Борисов иска качествено образование! За по-висок БВП!

Премиерът: Днешните деца ще градят държавата след години
18 юли 2018 15:15,
109
Борисов иска качествено образование! За по-висок БВП!
Снимка: архив "Булфото"

По-качественото образование води до по-добра квалификация, а оттам и до по-висок БВП. Това каза премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет и припомни част от средствата, дадени за просвета.

Още по темата

"Над 700 млн. лева се заделиха за образователна инфраструктура, с по 330 млн. лева сме поели ангажимент повече да даваме за учителите", обясни министър-председателят. Той участва в заседанието на координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Премиерът задължи ангажираните с темата министри да продължат с подкрепата по програмата за децата и отбеляза, че резултатите ще дойдат след десет и повече години, когато тези деца ще се включат в изграждането на държава, съобщи БТА.

Борисов беше категоричен, че държавата ще спази поетите си финансови ангажименти.

Според вицепремиера Томислав Дончев пък е необходимо мобилизирането на целия държавен апарат в усилията за привличане и задържане на децата в училище.

"Задачата ни не е просто да върнем децата в клас, а да ги задържим там", каза той и допълни, че основният проблем е свързан с борбата с неграмотността, защото тя ражда още неграмотност, бедност и безредици.

"Натрупахме едногодишен опит и резултатите са налице - 2200 деца са обратно в класните стаи", отчете вицепремиерът. Той обясни и че целта е това да стане постоянно действаща политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.