Йотова смъмри властта за животните: Наказателна акция!

Държавата трябвало да обясни рисковете на хората
16 юли 2018 13:45,
55
Йотова смъмри властта за животните: Наказателна акция!
Снимка: Булфото

Държавата не беше на мястото си при овладяването на кризата с чумата и избиването на животните, каза във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя не коментира радикалните мерки, взети за овладяване на епидемията при дребните преживни животни, защото преди всичко трябва да се гарантира здравето на хората в тези региони, пише "24часа".

Още по темата

"Ще изчакам разбира се и европейската експертиза, но за мен това не е най-важно. По-лошото е, че през тези дни имах усещането за липса на държава или по-скоро държавата, която се отнасяше със своите граждани като с поданици - без много обяснения отиват, правят се някакви много радикални мерки, не се обяснява на хората нито рисковете, нито опасностите, нито им се дава някаква надежда, че когато тези действия бъдат извършени, те ще бъдат обезщетени по някакъв съответен начин. Всичко стана като някаква наказателна операция в очите на хората, а това не бива да се допуска", каза вицепрезидентът.

Според нея най-важното, което трябва да се направи занапред, е пълна прозрачност.

"Аз смятам, че при такива кризи беше важно да се свика дори извънредно заседание на парламента, да се изслушат министрите и ръководството на Агенцията по храните или поне ресорната комисия, защото хората, когато видят публичния ангажимент на държавата, когато видят, че някой мисли за решаването на техните проблеми, ще бъдат много по-спокойни и всички тези страхове, че видите ли ще укриват животни или ще ги пренасят на други места, биха отпаднали", допълни Йотова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия правят всичко на контра. само и само да е контра.
5
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йотова и малоумната бабка от онова червено село напълно си приличат - и двете са кухи !
4
13
 
19
 
! Отговори
Предложение преди 5 години
Да си разменят местата,баба Дора и Йотова!И двете са на един акъл!Някога банани имаше само в показните магазини,сега с тях Тодора храни козите-ово е стандарт!
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги е виновен по-умният.
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всички незгоди в държавата, са виновни само и единствено гладните мършички на държавна хранилка,които не смеят да гъкнат, за да не си изгубя работното местенце.
1
12
 
31
 
! Отговори
Джо преди 5 години
Айде още един капацитет се включи н популистката врява! Гнус ме е!