Борисов иска качествено образование! За по-висок БВП!

Премиерът: Днешните деца ще градят държавата след години
18 юли 2018 15:15,
109
Борисов иска качествено образование! За по-висок БВП!
Снимка: архив "Булфото"

По-качественото образование води до по-добра квалификация, а оттам и до по-висок БВП. Това каза премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет и припомни част от средствата, дадени за просвета.

Още по темата

"Над 700 млн. лева се заделиха за образователна инфраструктура, с по 330 млн. лева сме поели ангажимент повече да даваме за учителите", обясни министър-председателят. Той участва в заседанието на координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Премиерът задължи ангажираните с темата министри да продължат с подкрепата по програмата за децата и отбеляза, че резултатите ще дойдат след десет и повече години, когато тези деца ще се включат в изграждането на държава, съобщи БТА.

Борисов беше категоричен, че държавата ще спази поетите си финансови ангажименти.

Според вицепремиера Томислав Дончев пък е необходимо мобилизирането на целия държавен апарат в усилията за привличане и задържане на децата в училище.

"Задачата ни не е просто да върнем децата в клас, а да ги задържим там", каза той и допълни, че основният проблем е свързан с борбата с неграмотността, защото тя ражда още неграмотност, бедност и безредици.

"Натрупахме едногодишен опит и резултатите са налице - 2200 деца са обратно в класните стаи", отчете вицепремиерът. Той обясни и че целта е това да стане постоянно действаща политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се смея ли, да плача ли....Еднокнижника реве за по-добро здравеопазване и то при положение, че и некадърните почнаха да се изнасят от територията...Кого ще обучиш бе, тиквуний? Роднините-калинки, на които им трябва само вярност, но акълът повече пречи, или милиционерите, които подскачат всеки път, щом решат, че мангизите за цигари не стигат?
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквените ала-бализми!Има ли още бавноразвиващи да му се връзват на глупостите!Нещата,които дрънка ги знаят и 8годишните.....Глуповато прас.е.....!Сега ако каже че и водата е мокра,или че герберастите са евтини Ко....врииииии.....
69
2
 
23
 
! Отговори
бако желез преди 5 години
Ако има по добро образование кой ше гласува за тебе ,да те *** у жендъра ,да те *** ????
68
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махнете руската пропаганда от учебниците ,защото тя насява омраза към различните,и кара децата да мразят съседните на БГ държави
67
0
 
21
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Много е просто бе тиквонии, правиш законова промяна, че за да имаш гражданство трябва да си със средно образование. А без гражданство ти не съществуваш за държавата, което означава, че няма да има помощи за ракийка и маанета. Колко по просто искаш да ти го кажем? Трябва да се върне връзката между задължения и права. Когато им спреш помощите, здравеопазването и тн. защото не са граждани, братята сами ще водят децата си на училище и ще ги бият да стоят там и да се учат.
66
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ е партията на пpocтите и некадърните. Абсурдно е тиквата да говори за образование.
65
0
 
22
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Голям смях !Едва да вкараш някого в училище, не е показател за "качествено образование"!Премахнете ДДС-то върху книгите и учебниците на български език!Ориентирайте образователната система към креативност, творческо мислене, екипна работа, а не зубрене на факти!Завишете критериите за качеството на учебниците и учебните помагала в образователната система!Диференцирайте ясно заплащането според образованието и квалификацията във всичко, което е на бюджетна издръжка!ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ НЕ ЩЕМ !
64
2
 
20
 
! Отговори
аааааааааааааааааааа преди 5 години
Защо ако имаш примерно 100 000 лева в банка в Българиа лихвата за месец е 7 лева ако теглиш 100 000 даваш 210 лева Кой краде в държавата Така ли ще се ОПРАВИМ
63
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Борисов иска качествено образование!"---Действително, той има нужда от образование. Прав е да иска. Е, може и да не бъде съвсем качествено, но човекът чувства, че има нужда да се образова.А, после, ако поиска, ще го пратиm и в Oxford University, "да 'земе и више".
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
та кой високообразован ще остане тук-никой
61
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджука или е много *** или нас ни прави на ***.
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По нагъл лъжец и комунист от Б.Б не е имало в историята ни.
59
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В пъти е по добре от червената нагла мафия, БСП
58
1
 
18
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Пътнико свиден,пътнико ГЕРБ !
57
1
 
14
 
! Отговори
СУДЖУК БАНКЯРСКИ преди 5 години
и от образование ли взе да разбираш? Ама щом от икономика и дипломация разбираш, колко ти е и от образование? Ей, простото си е просто и не се поглежда в огледалото на образованието!
56
1
 
16
 
! Отговори
ЕДНОКНИЖНИЯТ преди 5 години
хем одъртя, хем оглупя. 10 години сасипва образованието, сега се прави на загрижен. Неук нахалник. До кога ще го търпим? Оставка, мафиотино предател!
55
1
 
14
 
! Отговори
МАХАЙ СЕ! преди 5 години
Не подлежиш на образование, а да дрънкаш ти за образованието, е поредната ти наглост! ОСТАВКА, ***!
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От бивш пожарникар и мутра акъл не искам.
53
1
 
16
 
! Отговори
Започни с твоите преди 5 години
*** и тъпанарки: Цвета Пекинска да научи минимум география, за маниер - невъзможно е, Цецка Цачева да научи минимум какво е право в България, Захариева да научи англйски, Цветанов нама нужда да учи - не става за никакво учене, а ти, Богоподобни, се гръмни с неукостта си, не ставаш за учене. И що се сети за ученето? Нема какво друго да дрънкаш след Председателството, нов шлагер, така ли? *** изедници!
52
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
нема ли санитари за тоя де_бил?!?!..ама неговата...тъпотия,или как да го нарека?..-"*** НАГЛОСТ",вече прелива от всякъде.Не знам какво още ви трябва?!