Забраниха шума: От 23 ч. до 8 ч. в цялата страна няма да дъни!

Изключение се прави само за гари и общински мероприятия
Обновена: 12 юли 2018 16:35 | 12 юли 2018 15:10,
189
Забраниха шума: От 23 ч. до 8 ч. в цялата страна няма да дъни!
Снимка: архив "Булфото"

Парламентът забрани шума в населените места от 23 часа до 8 часа сутринта. Депутатите одобриха на първо четене предложенията на вицепремиера Валери Симеонов за защита от шума.

Новите текстове предвиждат при вдигане на шум в обекти в близост до жилищни сгради, да се повишат санкциите. При първо нарушение заведението-нарушител ще се затваря до седем дни, при повторно – до 30 дни, съобщи БНР.

Законът въвежда изискването озвучаването на откритите площи да става само с озвучителни средства с монтирани автоматични регулатори, които контролират нивото на звука така че той да не надвишава граничните стойности.

Още по темата

Изключение се прави за гари, автогари и аерогари, уточни "Фокус". Общинските мероприятия също се освобождават от въведените ограничения.

Контролът по спазването на новите правила се възлага на МВР.

Според Димитър Бойчев от ГЕРБ, това е крайна мярка.

"Защото повечето проблеми са в летния туристически сезон, където са и повечето открити заведения, а нашият сезон е толкова къс, че според мен това заведение е безсмислено повече да работи", смята той.

Вицепремиерът Симеонов обаче контрира:

"Ще изпаднем в същата ситуация, в която сме и в момента – с констативни протоколи, с препращане до община – една дискотека необезшумена с отворени обеми, която дъни и побърква целия Несебърски залив".

От ДПС разкритикуваха законопроекта, настоявайки, че той отнема функции на общините.

"Заради Бургас или заради Варна ще изгорят и всички други общини в България", предупреди Танер Али.
Законопроектът е продължение на акциите на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в черноморските ни курорти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
44
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Чудесно , но този закон да важи и за р0мите...
107
8
 
59
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Браво на Валери Симеонов! Браво на Обединените патриоти! Пребориха се, а разните мутри нека си ***!
106
3
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, няма място в Европа, където след 22:00 да е разрешено вдигането на шум. Забавление не означава заради теб да стои буден цял квартал, хотел, пък дори и само къща - шум на определени места, при определени условия и строги ограничения.
105
1
 
34
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Съгласен съм.
104
1
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 5 години
До Анонимен 89Вместо за пенсионерите хвани се за клечката за зъби,дето ти е в гащите,джендърче!
103
2
 
51
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Това отнася ли се за Исляма ?Ходжата започва в 5 сутринта да пищи от Минарето ?
102
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа си "DJ" не е особено преспективна кариерна ориентация, не и за повече от 10 човека в страната. А не ми казвай, че считаш стотината работни места за охрани, сервитьори, бармани и дежурни нарко дилъри за "хляба на нацията", че е смешно ...
101
1
 
47
 
! Отговори
Браво Валери , браво преди 5 години
Махалата в Казанлък също - сектантите които надуват майнета там до 1 през нощта ни мъчат и кметицата ни жалка не взима мерки :( Подложени сме на ГЕНОЦИД звуков ! Джамиите по селата и за тях да се отнася - какво ми надуват тези мегафони , трябва звука да е контролиран !!!! САМО ЗАРАДИ ТОВА ПОДКРЕПЯМ С ДВЕ РЪЦЕ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ (инъче си е ръб от всякъде ) но за това ми се издигна в очите. ЗАКОНА ГО ПРИЕМАЙТЕ И ДА СЕ НАЛАГА И СПАЗВА !!!
100
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"българия се превърна в дестинация в която идваха световно известни имена в музиката,"ХАХАХХА !!!Защото сме направили 5 "шумотеки", в кото идват световно безисвестни "диджей", който са забравени 10 дена, след последния си "трак" трябва да траем невероятна дъндания и простотия в "българия". Знам, че не я харесваш., ама пиши България с главна буква, моля те !
99
19
 
4
 
! Отговори
Г-н преди 5 години
Да така е,ама не,вие искате да си изгоните туристите.
98
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за ***'алата от благоевград важи ли?
97
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
победиха враговете на българия, които искат да останем без препитание.да се беше борил с наркобосовете и убийците щях да го призная, ама с диджеите... пълен паллячо
96
0
 
44
 
! Отговори
Перко Изперков преди 5 години
При първо нарушение заведението-нарушител ще се затваря до седем дни, при повторно до 30 дни, съобщи БНР.А ако не е заведение а група от римляни с 2 kw музика идваща от каруцата в маалата и кантяща из целия град брой ли се???Там сигурно може защото такива са културни особености на етноса и ако не ги уважаваме не сме толерантни и расисти!
95
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен съседите ми правят дискотека през няколко дни и полицията отдавна вече не идва на сигнали!
94
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъня звучи много литературно
93
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-сетне малко се цивилизовахме, поне на хартия сме като в белия свят! В САЩ за шум след 22.00 полицията ти прави предупреждение, и ако не мирясаш - глоба, и други мерки
92
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега да видим, в гетата дали ще се спазва ЗАКОНА
91
37
 
6
 
! Отговори
винкел комунист преди 5 години
мога да кажа само: голяма грешка !българия се превърна в дестинация в която идваха световно известни имена в музиката, само защото либерализирахме условията които позволяват това... сега се връщаме на нивото от 90те.. сърбия, румъния, гърция, само това чакат... и без това най големите електро и хип хоп фестивали са вече в сърбия, за какво и е на българия този шум ? няма проблем, че в тази сфера работят хиляди млади хора, търговци, хора от цяла българия. за туризма да не говорим- големи загуби..
90
4
 
47
 
! Отговори
СЕРЖАНТ преди 5 години
КОЙТО ИСКА СИЛНА МУЗИКА ДА СИ СЛАГА СЛУШАЛКИТЕ И , АКО ИСКА 24 ЧАСА ДА СИ СЛУША.
89
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"За увеселителни курорти е рано, някои хора тогава излизат."Не знаех, че в България имаме от тези. Нима си помисли, че зщаото 5% от посетителтие се друсат и пият като прасета, ходейки по няколко наркомански сбирки, това автоматично превръща Слънчев Бряг и сие в "увеселителни курорти" ?