Модернизацията на БА започва, сигурността – на ниво

Средствата за отбраната ще повишат сигурността у нас
Обновена: 18 юли 2018 07:18 | 17 юли 2018 22:07,
29


Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков увери, че модернизацията на армията ни вече е започнала като процедури. По думите му това е дълъг процес, който предполага изграждане на система и отбранителни способности, идващи от парите на българския данъкоплатец.

"Предвидените средства за отбраната ще произведат сигурност за страната. За пръв път от 30 години със средствата за отбрана ще се произведе брутен продукт в България. В бъдеще тези машини ще бъдат поддържани от български предприятия", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Анатолий Величков отбеляза, че са отделени 371 млн. лева, за които той не се съмнява, че ще стигнат до Българската армия. Зам.-министърът на отбраната подчерта, че държавата ще използва новите машини 35 години.

Според него спънките по модернизацията на армията може да дойдат от финансово естество. Друг възможен проблем е промяна на геополитическата обстановка, която да ни принуди да търсим друго въоръжение.

На 1 октомври държавата очаква да получи всички оферти за новите изтребители. Ще бъде съставена междуведомствена работна група от експерти, която да ги оцени преди да се стигне до подписване на договор. В предаването "Денят ON AIR" Величков подчерта, че няма оплаквания в сухопътните войски.

Той категорично отрече твърдението, че у нас кацат тайно самолети с мигранти на военни летища.

"Това не се е случило, няма как и да се случи. Всички положителни новини, които идват от министерството на отбраната, създават страхове у някои", настоя зам.-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
2
 
! Отговори
техника преди 5 години
ще доставите но негодните пенсионери,който държите на управленски места в поделенията ще ви изядат главите.тези хора отдавна трябва да си у тях а на тяхно място-млади завършили военно образование.ДО КОГА ХРАНИЛКАТА ЩЕ РАБОТИ-ЗА ТОВА НЯМА ЖЕЛАНИЕ ЗА АРМИЯТА
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите за самолетите са ни най-малкия проблем. На правителството са му в излишък в момента тези пари. В началото на година продадоха конфискуваните над 200 000 биткойна за околко 5 милиарда лева и веднага взеха решение 400 милиона от тях да отидат за самолети. Останалите милиарди си ги разпределят в техните си фирми. В момента правителството е бъкано с пари, ама си мълчат и нищо не ви казват.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Той категорично отрече твърдението, че у нас кацат тайно самолети с мигранти на военни летища."Е той оставаше и да потвърди. Дори и снимки да извадите пак ще кажат че са фалшифицирани.
21
1
 
0
 
! Отговори
waffen преди 5 години
Аххх вафен сс защо не си свърши работата до край
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Швейцария няма кой да я напада , но купи Ф-35 за маса пари. Норвегия пък взе 52 броя самолети. Има договори за съвместна отбрана на Европа. И ние сме част от договора!!!
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Тоше, ама 45 г България не беше ли окупирана бе мен? Червената армия не влезе ли в столицата и не избиха ли интелигенцията? 45 г България да не би да имаше дишумата за каквото и да е било? Айде спрете се с рези смехории. Сега България има много повече свобода от времето на руския ботуш
18
0
 
0
 
! Отговори
Goldturm преди 5 години
...zdrava fidanka nema da ostane....
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каква модернизация ве скоро ожна България ще е харижат на *** и предадът на турция глейте само скоро какво са замислили
16
5
 
2
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
Да питам : От кого ни пази нашата армия сега - нито с турската, нито с гръцката може да се мери. С Румъния няма защо да се бием...Остават Сърбия и Македония. Македония е пренебрежителна единица.. Значи - Сърбия ! Ще ни нападат ли ? Що ? Или, както казват пичовете от форума - още една пътечка за крадене (пардон - усвояване).
15
1
 
6
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТАЯ "МОДЕРНИЗАЦИЯ" Е "ПОЧНАЛА" ОТ 28 ГОДИНИ....ЕДИНСТВЕНО МОДЕРНИЗИРАТ МЕТОДИТЕ ЗА КРАДЕНЕ. ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ТОЯ ПЪТ ЩЕ ДО-ОБЕРАТ КВОТО Е ОСТАНАЛО
14
0
 
10
 
! Отговори
M.I.C. преди 5 години
Пак се започва: създаване на междуведомствени групи, после комисии да проверят работата на първите, после експерни групи, после парламентарни комисии и така докато започне процеса отново :) всеки път преживявам де жа ву
13
0
 
4
 
! Отговори
3030 преди 5 години
На Бояново имаше зенитна артилерия с 15 мин. бойна готовност, чийто цел беше да задържи вражеските самолети/РПК/ и бойната техника/право мерене/ на турската армия за 2часа.
12
12
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Искам да питам всички ***. Едно време "могъщата" БГ армия колко минути трябваши да задържи армиите на НАТО? Айде да не пишите глупости!Отговор: 3 часа до Стара планина!
11
2
 
2
 
! Отговори
НГВС преди 5 години
Най - накрая! НАТО-вец се уволнява, *** реват!
10
5
 
11
 
! Отговори
Бай Тошо преди 5 години
Каква армия бре . България се напълни с ***,евроатлатици и други извращения. Армия имаше НРБ. РБ е окупирана държава оставена на доизживяване . Парите за армия ега са само откъснат залък от децата за да има за децата на американските олигарси
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
14 000 българи ( от елита ) работят за чужди държави(разузнавания)Статистика към 2018 год.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9 Едва дали численоста и ще стане 200хиляди ,но все пак ще се зарадваш ,да научиш ,че около 20% от войниците ни са роми!Никой нищо не иска от нашите армейци,пари няма за учения ,стрелби и др.досадни .Събота и неделя са си по домовете,ако и да не е от високите заплати ,то ,,боецът" ни е стабилно здравно и пенсионно осигорен!Таман работа за на'ште римляни!
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз предлагам бг армията да е 100 -200 000 и изключително само от бг *** и да се пращат веднага на омиротворителни мисии в авганистан , сирия и на всякъде по света където бушуват ожесточени военни конфликти
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5Армия може да няма, но "кафяви" пилоти със сини венци за новите Gripeni бол.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я пак? Поне още 20 години ще пуцаме с съветско-руски пушкала.