Президентът: Оставките – без значение, протестът – за отдушник

Проблемите остават, трябва устойчива политика, каза той
131
Президентът: Оставките – без значение, протестът – за отдушник
Снимка: БТА

Оставките нямат никакво значение за хората в Странджа, а протестът послужи само за отслабване на напрежението. Това обяви президентът Румен Радев по повод вчерашното развитие около кризата с чумата в Бургаско и Ямболско.

"Чакам политика, чиито грешки да не се изчерпват с оставки, които нямат никакво значение за хората в Странджа", каза Радев в Граф Игнатиево, цитиран от "24 часа".

Президентът призна, че протестът е постигнал някакви успехи, но като цяло не отговарял на нуждите на хората за възстановяване на поминъка им.

Още по темата

"Този протест само послужи за отслабване на напрежението, но проблемите остават", каза той.

Според държавния глава е крайно време да се създаде устойчива политика в сектора. Той обясни и че иска да изчака края на кризата преди да реши дали той да инициира обсъждане на проблема в КСНС.

Радев коментира и думите на премиера, че "старите ченгета" започнали акция "Пречупване" по отношение на правителството и ГЕРБ.

Президентът обясни, че служебното правителство, което той назначи, е оставило 1,6 млрд лева и призова сегашните министри да кажат къде са.

"Същото служебно правителство събра просрочени вземания от минали години, особено в сферата на енергетиката", каза още той и допълни, че това го навява на мисълта, че тези вземания не са търсени нарочно от определени компании.

Радев е категоричен, че акция "Пречупване" не може да има успех, ако правителството не си пречупи собствените виждания за държава, корупция, престъпност и върховеноство над закона.

"Виждате, че за разлика от мониторинговите доклади, Европейската комисия отговори откровено и дори грубо на нашите искания за влизане в еврозоната. Каза ни, че имаме нужда от реални реформи", обобщи той.


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добре ги настъпи и сега, щом така пожелаха, извадете документите от служебното правителство! Извадете онези папки, които Бойко не прочете и скри в гардероба! Вие сте на ход, г-н Президент! Създайте работа на Цацаров!
121
2
 
6
 
! Отговори
Корнелия запя преди 7 месеца
друга песен: закъсняло Правителството??? Какво лицемерие! Не било обезопасено пространството: ами нали такива нахалници като вас напираха да бъдат там: Да ви набият ли ( и нарочно не пиша вие с Главно в!)
Същото лицемерие беше при социализма.Но в Президенството всички са соцкадър.Как да бъде друг Радев, като всичко минава през "мозъчната призма на тъжащи по "изминало време'..
120
4
 
8
 
! Отговори
беееее, преди 7 месеца
"Добре" че прецедента Румен Радев каза това за оставките и протеста,че иначе народа не го вижда и сам.Президенството-излишната институция.
119
8
 
9
 
! Отговори
камен преди 7 месеца
Започва да прекалява , гаф след гаф , значи щом се вземат спешни мерки срещу чумата гракна че избиват животинките на бабите , ако се бяха обяснявали 1 месец и пламне цяла България ще скочи защо не са взети спешни мерки , това бие на ЛИЦЕМЕРИЕ !!!
118
6
 
5
 
! Отговори
коневъд преди 7 месеца
Хахаха... относно оставките , независимото президента се държи като старо куче от родната казарма - защо си с кепе, защо си без кепе...няма угодия , не че не се налага властта да бъде раздрусана.
117
9
 
8
 
! Отговори
Радев=бай Тошо преди 7 месеца
Радев за жалост прилича на бай Тошо - срича, мънка, мрънка, чете трудно, няма ясна и собствена мисъл, не може да говори добре, използва кухи заучени фрази и произнася неправилно много думи. Жалко е, че не вървим напред, а се върнахме много, много назад…
116
6
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 7 месеца
До Прецедентът Радев
друго си е да имаме подготвен квалифициран и компетентен министър-прецедател!
115
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"старите ченгета" оставиха страната в разцвет през 89г, новите ченгета (част от тях преоблечени стари, част млади техни наследници), я разрушават и крадат от 28години и още не могат да я съсипят. Но работят по въпроса, разбира се. Та между старите ченгета и новите, мисля, че старите се справяха доста по-добре с държавата. И дори и ББ признава, че всичко се свежда до ченгета в тази държава. Народът винаги е бил и ще бъде овца за доене докато може.
114
11
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 месеца
Няма начин говорителя на Корнелия да не се намеси
113
14
 
15
 
! Отговори
Ранди преди 7 месеца
Евала на президента!
112
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Понеже iceblast-а много се замисли да ви го кажа:
-Правете деца, ние 50-60 годишните ще ви помогнем да си ги отгледате.
И най-простите аборигени го знаят, че това е начинът да се поддържа живота на един род.
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Децата сте на по 30 години.
Дедо ти Боко гони 60.
Направете нещо, де!
Живеете ден за ден-така ще мине живота ви с по куче за разходка и тук-там дете, ако имате средства за това.
110
1
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 7 месеца
До 108
Ти като четеш вникваш ли?
Използвах башибозук за Герб и БСП - а те нито бягат от война, нито от тирания. А това, че сме буфер - след като ни връщат братята обратно тук, но не ни връщат образованите и работещи хора какво точно сме ако не буфер или резерват? Тук след време когато всички бели се изнесем ще стане точно резерват за съхранение на всички индивиди които не са достатъчно култивиране за да са част от общество. Надявам се, че сега си разбрал!И изказванията ми не са расистки,а истина
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да се самообразоват всички политици и да прочетат за селското стопанство на Швейцария.Там над 60% селскостопанската продукция се дотира от държавата т.е.швейцарците си плащат на селяните за да ядете млечвн шоколад, а те да са на печалба.
108
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Iceblast88

Какво са ни виновни ЕС, че не можем да си пазим границите? Пак си показахте раситките и ксенофобски нагласи това са хора бягащи от война и тирания, а ги представяте като башибозук. Явно не сме дорасли за ЕС.
107
8
 
14
 
! Отговори
Огнян Минчев-цитат преди 7 месеца
Ако президентът Радев не се заеме сериозно с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективната некомпетентност на издигналата го на този пост партия БСП, ще му бъде трудно да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен.
106
4
 
13
 
! Отговори
Iceblast88 преди 7 месеца
До 101
1.В какъв имот сме?
2.Какво точно представлява ЕС, че явно и на теб не ти е ясно? Ние сме взети с една единствена цел.Да играем ролята на буфер. Всичкия шлоп при нас, всичко хубаво нагоре.При положение, че Европа плюе Русия, но Меркел се целува с Путин защо си мислиш, че това което политиците говорят е като това което правят?Дали на власт ще са БСП или Герб, е все тая за ЕС- и двете са послушни и двете правят всичко само и само да ги оставят да се ширят като башибозук по територията ни!
105
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Все Бойко ви е виновен за всичко накрая ще ви лашне на БСП(БКП) и се оправяйте както можете, ама от неблагодарници.
104
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Цвъки Цвъкалото как от помощното училище във Вършец отиде да става висшист? Баба му и дядо му са го осиновили, тъй като са били активни борци,затова и баща му е бил шофьор от ДС.
103
16
 
14
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 7 месеца
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?