Премиерски обещания: Плащанията в брой – до 5 или 7000 лева

И още обещания – контрабандата пада под 6%
17 юли 2018 20:10,
71
Премиерски обещания: Плащанията в брой – до 5 или 7000 лева
Снимка: БТА, архив

ази седмица ще видите, обещали сме под 6% ще падне контрабандата на цигари, от 34%. Това заяви премиерът Бойко Борисов във вторник по време на събитие, посветено на светлата икономика.

Той посочи, че се полагат усилия за намаляване прага на плащанията в брой и допълни, че с финансовият министър Владислав Горанов са привлекли вицепремиерът Валери Симеонов да ги подкрепи, за да свалят плащанията в брой на 5000 лв. или поне на 7000 лв.

Още по темата

"Само за 1 г. нови 10% изсветляване на икономиката, борбата с корупцията и то по критерии на Асоциацията на индустриалния капитал в България. По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна, а щом дойде правителството на ГЕРБ икономиката изсветлява", допълни премиерът, цитиран от "24часа".

 

Борисов посочи, че за 2 месеца и половина при управлението на служебното правителство се е отчело 120 млн. лв. по-малко събрани пари от контрабанда.

"Боят по контрабандата не само няма да го изпуснем, виждате издиханието им с жълти новини. Нарича се акция "пречупване" на старите ченгета. Няма да им се дадем този път", обеща премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари