Премиерски обещания: Плащанията в брой – до 5 или 7000 лева

И още обещания – контрабандата пада под 6%
17 юли 2018 20:10,
71
Премиерски обещания: Плащанията в брой – до 5 или 7000 лева
Снимка: БТА, архив

ази седмица ще видите, обещали сме под 6% ще падне контрабандата на цигари, от 34%. Това заяви премиерът Бойко Борисов във вторник по време на събитие, посветено на светлата икономика.

Той посочи, че се полагат усилия за намаляване прага на плащанията в брой и допълни, че с финансовият министър Владислав Горанов са привлекли вицепремиерът Валери Симеонов да ги подкрепи, за да свалят плащанията в брой на 5000 лв. или поне на 7000 лв.

Още по темата

"Само за 1 г. нови 10% изсветляване на икономиката, борбата с корупцията и то по критерии на Асоциацията на индустриалния капитал в България. По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна, а щом дойде правителството на ГЕРБ икономиката изсветлява", допълни премиерът, цитиран от "24часа".

 

Борисов посочи, че за 2 месеца и половина при управлението на служебното правителство се е отчело 120 млн. лв. по-малко събрани пари от контрабанда.

"Боят по контрабандата не само няма да го изпуснем, виждате издиханието им с жълти новини. Нарича се акция "пречупване" на старите ченгета. Няма да им се дадем този път", обеща премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че си държиме парите у Румъния и там че се разпащаме с пари в брой и че си търгуваме контрабандни нещица оди си гледай магнолиите ти ще ми казваш какво, каде, как и колко комунизъма свърши бе ***. И си намали заплатите на деп0татите, че плюскат много, а работа не вършат.
18
13
 
6
 
! Отговори
Българофил преди 5 години
Мразя продажни рубладжии да се наричат Българи
17
16
 
6
 
! Отговори
един друг преди 5 години
до 14 ставам в 5. В 6 докато отивам към работа минавам покрай 2 магазина. Още от сутринта на масите отпред - алкохолици. На обед като мина от там - пак отпред пият алкохолици. Следобед - същата работа. Изобщо тези маси не ги виждам празни - и доста хора се изреждат там. Наречи ме както си щеш, но 5 пари не давам дали подобни хора ще ги бъде и един ден повече. Живея в затънтена провинция, но дори тук всеки който има желание да работи няма да гладува. Ама пуст му алкохол и мързел...
16
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отивам до магазин зора оглеждам хладилник ел.пе4ка и пералня. Наобикалят ме магазинерките и ми предлагат кредит. Казвам им 4е и трите уреда ще ги платя кеш. Сметката излезна към 2000 лв. Спогледаха се като 4е ли са видяли извън земен от шестата раса. Имам кеш и то много щото 10 години работя в бяла държава и заплатата ми е 10 пъти колкото българската. А ел уредите ги купих за мои роднини като подарък. До там са ви докарали другарите като този на фотото 4е нямам думи да го опиша
15
4
 
7
 
! Отговори
москвич бракма преди 5 години
Бог да пази България от комунисти !!!!!!!!!
14
5
 
10
 
! Отговори
рубла - капут преди 5 години
Най добрия комунист е мъртвия
13
11
 
9
 
! Отговори
Слава Украйна преди 5 години
Винаги когато комунистите са на власт България фалира факт неоспорим
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Хасфалт да точно така ама кой да ни чуе. И банкерите са като журналистите и телевизиите ни - услужливи към власта.
11
5
 
32
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
Възрастните хора живеят много зле.Повечето от колегите ми пестят от храна и дрехи за да могат да отгледат 1 дете или да отидат на море за седмица през лятото.През останалото време-банички и на акция в билата ако има намаление.Курортите събират 500 хиляди максимум.В Бг има 7 милиона.Ти говориш за 5% от населението.Аз за останалите 95.И ..не съм ти брато,нещо много братя станахме.
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Абе *** , ти на село ходил ли си , или си мислиш че България е само София
9
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, абсолютен, той борец с контрабанда, смях!Вижте Лукойл, единствената губеща рафинерия в света, заради нея ГЕРБ изби дребните търговци.Булгартабак на Пеевски, неговите контрабандни цигари са облечени с фалшиви- истински бандероли!Алкохола и кингтабакос на пещерняците и Цеко Минев и там Батак.Идете в Столипиново и ще намерите цигари колкото искаш.Пак се мъчи да лъже Брюксел, но вече никой не му вярва!
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба ти и дедо ти умират.
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко ще се купува само от наш'те ора с пари през наш'те банки. Другите да се омитат подир КТБ.
6
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен До 6...Е, оля се, брато! Кой пък умира в мизерия...?! Нещо...не си в час - курортите - пълни, заведенията - пълни, магистралите и улиците - и те...Умират от глад тия, които не са възпитали в потомството си чувство за дълг и признателност...Е - проблемът си е техен!
5
1
 
43
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Всички плащания през банките, нищо да не се плаща кеш!А ще ни посочите ли и "правилната" банка?Никаква контрабанда...без да се отчита през партийната каса!Никакъв сив бизнес!Само наши фирми, другите-фалит!
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 5 000 лв нагоре ще се разплащаме с контрабанда щом не може с пари в брой.
3
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам малко като на Китай по времето на Мао ми прилича.Вождовете громят врагът по всички фронтове отбелязват някакви фамозни успехи,бележат страхотни ръстове с 10'20'50 и повече процента а реалноста е че хората умират от мизерия или се чудят как да избягат в някоя нормална държава.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къпете се, ора, къпете се!
1
4
 
38
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
Банките трябва да печелят! Даже да им даваме лихва ако имаме депозит, най-добре! Браво