Забраниха шума: От 23 ч. до 8 ч. в цялата страна няма да дъни!

Изключение се прави само за гари и общински мероприятия
Обновена: 12 юли 2018 16:35 | 12 юли 2018 15:10,
189
Забраниха шума: От 23 ч. до 8 ч. в цялата страна няма да дъни!
Снимка: архив "Булфото"

Парламентът забрани шума в населените места от 23 часа до 8 часа сутринта. Депутатите одобриха на първо четене предложенията на вицепремиера Валери Симеонов за защита от шума.

Новите текстове предвиждат при вдигане на шум в обекти в близост до жилищни сгради, да се повишат санкциите. При първо нарушение заведението-нарушител ще се затваря до седем дни, при повторно – до 30 дни, съобщи БНР.

Законът въвежда изискването озвучаването на откритите площи да става само с озвучителни средства с монтирани автоматични регулатори, които контролират нивото на звука така че той да не надвишава граничните стойности.

Още по темата

Изключение се прави за гари, автогари и аерогари, уточни "Фокус". Общинските мероприятия също се освобождават от въведените ограничения.

Контролът по спазването на новите правила се възлага на МВР.

Според Димитър Бойчев от ГЕРБ, това е крайна мярка.

"Защото повечето проблеми са в летния туристически сезон, където са и повечето открити заведения, а нашият сезон е толкова къс, че според мен това заведение е безсмислено повече да работи", смята той.

Вицепремиерът Симеонов обаче контрира:

"Ще изпаднем в същата ситуация, в която сме и в момента – с констативни протоколи, с препращане до община – една дискотека необезшумена с отворени обеми, която дъни и побърква целия Несебърски залив".

От ДПС разкритикуваха законопроекта, настоявайки, че той отнема функции на общините.

"Заради Бургас или заради Варна ще изгорят и всички други общини в България", предупреди Танер Али.
Законопроектът е продължение на акциите на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в черноморските ни курорти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои спазва никои кого го интересува валери симеонов
167
0
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
До 171Ами, именно, че не се спазва часовото ограничение.
166
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно защото работим по цял ден и сме изморени, качвам и свалям гуми по цял ден всеки ден на тирове и ремаркета, затова имаме право на отпускане и веселие поне една седмица в годината, съгласен съм за часовото ограничение, но не както някои хора се изказват и изхвърлят да бутат с багери и сабарят заведения. Има си време, от толкова до толкова за силна музика и вечерта хората да почиват. Всеки има нужда от почивка.
165
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ъм не става така защото няма такова място само за купон в бг защото има хора които работят и са изморени искат да спят не е им до купон. Затова музиката не трябва да се чува в 23:00 до 8:00 или 9:00. Вие купонджиите вие сте мързелите защото вие сте се родили в богати семейства и ние работниците не може да си позволим купони всеки ден защото сме се родили с бедно семейство и трудолюбиви родители и парите не стигат за купони. Съжалявам ама не си давам парите за тъпотий.
164
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво ми я хвалите тая Европа бе, ходили ли сте в Европа да работите да видите как е там ? Робски труд за без пари и без почивен ден. Стандарта на живот бил много висок, да но за кои ? Не за нас българите определено. България си е много добре 5 работни дни събота и неделя се почива, а лятото е за почивка. Който иска спокойствие на балкана който иска купон на Какао Бийч. Мястото си е перфектно за младежта. На вас 90% от хората в българия каквото и да бъде променено винаги има за какво да мрънкате.
163
4
 
3
 
! Отговори
Мариана преди 5 години
Подкрепям (Анонимен потребител) в България остават само пенсионери и мързели, младежта бяга в чужбина да робува защото (Европа) съсипа икономиката на България, и най вече Америка и марионетките на някои " Мутри Тарикати " които. Не музиката ви пречи по заведенията, а промитите ви мозъци и пенсионерски разсъждения и мързелът до мозъка на костите си. В България има места за всеки има тишина има и места за купони. Всеки сам решава къде да отиде.
162
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен потребител преди 5 години
Браво браво спрете музиката на всякъде за да заприличаме като в Европа робски труд по 14-16 часа на ден всеки ден, без нито ден свободно време и забавление за младите хора в България, защото те бягат от тук заради хора точно като вас. Останете си само пенсионери и мързели в България да ви е тихо и спокойно пък после си ревете че нямало млади хора в България.
161
8
 
2
 
! Отговори
Какао Бийч преди 5 години
Спрете музиката посред нощ, забранете пушенето в заведенията, окей дай да изгоним всипки млади от България на които им се живее и да останат само хейтъри пенсионери и егоисти. Едно място има където можеш да се веселиш орез лятото и вие не спряхте да мрънкате да го разрушат. Ходете на балкан там е тихо.
160
1
 
4
 
! Отговори
Какао Бийч преди 5 години
Анонимен няма никуде извън България такъв шум ? Ти в Белград ходил ли си на второ място След Ню Йорк по нощен Живот където дискотеките кръчмите и всякакви заведения не затварят денонощно...
159
0
 
0
 
! Отговори
,., преди 5 години
Boy po teroristite na agresivnite silni nostni muziki i psihomazohisti!
158
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kraino vreme besche da se sore schuma ot savedenijata ns mutrenskite bigataschi v sofia po moreto i zl bg. V eu nama nikade takav schum kakto v bg bravo na simionov da jivee 100 g
157
0
 
6
 
! Отговори
Ало, днес преди 5 години
Не премахвайте коментари, изразяващи свободното мнение на хората! Заради такива типове като вас, събирателното "български медии" е "само" на 130 място в света, т.е. на последно. Не ни правете на по- прости от вас самите. Класацията доказва правдиво, кой за какво се бори, и "колко пари струва".
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ремонти се правят денонощно
155
0
 
15
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Искам и строги ограничения за коли и мотори, които ни правят луди вечер след като утихне всичко.
154
3
 
7
 
! Отговори
Крадец преди 5 години
Мразя шумът и купоните и наливанията и безразборния секс. Това не е живот тяхното защото те така се мъчат и умират бавно по този начин то няма смисъл да живеят. После едва ли ще се събудят от алкохола като се трупнат на пода. Тогава ги преджобваш крадеш им парите снимаш им личната карта от пред от зад и ако имат кредитни карти и ПИН кодове снимаш и това и довиждане после точи парите им точи всичко до стотинка.
153
2
 
15
 
! Отговори
Бг.реалност преди 5 години
Така ли?Адски съм любопитен доколко ще се налагат и прилагат тези санкции ?Виждал съм какво точно прави полицията когато е извикана заради дънеща ,,музика" в заведение в 1 сутринта в непосредствена близост до жилищни сгради.Какво прави ли...? абсолютно НИЩО !А да видим новото 20-се сега.
152
2
 
18
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Оплакваме се , че в България идват само отрепките на почивка ,но ние сами създаваме предпоставките за евтин туризъм. Хората с пари няма да дойдат - няма нормална инфраструктура, разбити пътища, чалга дъни от капанчетата, персоналът груб и лаком за пари, храната навсякъде една и съща, на плажа ти смъкват кожата с такси за чадъри, шум и крясъци до зори. Ти ако имаш финасова възможност би ли си харчил парите на такова място?
151
1
 
12
 
! Отговори
До анонимката 122 преди 5 години
И къде ще избягат младите? В коя друга държава ще могат да си крещят и дънят музика до зори без наказания? Като пишете нещо , мислете, бе. Все от някъде трябва да се започне с промените, за да заприличаме поне малко на нормална държава. И сега никой не спира младите да заминават. Като поживеят в чужбина и видят за какво става дума, сами ще искат да се върнат. Изглежда никога не си живял извън България, човече.
150
0
 
12
 
! Отговори
Модерното преди 5 години
Санкциите за заведения са О.К. но след това кой ще контролира дали е затворено? А за частните имоти и партита? Как ще се контролират и какви ще са санкциите? Как ще контролират ромските маанетата до посреднощ? И как ще ги санкционират? А как ще контролират и високите децибели през деня, те също нарушават спокойствието на гражданите?
149
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забраната важи САМО за етнически българи