Президентът: Оставките – без значение, протестът – за отдушник

Проблемите остават, трябва устойчива политика, каза той
19 юли 2018 14:30,
131
Президентът: Оставките – без значение, протестът – за отдушник
Снимка: БТА

Оставките нямат никакво значение за хората в Странджа, а протестът послужи само за отслабване на напрежението. Това обяви президентът Румен Радев по повод вчерашното развитие около кризата с чумата в Бургаско и Ямболско.

"Чакам политика, чиито грешки да не се изчерпват с оставки, които нямат никакво значение за хората в Странджа", каза Радев в Граф Игнатиево, цитиран от "24 часа".

Президентът призна, че протестът е постигнал някакви успехи, но като цяло не отговарял на нуждите на хората за възстановяване на поминъка им.

Още по темата

"Този протест само послужи за отслабване на напрежението, но проблемите остават", каза той.

Според държавния глава е крайно време да се създаде устойчива политика в сектора. Той обясни и че иска да изчака края на кризата преди да реши дали той да инициира обсъждане на проблема в КСНС.

Радев коментира и думите на премиера, че "старите ченгета" започнали акция "Пречупване" по отношение на правителството и ГЕРБ.

Президентът обясни, че служебното правителство, което той назначи, е оставило 1,6 млрд лева и призова сегашните министри да кажат къде са.

"Същото служебно правителство събра просрочени вземания от минали години, особено в сферата на енергетиката", каза още той и допълни, че това го навява на мисълта, че тези вземания не са търсени нарочно от определени компании.

Радев е категоричен, че акция "Пречупване" не може да има успех, ако правителството не си пречупи собствените виждания за държава, корупция, престъпност и върховеноство над закона.

"Виждате, че за разлика от мониторинговите доклади, Европейската комисия отговори откровено и дори грубо на нашите искания за влизане в еврозоната. Каза ни, че имаме нужда от реални реформи", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСПослушко!
81
6
 
5
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Към коментар 79Казано на герберско ниво - Президента няма правомощията за каквото и да е.Дори и вето като наложи закона се връща в парламента където пак се гласува и президента няма право да налага повече вето.С това неговите правомощия се изчерпват.Единствените му правомощия са ако се обяви военен режим и той поеме армията като главнокомандващ. Тогава вече има право на много неща. Тъй като няма такъв режим, президента е просто говорител и толкова.
80
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя плешив селянин е пълен *** в руша го опъват а Деси нсо га лющи
79
6
 
6
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До всички гербери-ако незнаете за наше огромно съжаление,защото по политически пристрастия съм национал социалист за авторитарна диктатура-нашата мила родина е ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА.В Конституцията на Република България е записаноГлава 4Член 92Алинея 1Президента е държавен глава. Той олицетворява единството на нацията и представлява Република България в международните отношения.Глава 3Член 62Алинея 1Народното събрание осъществява законодателната власт и упражнява парламентарен контрол
78
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 72На крива ракета космоса и пречи та така и с Радев. Кажи, ама честно да си чул Борисов да се оправдава или да не е поел отговорност за действията/бездействията си?
77
3
 
8
 
! Отговори
до 70 преди 5 години
Няма натовски и варшавски ,има български,а другото е смяна на конюктурата.
76
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 66, Самия факт, че ме питаш, означава, че нищо не е направил. А, сещам се за нещо "значимо" едно Коремно възлизане :)
75
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партиен президент! Послушко!
74
14
 
10
 
! Отговори
Браво на Президента преди 5 години
Истински мъж и достоен държавник !Няма място за сравнение с банкянския и кохортата му !
73
6
 
11
 
! Отговори
До 66 преди 5 години
А я ти кажи какви точно правомощия има президентът? И колко от правомощията открадна Бирисов, още докато Първанов беше президент? Колко правомощия предаде и Плевнелиев? Радев има само една трибуна- нищо повече! И това е благодарение на алчните за власт ГЕРБ!
72
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво да направи Радев,като умишлено бяха орязани правомощията му.Може да прави само този който държи изпълнителната власт,а той не прави нищо вече 10 години,само руши.
71
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е кукла на конци че и *** го отреза
70
11
 
2
 
! Отговори
ДО 68 преди 5 години
НЕ БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ А НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ СЛУЖЕЩ НА ЧУЖДИ СИЛИ!!!!ВЕЧЕ НЕ Е ГЕНЕРАЛ НЕ БЪРКАЙ ПОНЯТИЯТА!ПЛАТЕН ***!
69
4
 
5
 
! Отговори
до 66 преди 5 години
Би ли дефинирал "значимо" в рамките на неговите правомощия, за да ти отговоря?
68
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярвам че Радев е много по -морален човек от всички други,които се прехранват с политика.Все пак е български генерал и за разлика от самозванеца иска да види една друга България.
67
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
служебното правителство, което той назначи, е оставило 1,6 млрд лева и призова сегашните министри да кажат къде са.Е как къде са? В банките на властта са. ОББ, ДСК, ***. Да ни си помислихте че са под дюшеците на депутатите?
66
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев, и всички негови поддръжници...искам да ви попитам само едно нещо.От както Радев стана президент, какво е направил, нещо значимо ???
65
3
 
4
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До ПьотрКонституция на Република БългарияГлава ЧетвъртаЧлен 93Алинея 3За президент е избран кандидата получил повече от половината действителни гласове, ако в гласуването са участвали повече от половината избиратели!Прочети малко преди да коментираш!
64
12
 
2
 
! Отговори
ПРОРУСКИНАТОВЕЦ преди 5 години
ТОЗ ПРОРУСКИЯ НАТОВЕЦ БЕШЕ ИЗБРАН С ПОМОЩА НА ПРОДАЖНИТЕ МЕДИЙКИ БЪЛГАРОФОБСКИ КАТО БЕШЕ НАРИЧАН ПРОРУСКИ.А АКО БЕШЕ ПРОРУСКИ ЩЕШЕ ДА ИЗГОНИ ГРОПИРОВКАТА НАТО И ДА ПОСТАВИ РУСКИ БАЗИ В БЪЛГАРИЯ КАТО КИПЪР....ВСИЧКО ДРУГО Е ЛЪЖА И ЦИРК....ГЕРБ БСП ПАТРИОТИ ДПС И ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЛИ 29Г.СА ПРЕСТЪПНИЦИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ БЪЛГАРОФОБИ ДОКАЗАНИ!!!!ЗАЕДНО С ПРОДАЖНИТЕ МЕДИИ.
63
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не е научил от Тошо,защото той беше народен човек и мислеше за народа,не открадна нищо и си отиде без нищо.Бойко преватизира държавата,на всяко едно ниво.ГЕРБ си направиха частни фирми в които потънаха десетки милиарди.Например фирмите, които направиха санирането,бяха на ГЕРБ и препраха парите от държавни в частни.