Бежанският проблем – належащ или преекспониран?

Натискът към Европа от африканските държави ще се засилва
13 юли 2018 22:48,
27


Премиерът Бойко Борисов и лидерът на БСП Корнелия Нинова се оказаха на различни мнения за политиката на страната по отношение на мигрантите.

Борисов се похвали и с много високи резултати от българското председателството на ЕС, което според него безспорно е било успешно, каквато е и оценката на партньорите ни в общността и отсече, че това не е PR кампания.

Червената лидерка Корнелия Нинова обаче го обвини, че го е превърнал в "партийно мероприятие за рейтинга на един човек".

Още по темата

"Проблемът с мигрантите се преекспонира. Такъв страната ни имаше през 2014 и 2015 година. Оттогава бежанският поток намаля значително в резултат на съгласуваните и комплексни действия на ЕС", коментира в студиото на "Денят ОN AIR" бившият министър на отбраната проф. Тодор Taгарев.

По думите му решенията, които се взимат на ниво Европейски съюз напълно удовлетворяват интересите на България към момента.

По-рано днес Борисов отбеляза, че институциите в България са показали, че са отговорни и могат да работят за европейските каузи.

"В Европа има две посоки на мислене във връзка с бежанския проблем. Едната твърди, че трябва да се търси общоевропейския подход, а другата, че трябва да се затварят границите, за да не бъдат допускани мигрантите", отбеляза председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов.

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че в интерес на страната ни е да търси общоевропейското решение, тъй като миграционните вълни се пораждат от различни фактори.

И двамата гости в студиото на Ганиела Ангелова се обединиха около тезата, че комплексното решение не винаги е най-евтиното решение, но ако го избягваме, по чисто демографски и икономически причини натискът към Европа, не толкова от страните от Близкия Изток, а от африканските държави, ще се засилва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бежанският поток от Близкия изток може да е намалял но не е спрял.Ердоган ги пуска на по-малки порции да не бие на очи.Трябва да се затворят центровете за такива пришелци в България и незабавно депортиране.Африканци пък изобщо не трябва и да се допускат у нас.Пътят им е към САЩ при братята им афроамериканци.Арабите пребиваващи в България вече трябва да си заминават Войната в Сирия свърши,пребиваването им тук също.Време е да възстановяват държавата си.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджука ще оправи нещата.Той ни води към светло бъдеще.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преекспонирахте го бежанския проблем, за да набутате патриотарите във властта. Истинските проблеми са покрити с гъста мъгла. И във властта кой от кой по - ***
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя ББ ми е толкова жалък.Викне го оная изтрещяла бабичка в Германия и той се счупи да и се мазни.А тя е политически труп.Бивша комунистка-агент.Почти всички политици я презират.Дори Доналд Тръмп я счита за ментален инвалид.По-добре да се целува с Корнелия Нинова -ем е българка ем е по-млада.Танте Меркел си е едно изкопаемо на автопилот -последна команда 'свобода за негpите"Навремето така им промиваха мозъците в Германия че бялата раса е нискокачествена и бъдещето е в получовеците на социал.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DA GLEDAT SALVINI I ORBAN KAKVO PRAVI A NE SOROS I PROBLEMA E RECHEN
13
2
 
24
 
! Отговори
123 преди 5 години
Не може всеки главорез от Африка и Близкия изток да идва в България да казва аз съм бежанец и БГ да му дава статут. *** Борисов незабавно трябва да бъде свален от власт.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Футуролог-пояснение - България би трябвало да налага вето до дупка за членството на Северна Македония в ЕС че и в НАТОИ от какъв зор?!
11
1
 
2
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Дежурният *** много рано се е излюпил днес, поне да беше малко по-умен или по-добре осведомен, човек може и да обърне внимание на сайта ви, но заради двама-трима *** просто не си струва вниманието.Хубав ден!
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подписал е лично едни документи, както са го изкомандвали пак от ЕС неговите " приятели " Меркел и Юнкер, а у нас говори друго.... Лъжите му нямат край!
9
2
 
35
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Кажи си Бой...Винету, кажи си, какво обеща на мама Меркел?Колко ре.зани бердани ще приютим? Колко нежелани в Германия, неграмотни камилари, неможещи друго, освен да разглобяват калашник и на сън, ще направим наши сънародници? Колко муджахидини ще настаним тук и колко още непригодни към цивилизования свят, внуци на човекоядци, ще трябва дя изхранваме, обгрижваме и ще внимаваме да не засегнем?Кажи ни, поне да знаем!
8
3
 
39
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Не за бежанците, и не за Западните Балкани искам да Ви питам, господин Борисов ...За БЪЛГАРИТЕ искам да питам !Как са ?Добре ли живеят по време на вашето управление ?Множат ли се или ЧЕЗнат ?
7
6
 
6
 
! Отговори
Д преди 5 години
Ес в българия и какво стана друго интересно какво се промени бяхме бедни и остонахме
6
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко Интелекта ще реши проблемите на ЕС, Африка, Южна Америка, Западните Балкани и Близкия изток, НАТО и ООН само проблемите на българите не мое реши.
5
6
 
23
 
! Отговори
Некой преди 5 години
Аман от комунисти и милиционери! Аман от Бойко и Корнелия! Най бедни сме, най умиращия сме! Ние сме и нацията с най много актове на глава от населението в света!
4
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са лекари, инженери архитекти бягащи от сабята на ИД. ИД са разгромени от Велкия император Путин могат да се връщат, който иска по-добър живот да се връща в страната си и да се бори за него, а Плевнелиев и Тиквата да благодарят на Путин, че ни отърва от мигрантската криза.
3
3
 
3
 
! Отговори
Jels преди 5 години
Bg medii sa mafia, kriat imenata na kradcite na bg turisti, korumpiranite hazartni bosove, a patriot Valeri, patriot Volen i volnia Vaselin Mareshki kade se skrili? Ujkim boriat sadebnata korupcia v rbg...menteta....uuuuuu! Sultan Osman mnogo zor imal s tea kradlivi bulgari...vai, vai...
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко Популиста 3 седмици се хвали със Западните Балкани сега ще бори мигрантите пред камерите от студиото, 10 год се държи като на предизборен митинг.
1
3
 
6
 
! Отговори
Питам преди 5 години
А защо не започне озаконено прибиране на органите и биологични продукти, а на животните ще се дава друга храна?