Забраниха шума: От 23 ч. до 8 ч. в цялата страна няма да дъни!

Изключение се прави само за гари и общински мероприятия
Обновена: 12 юли 2018 16:35 | 12 юли 2018 15:10,
189
Забраниха шума: От 23 ч. до 8 ч. в цялата страна няма да дъни!
Снимка: архив "Булфото"

Парламентът забрани шума в населените места от 23 часа до 8 часа сутринта. Депутатите одобриха на първо четене предложенията на вицепремиера Валери Симеонов за защита от шума.

Новите текстове предвиждат при вдигане на шум в обекти в близост до жилищни сгради, да се повишат санкциите. При първо нарушение заведението-нарушител ще се затваря до седем дни, при повторно – до 30 дни, съобщи БНР.

Законът въвежда изискването озвучаването на откритите площи да става само с озвучителни средства с монтирани автоматични регулатори, които контролират нивото на звука така че той да не надвишава граничните стойности.

Още по темата

Изключение се прави за гари, автогари и аерогари, уточни "Фокус". Общинските мероприятия също се освобождават от въведените ограничения.

Контролът по спазването на новите правила се възлага на МВР.

Според Димитър Бойчев от ГЕРБ, това е крайна мярка.

"Защото повечето проблеми са в летния туристически сезон, където са и повечето открити заведения, а нашият сезон е толкова къс, че според мен това заведение е безсмислено повече да работи", смята той.

Вицепремиерът Симеонов обаче контрира:

"Ще изпаднем в същата ситуация, в която сме и в момента – с констативни протоколи, с препращане до община – една дискотека необезшумена с отворени обеми, която дъни и побърква целия Несебърски залив".

От ДПС разкритикуваха законопроекта, настоявайки, че той отнема функции на общините.

"Заради Бургас или заради Варна ще изгорят и всички други общини в България", предупреди Танер Али.
Законопроектът е продължение на акциите на вицепремиера Валери Симеонов срещу шума в черноморските ни курорти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
39
 
! Отговори
Webley revolver преди 5 години
Това е хубаво. Сега ако със закон забранят и определени деградивни музикални стилове, ще е чудно. Да не говорим, че това няма да промени гнусната клоака Слънчак, но поне само ще смърди, без шум. И все пак това е само първо четене.
87
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам нищо против забавленията ... Докатои не ми пречат на мен. Щом мога да чуя и разпозная една песен, докато съм вътре във вилата си, от дискотека на 500 метра, значи определено мнещои не е наред по това море.
86
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е по тоя случай всички пенсси днес ще му дръпнат един як купон чааааааак до 17:00 следобяд , после ченето в чашата , и от 17:45 здрав сън ! И утре в 03:45 сутринта свежи като краставици сядат да четат последните новини за подвизите на сибирското императорче ...
85
34
 
7
 
! Отговори
К преди 5 години
Не е необходимо да си наркоман или алкохолик, за да си прекараш хубаво на плажа и през нощта по време на лятната ти ваканция. Четейки коментарите, не само Валери, но и мнозинството сънародници не умеят да се забавляват и тайничко в душиците завиждат на веселите хора около тях :)
84
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахаха как да няма място в европа прости селяни, в испания, италия ,южна франция, ако може да си позволите ,ще видите, че хората са щастливи и се забавляват и през ноща ама валерката щот сина му е *** наркоман иска да ни направи още по скучна а сива страна
83
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В държавата на пенсионерите (с путиниски фетиши) , пак много са отпуснали - чак до 23:00 :)
82
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кой полицай ще се разхожда по цяла нощ по сигнали за шум? Нали на нощ ще се получават стотици такива сигнали. Само ако има некой убит, само тогава идват ченгетата да преброят труповете и да разпишат документи.
81
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно, няма място в Европа, където да е разрешено да се вдига шум след 22 часа, който пречи на прилежащите сгради. Барове, нощни клубове - само със солидна шумоизолация. Време е да решим - част от беззаконията на разпасания Ориент ли искаме да сме, или цивилизовани хора.
80
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
79
0
 
36
 
! Отговори
Клементина преди 5 години
Критикуващият законопроекта депутатин от ДПС Панер Али го е грижа за културните особености на специфична част от електората си. Истински народен представител.
78
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
някои хора явно схващат зле поянието увеселиетел курорт
77
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
завинаги да се запечатат тия долнопробни 4алготеки
76
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
завинаги да се запечатая тия долнопробни чалготеки
75
12
 
18
 
! Отговори
юрист преди 5 години
Тъпо е да се налага обща норма за всички места.За жилищни кооперации 23 часа е късно. Някои хора стават рано за работа. За увеселителни курорти е рано, някои хора тогава излизат.Немощната юридическа мисъл на родните законотворци е патологична.
74
12
 
6
 
! Отговори
Аман преди 5 години
Дръжте се здраво, бабички-доносници ще затварят заведенията из София :D :D
73
4
 
37
 
! Отговори
Русомраз преди 5 години
Браво Валери!Запечатай чалготеките вовеки!\m/ \m/
72
19
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
и рок концертите ли забранява валери
71
41
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До тия дето живеят в апартаментите и се оплакват от високия шум на комшиите си. Спомнете си за селския си произход, върнете се в селските си къщи и веднага ще оцените тишината.
70
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До extremistОт 23 ч. до 8 ч. в цялата страна няма да дъни! - ОЩЕ ДНЕС ЧАКАМ ДА СТАНЕ 23.00 И ПОЧВАМ ДА ДЪНЯ Е да - кой колкото може, а ти можеш толкова. Жалко за теб, но...... не ща да ги мисля
69
1
 
49
 
! Отговори
бг преди 5 години
Попфолкът е кючек изпълнен на български език с ромски акцент от същество с вид на травестит. Това трябва да се забрани на публични места по всяко време !