Цената на уикенд винетката? Под 15 лв., но още изчисляват

Николай Нанков: Това е последната година с хартиени стикери!
13 юли 2018 13:45,
24
Цената на уикенд винетката? Под 15 лв., но още изчисляват
Архив: Булфото

Цената на уикенд винетката все още се изчислява. Тя ще бъде по-ниска от цената на седмичната винетка, която е 15 лв., но вероятната й стойност ще стане ясна в края на юли.  

Това обяви регионалният министър Николай Нанков в парламента по повод внесените от ГЕРБ промени в закона за пътищата.

С тях управляващите предлагат създаването на винетка за уикенда, която да важи от петък на обяд до полунощ в неделя.

Още по темата

Точните часове тепърва ще се уточняват.

"Тази винетка със сигурност ще бъде по-евтина от седмичната винетка, това е целта - да бъдем гъвкави и да облекчим българските граждани, които използват автомобилите си няколко пъти в годината през уикендите", каза Нанков.  

Той обясни, че цената но новите винетки и тол таксите се изчисляват от експерти от Световната банка. Те извършват тарифирането на различните видове услуги - тол таксата на тежкотоварните автомобили, електронните винетки и др.

Анализът им ще е готов в края на юли, а през август ще бъда пуснат за обществено обсъждане.

Министър Нанков обясни, че електронната винетка ще влезе в сила през януари 2019 година.

"Това е последната година, в която има хартиени стикери по стъклата на нашите автомобили", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
въртят сучат ама дневна винетка няма да направят,защото тя е най-изгодна за хората и отразява реалната употреба на пътищата,хайде бе направете една дневна за 5 лв и готово,защо като излеза от града,трябва да преспивам извън него,ами ако почивам 6-8 дена ще пътувам 2 пъти на раздаличени дни и то за по 1 ден,аз просто искам да плащам реално потребление,но това,което е изгодно на гражданите не е изгодно за държавата,а тя е по-важна
21
0
 
3
 
! Отговори
Геш преди 5 години
До Анонимен 7Щом много смятат като че ли смятат орбитата на ретроградния Меркурий мен ме съмнява че ще я направят 14 лв !!!
20
1
 
1
 
! Отговори
Геш преди 5 години
До Марко Защото не ми трябва годишна бе приятелю !!!Като не ти са ясни работите защо не си гледаш магарешките работи ??? Впрочем можеш ли да кажеш какво е ХЕЙТЪР ???
19
0
 
4
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Още изчисляват... Кой изислява ? Нашата администрация и МинистрЕте, въобще могаъ ли да смятат ?
18
3
 
2
 
! Отговори
Марко преди 5 години
До АнонименЕми купи си годишна, кой те кара да взимаш такава?! Ей, аман от хейтъри в тази държва!
17
1
 
1
 
! Отговори
айде стига преди 5 години
Не мога да стигна до Перник всеки петък вечер от коли за Гърция- трябва специален данък и проверка от къде са им парите за всички баровци които ходят там вместо на море или планина в Бг.
16
2
 
13
 
! Отговори
Шофер преди 5 години
A какво общо имат експерите от световната банка с нашите пътища? И защо например, не изчисляват цената на винетката за швейцарските пътища, която е с по-ниска цена? Що за абсурд?
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таман си помислих, че ще я направят да важи за всички уикенди в една календарна година, пък те само за 2 дена я правят да важи. Аз по 10 лева всяка събота ли да давам за винетка бе?
14
1
 
10
 
! Отговори
Рожден ден преди 5 години
По добре ще е да има и по часови винетки също така и винетки за рожденни дни,именни дни и празници.Начина на определяне на цената да става по следният начин.Казвате се Иван и сте роден на 6.01 плащате веднъж за винетка,че имате имен ден и втори път,че сте роден на този ден,в който ви е именния ви ден плюс, ако същият ден се пада почивен.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винетката за събота и неделя едва ли ще струва по-малко от 10 лева.-Годишната струва 97 лева - по 26,5 ст. на денТримесечната струва 54 лева - по 59 ст. на денМесечната струва 30 лева - по 98,6 ст на денСедмичната струва 15 лева - по 2,14 лева на денЗащо винетката за петък от обяд, събота и неделя (два дена и половина), да не струва 10 лева - по 4 лева на ден?
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Колко ли ще струва електронната винетка за една година - 200 лева, 300 лева или повече?"Ее щом е електронна, със сигурност ще е по-скъпа от лепенката. Електроните са скъпо нещо, модерно, техноогично, не е като някаква си лепенка там.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли ще струва електронната винетка за една година - 200 лева, 300 лева или повече?
10
1
 
7
 
! Отговори
Милионера преди 5 години
"А който няма смартфон, какво пари?"Купува си бе, дедо, купува си. Как така нямаш смартфон? Я веднага взимай пенсията и бегай да си купиш, че и фейсбук да си направиш.
9
0
 
7
 
! Отговори
дедо Гошо преди 5 години
"Най-обикновено приложение за телефон може да свърши по-добра работа!"А който няма смартфон, какво пари?
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитат: Министър Нанков обясни, че електронната винетка ще влезе в сила през януари 2019 година."Това е последната година, в която има хартиени стикери по стъклата на нашите автомобили", каза той.--Това е лъжа разбира се. Всяка винетка закупена след 1 януари 2018 година ще продължи да е валидна до съответната дата на 2019 година. Например, ако си купиш годишна винетка на 31.12 2018 година, хартиената винетка ще важи до 30.12.2019 година.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще я няправят 7 или 8. А би трябвало да е не повече от 3-4 лв.
6
0
 
10
 
! Отговори
гого преди 5 години
то е много сложно да се сметне, екип от БАН да си наемат..
5
0
 
16
 
! Отговори
WHO YOU BOL преди 5 години
За малко да ударят тавана за винетка от 90 лв... язък!Ще пътуваме с каруци, да ми ядът лай..ките на буци!Икономическия принцип подсказва цена от 9.99, понеже уикенда всеки пътува... пък тя нали седмичната рядко се ползва делнични дни... та няма да се мине без далавера за "държавата"!
4
4
 
5
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
Аман с тези лепенки. Най-обикновено приложение за телефон може да свърши по-добра работа!
3
1
 
37
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Помните ли как Лилието Павлова се кълнеше, че като направят винетките по 100 лв. ще оправят всички пътища в България ?Гарантирано от ГЕРБ !