Каракачанов припомни: Нямаме пленено бойно знаме

Министърът откри изложбата "Спасените бойни знамена на БА"
Обновена: 18 юли 2018 20:33 | 18 юли 2018 19:40, Анисия Иванова
44

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов откри в Националния военноисторически музей изложбата "Спасените бойни знамена на Българската армия".

Експозицията слага началото на отбелязването на 140 години от създаването на Българската армия, свързана е и със 100-та годишнина от края на Първата световна война. За първи път са представени оригиналите на всички спасени бойни знамена на българските полкове, участвали в Първата световна война, които се съхраняват в НВИМ.

Факт е, че нито едно българско бойно знаме не е било предадено на враговете, които сме побеждавали буквално часове преди да трябва да се предадем по политически причини. Специални патрули са организирани от тези войници и офицери, които трябва да бъдат оставени в плен, които укриват знамената и ги пренасят на свободна българска територия, припомни историята Каракачанов, цитиран от БТА.

Хубаво е това да се знае от поколенията, каза министърът, който добави, че българската младеж десетилетия е била обучавана в какви ли не измислени ценности и теории, но героизмът, славата на българското оръжие, честта и достойнството на българския войник и офицер, с които са защитавали българската държава и национални идеали, като че ли и до ден днешен остават встрани от държавната политика за възпитание на младите български поколения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 37:Наведен и пробит си ти, защото НЕ си българин!Нито едно българско бойно знаме не е било предадено на враговете, ФАКТ!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано скоро Господ да "поживи" Великия Драгалевски Ай дук,Сашо Нереза,Бакъра,Стефан Крълежа,Катъра и останалите хиляда гада от крадливата им бригада.Анатема и нека до девето, бъде семето им прокълнато и проклето!Те изкормиха,окрадоха и разграбиха Родината ми,и я увисиха полужива на ченгел,за да я ръфат ингилизи,краваре, шваби и джейндъри!
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35/36Братя Аргирови някога пяха преработена версия - ИЛЮЖЪН! Вие ти плочата от 80-те! Ритни вилката! :))))))))Худава песен но тотално нереална! Велик е нашия войник, наведен и пробит!
35
5
 
13
 
! Отговори
Велика България преди 5 години
Велик е нашият войник!Велик, велик, велик!При Маврово, заровен в сняг,с ръце премръзнали се би,в Ботум отвори път за Дрин,прокуди врага до един!И пак спокоен, мълчалив,при Охрид днеска той стоии чака нов враг да сразисъс страшния си вик На нож!Велик е нашият войник!ВЕЛИК, ВЕЛИК, ВЕЛИК!
34
5
 
13
 
! Отговори
Велика България преди 5 години
Велик е нашият войник!Велик, велик, велик!Измокрен, гладен, уморен,без отдих би се ден и нощ,бърдата цепи разяренсъс страшния си вик На нож!От Китка литна в един миг,прецапа Тимока дълбок,при Равна, Вина, Лясковик,черта му път самият БОГ.
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно е няма да сега пленено българско знаме защото армията е имала достойни генерали, офицери и войници с висок боен дух. Сига не е така, сичките ще ни ги пленят балабар с министрите които даже първи ще се предадат.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че не са ги пазили такива като Каракачанов, че нямаше да имаме опазено
31
0
 
2
 
! Отговори
ЧРД, Г-н В.И.Кунчев преди 5 години
Разочаровахте ме!Ако беше за залък хляб, без Левски нямаше да имате и трошичка!Това, че птащате децата си или вие самите деца (в което много се съмнявам), Англия, САЩ и сие, ...Не забравяйте откъде сте тръгнали!Какво ви води напред? Успех!
30
0
 
6
 
! Отговори
аноним преди 5 години
наистина е така ,бб няма и грам нещо в тиквата си ,освен екскурзии за държавна сметка
29
0
 
2
 
! Отговори
Честит РД на Левски преди 5 години
Така Е!Добре, ако е отишъл до музея в днешния паметен ден и там е подоучил нещичко?Всеки се бие в гърдите, колко е българин, но дотам си остава! Знаем, че е е роден в Карлово, но... семейство?Не е късно да научиш нещо, дори за Ш. Знаме зспасено по хитър начин...
28
2
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...da gospodin Karakachanov taka e ...ama tova e ot predi I e chast ot istoriata ni do sega !!! Ia kaji a sega imame li suverenitet I v sledtvie ot tova se zamisli za vsichkite ni zanamena sega ...ne vi li se struva che mai vsichkite navednaj sa pleneni !!!
27
10
 
12
 
! Отговори
50 преди 5 години
Когато човек е гладен ,той мисли само за хляба и никакви байраци не го интересуват!Всеки ден хиляди кадърни българи напускат България и никога няма да се върнат!За какви байраци ми дрънкате!Вървете си и да дойдат истински управленци , а не пожарникари,физкултурници и пр. ***!
26
0
 
16
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
Нямаме пленено знаме, но Каракачанов няма нищо общо с това! Той е просто коментатор. Дано да не му се налага някога да защитава знамето...
25
0
 
12
 
! Отговори
Алчност преди 5 години
Каракачаноффф, днес ти предаде България, гласувайки 58 милиона на К. Домусчиев !!!ПРЕДАТЕЛ !!!!!!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрънка си и не му дреме аз плащам атои е на друг оператор как го прави господ знае
23
9
 
9
 
! Отговори
данъкоплачещ преди 5 години
Когато дъравата е ограбена и продадена,това означава,че няма държава и е без значение този факт.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тои на тоя смотан хлевенчанин кога е разбирал от кабели та сега ли перфектен е
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Далие умаревска дали хлевенска се един дол дренки се умници
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова умаревската поддръжка спи *** за пари не спи
19
9
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Аз напомням на Каракачанов, че нямаме армия.