Заради чумата и протестите: Един зам.-министър – аут

Отиват си и двама директори на дирекции и съветник на Порожанов
Обновена: 18 юли 2018 15:50 | 18 юли 2018 15:49,
55
Заради чумата и протестите: Един зам.-министър – аут
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е освободен Цветан Димитров, съобщиха от правителствения пресцентър.

Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

Още по темата

Министър-председателят Борисов разпореди на министър Порожанов да освободи също така директорa на дирекция "Животновъдство" Златка Възелова, директорa на Дирекция "Директни плащания и идентификация на земеделските парцели" Георги Праматаров, както и съветника на министъра Бойко Синапов.

Това се случва след ескалирането на напрежението заради чумата по животните в Странджа. Днес животновъди недоволстваха срещу избиването на животните им и ниските обезщетения за това.

В знак на крайно недоволство протестиращите запалиха чували с вълна пред Министерския съвет и изляха литри мляко.Разгневените животновъди скандираха за оставка на министъра на земеделието Румен Порожанов и неговия заместник д-р Цветан Димитров. 

На днешното правителствено заседание премиерът Борисов обясни, че заразата трябва да бъде спряна и предприетите мерки са единствените възможни. Борисов призова министрите си да проявят съчувствие и да вземат спешни мерки, за да помогнат на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виж сега, в Япония знаят, че отговорност не се делегира, само права. И който и да изпуши надолу по веригата - виновен е този най-отгоре. Сложно бизнес правило, но то води до успех на всяка организация. Така че - японският министър е поел отговорността и е подал оставка. А тук Пожоранов няма доблестта да подаде оставка, сладко му е да е в управлението! А отговорността за проблема е негова, и на Борисов, разбира се!
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Животновъдите заслужават да им изколят всичкият *** и да не им дадат нищо.Прости хорица,които допуснаха някакъв подставен от Борисов човек да ги изиграе така левашки.Порожанов трябваше да си подаде първи оставка.Да не говорим,че още трябваше да е в затвора,Но нали е вярно куче на Боко го направиха и министър.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да се разминат само с един зам. министър, искаме на Б.Б. оставката!
43
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименабе с фрау Меркел "во главе",...НЕ,благодаря!Трябва да възкръснат НАШИТЕ ДЪРЖАВНИЦИ,на никой чужд вяра НЕ ТРЯБВА ДА ИМАМЕ!И понеже те няма как да възкръснат,....да са пишем "бегали",а?..Какво ще кажете?
42
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
Не директори,а баш овчарина,трябваше да си отиде,а това лице караколев беше подставено лице от герб,и той със съгласието си ,за уволнените директори,евтаназира дребните животновъди и протеста,същото лице е от В.Търново,а там командва цецко физкултурника,нека трезвомислящите,да помислят,сериозно,над коментара ми.
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банкянскиям *** е главния приносител на смъртоносна чума която разболявана която разболява и уморява българския народ. Този *** трябва да бъде умъртвен за да го има и българския народ
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕДЛАГАМ ГЕРМАНЦИТЕ ДА ДОЙДАТ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ 1 ГОДИНА ПО ТЕХНИТЕ ЗАКОНИ.ЩЕ СЕ ВИДИ ГОЛЯМАТА РАЗЛИКА В ПОЛОЖИТЕЛНА ПОСОКА.
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РРИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ГЛАВАТА, А СЕ ЧИСТИ ОТКЪМ ОПАШКАТА.ТОЗИ ПОРОЖАНОВ Е СВЕЩЕНА КРАВА.КАКВИ ЛИ ТАЙНИ ЗНАЕ ЗА ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ, ЧЕ БОРИСОВ НЕ СМЕЕ ДА ГО МАХНЕ??!
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До do 12Що лъжеш бе, безсрамник?! Милиардите дългове ги натрупахте вие от 6-7 години, черва лакоми ненаситни, с по 3-4 апартамента, дето се правите, че живеете под наем в луксозните комплекси. За другите имущества сега не става дума. Безочливо племе!
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди месец директорът на Фонд Земеделие Живко е хванат да шофира след употреба на наркотици. съставили му акт, но като се разбрали, че е близък човек на борисов, скъсали акта. Но медиите обявиха случая. Сега се смълчават и чакат скандалът да отшуми.
36
0
 
17
 
! Отговори
НЕНУЖНИ ХАЙЛАЗИ преди 5 години
Цели стада калинки и султанки на ГЕРБ задръстват министерствата.
35
1
 
12
 
! Отговори
бай тошо преди 5 години
Все с министри си миеш ръцете.
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България влаковете имат навика да горят, а след това министърът гледа умно и ни обяснява как ще купи нови влакове. И така 10 години.
33
1
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ммцата ви мрсна длна!Преди време влакът-стрела в Япония закъснял с десетина минути и веднага МИНИСТЪРА на транпорта си подаде оставката.БЕЗ ДА ИМА ПРЯКА вина за това.А тия ДБИЛИ,БЕЗ ЧИЯТО БЛАГОСЛОВИЯ И ЗАПОВЕД НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВА,вместо да се засрамят и се махнат от мястото,което явно не е за микроцефалите им,фърлят "КУРБАН" хора,които просто са изпълнявали техни заповеди.СРАМНО,НЕМОРАЛНО,ГНУСНО!!!!!...ПО ГЕРБЕРСКИ...ето това е едно от нещата,които Тиквата наложи ,за което ТРЯБВА да бъде обес
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СРЕЩУ БОЛЕСТИТЕ ПО ДОМАШНИТЕ И ДИВИ ЖИВОТНИ В ЕВРОПА СЕ ПРАВИ КАРАНТИНА, САМО ТУК СЕ ИЗБИВАТ ПОГОЛОВНО. АМИ В СЪЩОТО ВРЕМЕ ВЕРИГИТЕ ПРОДАВАТ СВИНСКО МЕСО ОТ ДЪРЖАВИ КАТО ПОЛША С ПО 1200 ОГНИЩА НА СВИНСКА ЧУ.***. АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ НИЩО НЕ ПРАВИ ДА СПРЕ ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ. САМО С ТАЯ ОСТАВКА ЛИ ЩЕ СЕ МИНЕ. АМИ ШЕФА НА БАБИТЕ ОТ БАБХ ЩО НЕ СИ ДИГА ЧУКАЛАТА. ЖИВОТНИТЕ ИМАТ ПОВЕЧЕ АКЪЛ ОТ ДЕПУТАТИТЕ.
31
1
 
16
 
! Отговори
. преди 5 години
Защо гонят зам.министър трябва министъра да е аут той е човека носещ отговорност пълна отговорност.Явно идеята е да успокоят гнева на хората само.
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се отървавайте с архиварките. М-р Порожанов и бащата на Размахващата Цица от БАБХ, който си позволява да обявява "част" от хората за неразбиращи, те трябва да си ходят от постовете. Те са политически личности, а политикът трябва да има очи и на гърба си, той трябва да знае всичко на пръсти, да е прозорлив, нощем да го събудят трябва да отговори вярно, в интерес на народа. Или това е популизъм, не напразно от името на държавата ни отпадна определението "народна", т.е. някаква република.
29
13
 
5
 
! Отговори
А преди 5 години
Аааа, защо го изливате млякото? Пийте го! Покажете, че са ви здрави животните! И едно-две чевермета вместо тая вълна.
28
1
 
15
 
! Отговори
хунта преди 5 години
България е олигархична престъпна и тоталитарна държава с контролирани медии. Гласували са закон ловците да избиват *** посред лято, а кучетата да разкъсват новородени сърнета и еленчета из горите-. Това като мярко протев чумата го няма никъде в Европа. Навсякъде груповия лов е забранен, за да не се прогонват свинете и да разнасят заразите. После олигарсите искат да вземат пустите ловни полета на безплатна суджушка концесия. Законотворец е патриотът Шабанов хаха, патриотите Контерар и Сиди го п
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страсбург отсъди - убиецът на Чакъра в панделата. Кой е убиецът?