Депутат от ГЕРБ за Елена Йончева: Видях уплашен човек!

Антон Тодоров коментира подадения сигнал до прокуратурата
Обновена: 18 юли 2018 22:08 | 18 юли 2018 22:05, Анисия Иванова
103

ГЕРБ внесе сигнал до прокуратурата, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество срещу Елена Йончева.

Това обявиха на брифинг в парламента Делян Добрев и Антон Тодоров. Те показаха и документи, които доказвали, че Елена Йончева има общ бизнес с Цветан Василев.

Още по темата

"Елена Йончева предизвиква искрено съжаление. Отбранява се, защото няма какво друго да направи. Видях един заекващ, силно уплашен човек", заяви в студиото на Bulgaria ON AIR депутатът Антон Тодоров.

Той продължи с думите, че документите са достоверни и с ясен произход, както и че в тях се съдържало "обяснението за проваления преход в България".

Представителят на ГЕРБ обясни, че документите били показани в края на януари от Делян Добрев, без да е получен отговор от Йончева.

"Когато колегите я притиснаха, тя каза "каквото имат, да го дават в прокуратурата". Тя явно не е очаквала да го направим", изтъкна Тодоров в "Денят ON AIR".

Депутатът показа пред камерата документ, доказващ създаването през 2012 г. на фирмата "Офроуд" ООД, в която съдружници са Елена Йончева и офшорка, регистрирана на Британски Вирджински острови. Според думите на Тодоров "Офроуд" ООД внася 5000 лв., а офшорната фирма - 315 000 лв.

"Логично е да си зададем въпроса защо с лека ръка те са дали десетки пъти повече? Зададохме въпроса още януари, Елена Йончева мълча", каза още той.

Антон Тодоров цитира още поредица от текстове, публикувани във в. "Капитал", претендиращи да разгледат детайлно случая КТБ, според които въпросната офшорка била притежание на Цветан Василев.

Тодоров насочи вниманието и към удостоверение, според което парите са преведени по сметка в КТБ.

"Очаквам от прокуратурата да разследва този сигнал, Комисията за противодействие на корупцията и
за отнемане на незаконно придобитото имущество да разследват за конфликт на интереси и НАП да провери дали са платени данъци, както и произхода на тези пари", каза Антон Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 41Така ли! А защо Владко не беше пъхнат в затвора след като трошеше, пикаеше по масите в ресторантите и изнасилваше?? Янчо Таков, сина на Пеко Таков, не е бил никога в затвора а в "командировка" в СССР. Тия татови фишеци ги разправяй на Къньо от Левуново!
36
22
 
11
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
"Преди 15 години имаше син, сега единственото й дете било бебето от архитекта (архитект май беше, да не се окаже след няколко години писател)." Да бебето е от арх.Пламен Тодоров, който я напусна през м.май 2017, но той си вижда детето. Сега, като е сама и по цял ден се мотае по екраните на телевизиите или е в парламента, се чудя кой й гледа детето. Явно вече няма никакъв интерес към него като майка???
35
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40 И МИНИСТРИ И ЗАМЕСТНИК МИНИСТРИ И ГЕОРГИ НАЙДЕНОВ ,ПАРТИЗАНИН И НАКРАЯ И ЯНЧО ТАКОВ В ЗАТВОРА ИМАШЕ ,ПО ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ . И ХИЧ НЕ СИ ПОПЛЮВАХА ! НЯМА КОМУНИСТ НЯМА ФАШИСТ . ХА Е КРАДИЛ ,ДУМ ,В ПАНДЕЛАТА . АМА ТИ НЕ СИ БИЛ РОДЕН ,А АКАОСИ БИЛ НА БЕЛИЯТ СВЯТ, СИ ПОДСМЪРЧАЛ И СА ТИ ТРИЕЛИ СО ПОЛИТЕ .
34
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 44та до сега имало ли е партиец/депутат напъхан в панделата? Ще има глъч и врява без последствия! Както винаги е било!
33
23
 
21
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
"Едва ли има по-отвратително същество от този "човек"!!!!!" Да, ако изобщо може Елена Йончева да се нарече човек.
32
33
 
12
 
! Отговори
До 32 Умираща BG преди 5 години
Да! Факт е, че в България се живее все по-добре! Въпреки лъжливите приказки на червените!Само се огледайте и вижте с очите си - пълни с коли пътища и магистрали, пълни с хора магазини и молове, пълни колички с покупки, всички хукват по курорти в България и чужбина, пълни ресторанти и кафенета, хората живеят добре и се забавляват, въпреки БКП. Увеличават се влоговете в банките. Навсякъде се купуват нови и модерни жилища. А при соца - скапани панелки. Бедните хвърлят хилядарки...
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе *** сигурни ли сте , че Тудуруф е депутатин? Май нещо сгафихте1
30
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато БКП МАЙКА ни води ще загиваме!
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сбогом, сбогом! Само знайте, че аз ще ви намеря, където и да се скриете във Вселената.
28
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тони Шайката пак във вихъра си... Така се правят кинти... Учете се герберастчета, че няма време... Докато още сте живи...
27
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой казва, че България умира?:) Съществата, които хапват човешко?:) Май, по-скоро, вашата песен е изпята, а?:) Щото Ленчето ше ви изпее, бъдете сигурни.
26
8
 
22
 
! Отговори
Умираща България преди 5 години
Виждам една умираща държава, в която богатите и силните, убиват слабите и тъпите хора в държава. СБОГОМ БЪЛГАРИЯ.
25
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Номер 25, емоциите тук са напълно излишни. Има си прокуратура, тя ще разнищи случая. Особено, ако Йончева е замесена в убийство. Така че, не занимавай Господ с това, за което отговаря следствието и съдът.
24
8
 
26
 
! Отговори
Повторение на мнение преди 5 години
Антон Тодоров никога няма да умре от глад. И в ***. да го затворят пак ще намери какво да яде....
23
19
 
12
 
! Отговори
Не ставайте... преди 5 години
...смешни. Има ли някой, който да не вярва, че кметицата Иванчева е взела подкуп и че Елена Йончева не е имала вземане-даване с КТБ.
22
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли има по-отвратително същество от този "човек"!!!!! Не бих си изхабил даже и плюнката си по него!!!!! Боже Милостиви, КАК позволяваш такива смърдящи индивиди да ходят и да ни тровят въздуха!!????
21
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да забравя как участваше в рекламите за кисело мляко Активия,после се чекнеше като балерина в едно танцувално шоу все по времето на Станишев и все за ПАРИ!
20
15
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
нищо, майка й Лариса дава няколко апартаменти под наем в престижен квартал Борово, а дали ги декларира?
19
0
 
14
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Ти да не си Антон?
18
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След постановката на ГЕРБ срещу кметицата Иванчева, няма да се учудя, ако ГЕРБ изфабрикуват нещо и срещу Елена Йончева.