на избори , са направо за музея с партийките им. Или с други думи казано , интереса клати феса.
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАРАКАЧАНОВ МИ ПРИЛИЧА НА РЕКЛАМА ЗА ЕСПУ.МИЗАН.
59
0
 
7
 
! Отговори
до 56 преди 5 години
Точно!)
58
0
 
29
 
! Отговори
аз преди 5 години
Волен - най-големия *** в българската политика!
57
2
 
31
 
! Отговори
факт преди 5 години
ОП -Обединени простаци .
56
3
 
22
 
! Отговори
г преди 5 години
ОП -Обединени в простотията.
55
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Основният проблем на българите е, че са останали с мисленето от 80те"А ти момче си останал с мисленето от 90-те, когато с безкрайните реформи, шокови терапи, план Ран Ът, ликвидационни съвети, сринахме икономиката до нула.Виж цифрите:От 15 млн кози, овце, прасета, *** в момента са 3 млн.От произведени 100 хил тона сух тютюн в момента са 15, 20, а правехме най хубавото Малборо у нас.Поливните площи от 30% са 2% затова нямаме градинарство овощарство и в следствие Хранителна промишленост
54
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия тримцата убавци на кои ви проличат, а? Помните ли Доньо Донев, а? Ама само приличат, иначе не са те. Вие сте.
53
4
 
5
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам на изборите да сменим ГЕРБ с БСП или ДПС или Патриотите или Атака или новите които ще ни дойдат за изборите и после новото правителство така да организира икономиката и да внедрят ифраструктурни проекти така че жизненият стандарт да ни се вдигне. Сега при демокрацията можем да си смяме, свободни сме да избираме. Демокрацията е най-съвършената система, никой не е измислил по-добра.
52
5
 
30
 
! Отговори
до 60 преди 5 години
Основният ти проблем е, че си *** на ГЕРБ и ОП.Работата на всяко правителство е така да организира икономиката, такива инфраструктурни проекти да внедри, та жизненият стандарт да се вдигне. Хората ги докарахте до положение да работят по 14 даже 16 часа за максимум 500 лева.И не се засрамихте, че заемате тия длъжности и държите народа в мизерия. И СТЕ СЕ ЗАЛЕПИЛИ ЗА КОАЛИЦИЯТА С гроб само за пари и облаги.
51
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отчет за еврофондовете не е нужно ГЕРБ да дава. Има го всичко в интернет, какви проекти, какво е направено, колко е похачено. Всичко е предимно асфалт и стадиони и балетни зали по селата - така иска Брюксел. Плащаме всноски за ЕСи те ни връщат вноската с условието да полагаме асвфалт и да строим балетни зали по селата, но не и за развитие на собствени технологии и производства, всичко внасяма от ЕС.
50
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основният проблем на българите е, че са останали с мисленето от 80те и чакат държавата и правителството да им вдигне заплатите, вместо да вземат живота си в свои ръце, да работят усърдно за фирмата, да идват първи и да си тръгват последни, да дават всичко от себе си за работодателя, и работодателят като види накрая на годинита колко голяма е печлбата милиони, няма да си каже - е сега ще си купя нова S класа или яхта и няма да давам пари за манекенки, ами ще вдигна заплатите на работниците.
49
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тия и ГЕРБ крадат като за последно. После врещят, че заплати и пенсии не зависели от тях.
48
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Предлагам да дойде Станишев от Брюксел и да вдигне пенсиите и заплатите!"А не е ли редно преди това, Бат Бойко Балкански да даде отчет, какъв е ефекта за икономиката от "усвоените" за 10 години милиарди еврофондове или какво стана с празния чек за 16 милиарда които му гласуваха Герб и "коалиционните партньори" преди 2 години.
47
5
 
10
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Предлагам на изборите да ни дойдат нови политици които дигат заплати и пенсии и да гласуваме за тях да ни ги дигнат, аман вече от такива дето само ни идват, а не ни ги дигат!
46
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко премиери има таз държава да не сме Катар бе, тия на кой са нужни и за какво вземат заплати единия мери шума и получава министерска заплата, дебелия не прави нищо, а третия е клоун от цирка колко ни струват тия общо.