Защо, защо, защо: От президента за чумата по животните

Румен Радев очаква стопаните да бъдат компенсирани
Обновена: 16 юли 2018 18:23 | 16 юли 2018 15:00, Боряна Павлова
259
Защо, защо, защо: От президента за чумата по животните
Снимка: архив Булфото

С тревога следя действията на кабинета по ликвидирането на огнищата от чума по дребните преживни животни в Странджа. В ръцете на правителството са всички инструменти за овладяване на кризата, заяви президентът Румен Радев в становище до медиите.

"За съжаление, гневът на пострадалите стопани и на хора в цялата страна е вече налице. Властите дължат отговор защо животновъдите не бяха информирани детайлно и предварително, за да бъдат убедени в предприетите мерки, както и в гарантирането на интересите им", посочва президентът.

Още по темата

Според Радев кабинетът трябва да отговори и занапред ли масовото изтребление на здрави животни ще е единствената мярка за овладяване на подобни кризи.

"Защо не бяха предприети превантивни мерки: налагане на карантина, наблюдение? Защо се пренебрегва ваксинирането? За пореден път се поставя въпросът за надеждността на оградата по границата", пита президентът. 

"Очаквам адекватно компенсиране на материалните щети от болестта. Възстановяването на качеството на стадата и психологическата травма от унищожаването на животните изискват време.

То трябва да бъде използвано от правителството за подкрепа на засегнатите стопани, за да възстановят поминъка си и най-вече за разумни действия за предотвратяване на подобни кризи в бъдеще", апелира държавният глава.

 


259
Още от
Напиши коментар Коментари
228
0
 
17
 
! Отговори
Грам мозък няма! преди 1 месец
АКО СА ЗАРАЗЕНИ ЗАЩО НЕ СЕ ГОРЯТ ?
НАЛИ МОЖЕ ДА ГИ ИЗРОВИ НЯКОЕ ЖИВОТНО И .....
ЗА МЕН НАРОДА Е СЛЯП И ДОКАТО СИ ОТВОРИ ОЧИТЕ НЯМА ДА ИМА И ТОВА КОЕТО ВИЖДА И ДНЕС !
227
4
 
19
 
! Отговори
язък преди 1 месец
Този разединител на народа не ни е нужен.
Сляпо слугуване на прищевките на Нинова не е авторитет.
Лошо! Много лошо!
226
2
 
19
 
! Отговори
СТРЪНДЖАТА преди 1 месец
....НЯМА ДЕЙСТВАЩА ДЪРЖАВА, ЗАТОВА Е ТАКА.... НИКАКВИ ДЪЛГОСРОЧНИ СТРАТЕГИИ В НИКОЙ СЕКТОР.... МУТРЕНСКИ *** !!!!
225
11
 
20
 
! Отговори
Тоз кавал преди 1 месец
Ще не изяде едно вретено от месото на уж незаразените животни?


Нали няма ***?

Хайде да го видим

:)
224
3
 
22
 
! Отговори
Пичове преди 1 месец
не обезлююдявате страната достатъчно бързо, ще трябва да ви подбутнем. Територията ми трябва, че съм я спазарил с едни авери.
Б.Б - Т-вата
223
2
 
29
 
! Отговори
Стандартна процедура преди 1 месец
цял свят, к/ра ми Янко - турците не са и чули за ***, гърците ви се смеят, а нашите бездарници се чудят как да покрият некадърността си и трепят наред, все едно са бълхи това, а не пари и икономика. После що сте бедни - е за това сте бедни, защото си избирате некадърници, че им се радвате после.
222
2
 
27
 
! Отговори
Алооо преди 1 месец
герберасти запенявени, този президент е избран с мнозинство от хората, за каквото вашият ромбски барон може само да си мечтае :) :) така че лапайте и се потапяйте, демокрация е все пак ;)
221
11
 
22
 
! Отговори
слаб президент преди 1 месец
Защото като се заразят съседните села ще се наложи да се избият в пъти повече овце.
Защото ще има забрана за внос на българско овче месо и тогава лидерката Нинова няма да може да обясни защо се е стигнало до това.
Запазвам си правото да напомня за този пост на по-късен етап!
220
3
 
27
 
! Отговори
Освен преди 1 месец
по физическо, Физкултурника е експерт и по шапа и по чумата и за овцете и за козите.
219
6
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
защото г-н Радев има само строева подготовка повече от г-н Плевнелиев
218
0
 
24
 
! Отговори
Иванов преди 1 месец
При предишна нагла диверсия набеждаща Странджа за тн"шап" поискахме срочно да с е арестуват лаболаторните екипи пратени да заразят десетки хиляди животни с цел ликвидация ..

Престъпници от София наложиха медиино затъмнение.Почнаха масовите убииства без д а има "ШАП".Посетих Ветеринарния университет в Стара Загора.ТАм учените докладваха че ШАП НЯМА> В Момино по същото време убиваха всичките 3000 крави от елитна ферма.
217
0
 
19
 
! Отговори
JJIvanov преди 1 месец
НАвремето нагли диверсанти опитващи се да избият охраната на черно море обезпечавана от домашни и диви птици почнаха втора нагла диверсия известна като"птичи грип". Заразата тогава се доказваше в една лаболатория в Англия с мощни високовредни проникващо радиоактивни скенери облъчваха пробите и доказваха лаболаторен щам HN ..хванахме ги с три лебеда починали в Видинско.
Веднага подадоха ,че са били заразени и се чакаше заповед за избиванена стотици хиляди лебеди и диви птици..Сега са инсталирали AIDS activators и GRIP Scanners w птицефермите и цакат когато си искат през камери облъчващи пти
216
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откога и Радев стана ветеринар???
215
14
 
22
 
! Отговори
ko4o преди 1 месец
Кой го изб/п/ра този охо-бохо за Президент?! Голямо недоразумение, абсолютен ***, компетентен и с мнение за всичко, а ако се погледне в огледалото или се заслуша какви ги бръщолеви, трябва да се пенсионира.
214
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Простотията удари дъното! Голяма простотия по нашите политици! Това са стандартни процедури по цял свят! Учат ветеринарните лекари как да си вършат работата!!!
213
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този Радев изглеждаше сериозен, но и той съвети дава как се лекува чумa по животните!!! Интересно дали ще ме послуша, ако аз да му дам съвет как да управлява самолета си?
212
0
 
17
 
! Отговори
А Вие? преди 1 месец
До Анонимен

А ВИЕ имате ли?
211
12
 
25
 
! Отговори
Тоз пръдлю преди 1 месец
Що не изяде едно кюфте от месо на чумаво животно ?

Ще ни освободи от присъствието си
210
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Евря
Президента да помогне с добри адвокати за да може хората да съдят правителството защо първо не лекуват животните а ги убиват....
БРАВО - МНОООООГО УМНО
209
15
 
31
 
! Отговори
BG преди 1 месец
Ето как комунягите, Шушана, Радев използвуват ситуацията с чумата по животните!