Национален протест: Животновъдите на улицата

Хората искат да спре избиването на здрави животни
Обновена: 18 юли 2018 08:06 | 18 юли 2018 07:51,
70
Национален протест: Животновъдите на улицата
Снимка: архив "Булфото"

Животновъдите излизат на улицата, за да защитят стадата си, които властите планират да евтанизират заради наличието на чума.

Още по темата

Националният протест в подкрепа на стопаните ще се състои пред сградата на Министерски съвет.

До него се стигна след масовото недоволство след евтанизирането на хиляди животни в Бургаско.

Хората настояват да спре избиването на здрави животни и да се запази поминъка на хората от засегнатите от заразата райони, информира Нова.

Протестиращите искат още президентът незабавно да свика Консултативния съвет за национална сигурност по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
4
 
! Отговори
абсурдия преди 5 години
Гербавите платени тролчета за всичко твърдят че техните работодатели са прави. Като сте прави защо страната все повече изостава от Европа. Всяка година заплатите там се увеличават в пъти с нашите и пропастта се увеличава? Кажете ве михлюзи!
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как да пишем за животни като думата с в и н е се цензурира. Не е толкова лоша тая дума, по гнусна е СО РО СО ИД и платена медия.
64
0
 
3
 
! Отговори
абсурдия преди 5 години
Къде е държавата да контролира какво се внася от турските шпиони тук?- ч у м а- отровни и некачествени храни- некачествени и отровни дрехи.Някой нещо изследва ли и после хоп три огнища едновременно на три различни места. Това случайно ли е. Какво им е адекватното на действията. Сега карат ловците да избиват здрави диви ***, щото в Румъния имало чума. По единствения метод който разпространява чума - лов групово с глутници кучета, които ще прогонят свинете в Румъния а после ще се върнатсчума
63
7
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Някой журналист ще се разходи ли сред протеста да види колко са животновъдите? Защото на мен ми се стори, че има доста софийски пенсионери (разбирай симпатизанти на БСП) и едни яки момчета, които едва ли гледат животни.
62
1
 
2
 
! Отговори
Валентин Груев преди 5 години
не само в БеГето а по целия свят не се ли оправи изборната система (целта е НЕ-манипулирани избори) тия протести са просто ФАРС и нищо повече :( събуждайте се бе хора 21 века спите :(
61
11
 
1
 
! Отговори
баба ми преди 5 години
Водиш си кравата сам и не се обясняваш, не искаш пари и не точиш сополи!Сега се разиграват егати трагедиите пък и гнусни лъжци като теб обясняват как навремето нямало зарази и убиване на животни.И още нещо - когато животните са били повече са се извозвали с камиони и заравяни неизвестно за хората къде.Ако са били малко направо са хвърляни живи в ями и са оставяни там да си умрат от болестта или под тежестта на другите животни, за да не се харчат пари за умъртвяването им.Разбра ли лъчлив, червен
60
7
 
1
 
! Отговори
баба ми преди 5 години
До министър Ал. Ивановпрез социализма за периода 1986-1989г няма нито едно ефтаназирано животноЕй ЛЪЖЕЦ ЧЕРВЕН, на кого ги разправяш тези врели некипели?Унищожаване на болни животни е имало през СОЦ-а и то не едно и две.Баба ми ми е разказвала как са карали животни на екарисажа - съобщава се по радиоточката, че в еди коя част на страната има зараза по даден вид животни.В един кой си ден стопаните са длъжни САМИ да си закарат животните до ТКЗС-то където органите предприемат съответните мерки.
59
1
 
5
 
! Отговори
министър Ал. Иванов преди 5 години
След 2001г няма ветеринари на граничните пунктове и вноса на болни животни е практика от години , през социализма за периода 1986-1989г няма нито едно ефтаназирано животно и тогава земеделския министър А. Иванов си е свършил работата за разлика от Порожанов.При МС на НРБ имаше Щаб по ветеринарно епизоотичната обстановка в България с шеф агроминистъра - днес няма такъв щаб в МС . Защо страната днес не е сезирала Международната организация по епизоотиите с шеф акад. Никола Белев който да помогнеПрочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2018/07/17/evtanaziiata-zaradi-chumata-zakonna-opoz
58
2
 
3
 
! Отговори
Министър Ал.Иванов преди 5 години
Нека пострадалите животновъди да се обърнат към Президента на Международното бюро по епизоотиите със седалище в Париж академик Никола Белев да му съобщят за престъпното избиване на животни от сегашния български земеделски министър Порожанов който министър не се обърна за съдействие към Бюрото по епизоотиите а започна на своя глава да върши геноцид. Нека академик Белев защити българските животновъди и осъди действията на Порожанов , а и ще му иска и оставката. Нека Световна организация научи това
57
3
 
12
 
! Отговори
Избирател преди 5 години
Оставка и избори за НС с променен избирателен закон!Който няма Здравни права да няма и право да гласува
56
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До БайфиданДа да, сънувам аз!?Ще видиш като дойдат бежънците да изнасилват жена ти и да ти откраднат туршията.Аз моята туршия я зарових в градината, зада немогат дая намерат.Става страшно!
55
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49Бойко трябва да бьде свален от власт този човек нищо добро не е направилСъгласен съм!Не направи нищо за предоговаряне на цените на газта и за това плащаме най-скъпия руски газ в Европа.Горивата ни също са най-скъпи.Лукойл не плаща данъци.Росенец е руски анклав където държавни органи не могат да стъпят!България става руска губерния, а той БЕЗДЕЙСТВА !
54
5
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До Българин. Събуди се, вече е 10, сънуваш смешни конспирации.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Госпожо Нинова повикайте спешно Динко и Перата!Само те ще помогнат на Балгариа!
52
3
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Боят нъстана!Народе помогни да предотвратим плана на Боеко Борисов и Меркел да заменят козите в Странджа с бежънци.Самолетите вече кацат!Става страшно!На възстание братя!
51
5
 
2
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Предлагам пРезидентът да свика КСНС и защото аз имам сърбеж в чатала и не знам как да го лекувам. Да обсъдят казуса и да ми дадат решение.
50
2
 
17
 
! Отговори
Мислеща до Грамотен преди 5 години
Аз също прочетох извадки от доклада. Той е направен от 4-*** ветеринари и сте прав, че няма изразена епидемия. Даже в доклада се изказва съмнение изобщо дали това е чума, и се искат повторни лабораторни анализи. Казва се, че клиничната картина е характерна за други заболявания като син език, шарка, шап и др. Изрично е написано, че в европейската част на Турция НЯМА огнища на чума! В доклада никъде не се препоръчва масово избиване на животни!
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47Ти чакаш на тях?
48
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко трябва да бьде свален от власт този човек нищо добро не е направил
47
2
 
29
 
! Отговори
Допуснаха заразата п преди 5 години
По животните, как да сме сигурни, че мижрантите няма да пренесат зарази и по хората. На 20 метра от лагера на бежанците в "Овча купел" има детска градина. Ако там пламне зараза и децата ли ще избият?