Защо, защо, защо: От президента за чумата по животните

Румен Радев очаква стопаните да бъдат компенсирани
Обновена: 16 юли 2018 18:23 | 16 юли 2018 15:00,
259
Защо, защо, защо: От президента за чумата по животните
Снимка: архив Булфото

С тревога следя действията на кабинета по ликвидирането на огнищата от чума по дребните преживни животни в Странджа. В ръцете на правителството са всички инструменти за овладяване на кризата, заяви президентът Румен Радев в становище до медиите.

"За съжаление, гневът на пострадалите стопани и на хора в цялата страна е вече налице. Властите дължат отговор защо животновъдите не бяха информирани детайлно и предварително, за да бъдат убедени в предприетите мерки, както и в гарантирането на интересите им", посочва президентът.

Още по темата

Според Радев кабинетът трябва да отговори и занапред ли масовото изтребление на здрави животни ще е единствената мярка за овладяване на подобни кризи.

"Защо не бяха предприети превантивни мерки: налагане на карантина, наблюдение? Защо се пренебрегва ваксинирането? За пореден път се поставя въпросът за надеждността на оградата по границата", пита президентът. 

"Очаквам адекватно компенсиране на материалните щети от болестта. Възстановяването на качеството на стадата и психологическата травма от унищожаването на животните изискват време.

То трябва да бъде използвано от правителството за подкрепа на засегнатите стопани, за да възстановят поминъка си и най-вече за разумни действия за предотвратяване на подобни кризи в бъдеще", апелира държавният глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
4
 
28
 
! Отговори
верно смях преди 5 години
До Радев за смях...Да ,ама поне не се съблича по тениска шкембелия и къси футболни кащи връз космати нозе.Айде холан,да не се състезаваме кой е по по най...
134
3
 
24
 
! Отговори
овцевъд преди 5 години
В Бояна е тясно .Направо в Банки-ниви,ливади,колкото щеш.
133
10
 
28
 
! Отговори
коневъд преди 5 години
Брех , много загрижен за козите и овцете се оказа президента. Ами да ги вземе при него в Бояна . Повече работа ще свършат от съветниците му , а ще са и подходяща компания на прзиденшата.
132
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Суджука къде се е скрил.Да отиде в Брюксел,да види какво ще му кажатГолемите началници,баба Меркел и Юнкер.
131
15
 
29
 
! Отговори
Радев за смях... преди 5 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
130
14
 
33
 
! Отговори
да преди 5 години
УНИКАЛНО *** ***. ГОЛЯМ РЕЗИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ...
129
14
 
31
 
! Отговори
ха преди 5 години
Този пъпеш Радев ,що не врътне две коремни ,а говори простотии ... *** умора няма.
128
20
 
32
 
! Отговори
asef преди 5 години
Просто по-тъБ "президент" не сме имали никога!! Дори бай Тошо го бие тоя с поне две дължини по интелект! Правилно са казали хората, че акъл под фуражка не вирее!! Тотален *** и винаги наопаки, явно и с *** и Ердоган е бил наопаки, т.е. с гръб към тях!!! Да не би само и с Боко да е бил така, щото иначе няма обяснение омразата му!!
127
15
 
34
 
! Отговори
Стар набор преди 5 години
Президентът е единствения човек който застана зад потърпевшите стопани. Защо го плюете ? Жалки сте в деление на категории от миналото - комунисти, демократи, червени, сини, пимбяви...Защо не искате да се обезпечат стопаните, както е навсякъде в цивилизованите държави. Нали искате ЕС - и в Германия, и във Франция и другаде стопаните получават компинсации в такива случаи. Така трябва да е и у нас. Завистливци такива, срамота.
126
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия съветници нарочно ли правят така, че президента да говори празни приказки.Ясно е че има огнище на зараза. От миналата година се ГОВОРИ. КОНТРОЛА НА ВЕТЕРНАРИТЕ Е НЕ ЕФЕКТИВЕН. ЗАЩО ? И ДО СЕГА НЯМА ВИНОВНИ?
125
15
 
27
 
! Отговори
Искам преди 5 години
Президентска Република, подобна на Русия, САЩ, Франция и Турция !
124
11
 
35
 
! Отговори
Опорната точка преди 5 години
Какъв удивителен синхрон с леля *** ! Ха тя се е изпишкала пред публика, ха на часа нейното протеже с пагони се изакало на мегдана !
123
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя знае да плюе след като нещо е станало. Вземи кажи как да се постъпва в такъв случяй бе чук
122
6
 
30
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Чудя се дали мерките срещу комунистическата чума трябва да са същите.
121
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ае и тоя *** се изказа
120
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сараТи пък си една "разбирачка". Само си вдига крата и нищо, но какво ще кажеш например:" Да си била близо до огнище на Ебола и според дериктивата на ЕС, ти трябва да си изгорена незабавно, защото няма ваксина за тази болест". Хммм надали ще се замислиш!
119
4
 
20
 
! Отговори
интеует преди 5 години
ДА ЖИВЕЕ САРА!
118
13
 
24
 
! Отговори
сара преди 5 години
До Прецедентът РадевТи сигурно имаш това ниво на интелигентност, че да преценяваш и чуждото такова. Аман от разбирачи и нагаждачи.
117
12
 
36
 
! Отговори
ФУТБОЛЕР БОКИЧ преди 5 години
До Прецедентът РадевкОЛКОТО И ДА ВИ Е ТЪЖНО,ИЗБРАН Е С 2 МЛН ГЛАСА.ВАШАТА ПАРТИЯ ЦЯЛАТА,БАРАБАР С МЕНИСТЪР ПРЕЦЕДАТЕЛ-ЦЕНТЪР НАПАДАТЕЛЯ-С ДВА ПЪТИ ПО-МАЛКО ГЛАСОВЕ.Това е положението.
116
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата е разорила не един стопанин. Какво я интересува. Всъщност кой стои в момента зад понятието българска държава?? Това НАП ли е? Или едно физическо лице дето я представлява пред г-н Юнкер?